ANNONS

Sommarlovet snart över

/

Efter fyra dagar på Pauls mamma lantställe bestämde vi oss för att åka in mot stan igen, eller rättare sagt Lidingö. Vi bytte bara snabbt om hemma och tog med oss varma kläder. Sedan hämtade vi Pauls båt som står vid hans hus, och åkte ut. Hans hus är fortfarande inte sålt än, vi har inte haft tid med plåtning, visning etc och sedan kom sommaren. Men huset kommer ut i höst i alla fall. Hur som helst så åkte vi till vårt stammisställe Holmen som ligger ute i vid Solsidan, Saltsjöbaden. Det tar ca 45 minuter dit båtvägen så det är en rätt så lagom rutt sådär på eftermiddagen. Personalen ställde fram pyssel vid bordet så vi gjorde fina pärlarmband och ritade innan maten kom in.

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Vi kom hem nyss, jag tycker egentligen inte om att barnen lägger sig för sent. Inte senare än tio under sommarlovet, knappt det. Men nu blev det så i och med allt som behövdes fixas med båten. Imorgon har jag en liten plan för barnen, jag berättar mer senare. Jag är så glad att vi har dom tills tisdag kväll för Odd är bortrest(vi byter i vanliga fall på måndagar).

Sedan har Paul och jag en ny resa som väntar men denna gång kan vi ta oss runt med bilen. Det blir kul.

Nästa gång barnen kommer tillbaka till oss är nästa måndag, den 9e och då börjar de fritids (!). Det här sommarlovet svischade förbi. Som tur är ju inte sommaren över så vi kan hitta på en massa roliga saker ändå. Gillis älskar ju att fiska till exempel. Jag tycker att dom fick ett fint lov med en massa utomhusaktiviteter. Väldigt lite mobilsurf vilket var målet. Och så blev det.

Båda barnen längtar efter skolan, Gillis ser fram emot tvåan och Sally förskoleklass. Häftigt!

Nu ska Paul och jag se på serier från sängen från hans ipad. Jag brukar alltid ta av mig linserna på kvällen och ligga och kisa med det ögat som är översynt (skärmen är så nära) men nu har jag nya glasögon så det är befriande att kunna se en skärm med båda ögonen. Egentligen kan jag ju ha linserna när vi kollar på serien men jag sommar alltid och då glömmer jag att linserna sitter i. Hur som helst, god natt på er!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Kräftskiva

/

Idag har det varit kräftskiva på Pauls mammas lantställe med Pauls styvfar, bror och hans familj. De har tre barn, något äldre än Gillis och Sally och dom leker så bra ihop. Snacka om drömmen att få springa runt här, fem barn och busa och vara uppe sent. Det är ju sånt där man minns livet ut. Jag och Paul var även uppe hos Pauls kusin som bor granne och tog en drink tidigare idag. Det är kul att Paul har en så stor släkt, snart har jag träffat alla. Efter kräftskivan blev det schackspel, äldsta barnet (13) samt Sally mot Pauls bror. Barnen vann, heja!

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Jag älskar kräftor men jag har inte lärt mig att äta magen än… Egentligen kanske sista juli är tidigt att äta kräftor men det känns som att det har ändrats lite, att man nu kan äta kräftor året om. Eller hur? Vad har vi gjort mer idag då? Jag har läst, badat och ätit. Verkligen lugna dagar. Därför blir inlägget så kort idag, hoppas att ni också har haft en fin lördag. Stor kram på er!

12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Köttätande växt

/

Idag regnade det större delen av dagen. Vi har pysslat inomhus, byggt med kaplastavar, tittat på Emil och så åkte vi iväg till ett blomsterland nära. Gillis har länge önskat sig en köttätande växt och det fanns där! Dom är himla svåra att få tag på. Gillis blev SÅ glad. Han har gått och känt på jorden hela dagen och sett till att den är fuktig. Den där kommer han ta hand om som om det vore ett husdjur om jag känner Gillis rätt. När det klarnade upp tog Paul och jag en promenad, Pauls mamma passade barnen. Efter det så badade vi allihopa. Livet i skärgården är verkligen mysigt. Imorgon väntar kräftskiva!

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Nu har jag precis nattat barnen och sagt godnatt till gänget. Nu ska jag ligga och läsa en lång stund. Det är så skönt att kunna smita iväg tidigt och bara ta fram en bok för sig själv.

Kram!

20

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00