ANNONS

Pärleros och julklappar

/

Imorse hade jag ett möte med Alexander Pärleros med team, Alexander driver Framgångspodden sedan många år tillbaka. Han har nu startat Framgångsakademin där jag ska medverka i februari. Det innebär att jag ska göra en online-kurs på två timmar om entreprenörskap. Jag tänker att jag ska prata om Idé till Verklighet. Hur man startar företag, hur man bygger bolag, vad som krävs för att växa, vad man gör när det inte går som man vill och hur man ska mentalt förbereda sig för att våga igen. Det ska bli väldigt roligt att få sätta mig och skriva mitt kursinnehåll till mina två timmar.

8471985A-7E57-40DF-B591-C7E76121214D

Om ni har några specifika saker/frågor ni vill att jag ska ta med i min online-kurs så är det bara att skriva i kommentarsfältet.

AD5E4EC3-9DB5-4C9E-AA72-608EDDF366DF

Som många kommenterar så går jag ofta barbent på vintern. Jag avskyr strumpbyxor så jag går hellre utan. Dock är jag bara klädd såhär med kjol och klackar under dagarna när jag jobbar inne i stan, då är jag ändå knappt ute. Jag brukar hinna hem och byta om till tjock jacka och vinterboots innan jag ska hämta barnen.

Utöver det har jag jobbat med boken och beställt hem några fler julklappar. Jag är faktiskt helt klar till alla nu vilket är så skönt. Barnen får mycket pyssel och spel. Gillis får bland annat en vetenskapslåda, ett schackspel, kläder, hur man bygger en liten robot och spelat Diamanten som jag älskade som barn. Sally får fler pennor, papper och målarfärg, ett barn-frisörkit för hon älskar att leka frisör, böcker för att komma igång med läsningen, pärlorpyssel, slime-kit och kläder. Sedan får de varsin snowracer. Det blir hur bra som helst.

Pauls presenter var lite mer kluriga men jag hittade två saker som jag tror att han blir glad över. Han frågade mig vad jag önskar mig och det är örhängen och myskläder. Jag har fått en grej för örhängen så jag önskar mig gärna fler. Nu ska jag komplettera gårdagens handling med ingredienser till tacos samt köpa marabou och smågodis innan jag hämtar barnen. De brukar hänga med mig till butiken men det är alltid så mycket folk på fredagskvällar så jag tänkte passa på att hinna iväg innan. Imorgon väntar glögg och pepparkaksbak hos Sheila och Rasmus, annars är helgen obokad. Mysigt med barnhäng.

Hoppas att ni får en fin fredagskväll. Stor kram.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Ett bättre liv

/

Torsdag idag! En lugn dag för mig, jag tänkte göra ärenden såsom att handla, åka förbi posten och tvätta bilen. För ett år sedan hade jag hjälp med allt sådant. Det känns som ett annat liv sen då Lovisa bodde hemma hos mig för att hjälpa till med barnen och Ida jobbade hemma som en assistent och Lisa städade. För att inte glömma Anna som lagade mat. Det var ett surrealistiskt liv, personerna jag hade runt mig var fantastiska men idag kan jag skämmas för att livet blev så tokigt. Allt gick så snabbt och skenade iväg. Idag har jag ekonomi igen för att leva på samma sätt men jag skulle aldrig göra det. Det låter knäppt men det finns en lycka i att göra vanliga vardagliga saker. Jag kan inte förklara men det är så jag har upplevt det. Jag trivs med att bo mindre men i ett betydligt mysigare hus, jag trivs med att åka till Coop och klämma på avokados. Mitt liv är ändå så privilegierat som det är trots att det är ett enklare liv än mitt tidigare.

Barnen får en sundare uppväxt nu. Ibland brukar de rabbla alla sina nannys de har haft under sin uppväxt och då svider det i magen. Jag har i halva mitt liv alltid varit störtsäker på att karriären alltid kommer först. För lyckas jag med den kommer det bli ett bättre liv för familjen. Men så är det inte. Det enda som räknas är familjen och människor man har nära och resten är bara en bonus i livet. Sedan fungerar såklart inte alla relationer runt omkring mig men det jag menar är att ta hand om de som faktiskt finns och det behöver inte vara blodsband. Allt har kastas omkull i mitt huvud, värderingar har ändrats, hur jag ser på mig själv har ändrats och det känns som det har blivit till det bättre.

Jag är i alla fall gladare. Jag har mer kontakt med mig själv. Bättre kontroll över mitt liv. Jag tog en promenad med en gammal vän igår och han sa att min energi kändes lättare. Det betydde mycket att han sa så för det är så det känns. Det är inget fartyg jag driver länge karriärmässigt eller privat utan det är ett enkelt mysigt glatt liv.

Självklart vill jag sparka igång min karriär igen (då menar jag inte podd och bok som också såklart är karriär utan att bygga ett nytt bolag. Det kliar i mitt entreprenörshjärta och kommer alltid att göra) men jag har så mycket erfarenheter som jag kommer att ta med mig in när jag väl är uppe på hästen. Ingenting kommer före barnen. På min vecka är det barnen som gäller och då får all prio gå till dom. Jag kommer aldrig heller att ha en så stor kostnadsmassa att dra runt varje månad, det är en stress som tillslut känns som ett fängelse.

BD5E8C19-DFAD-4BCA-A9D4-F6B05504A650

I slutändan är det ju lyckan som är viktigast. Och med det sagt så är det så tydligt att detta liv gör mig lyckligare. Jag känner mig friare.

Nu till resten av min dag: Jag vara i stan vid klockan ett och podda med Sheila. Vi har inte bestämt vad vi ska prata om utan brukar ta allt spontant när vi sätter igång. Det låter kanske svårt men vi gör alltid våra poddar som ett naturligt samtal mellan oss, vad hade vi sagt till varandra om vi hade hörts på telefon. Det är faktiskt lyxigt att få bästistid mitt på dagen, det ger alltid energi att träffa Sheila.

Nu väntar ett besök till posten, barnens julklappar har kommit. Jag funderar på om jag ska slå in dom redan nu och lägga under granen eller om jag ska vänta lite. Hmm. Måste klura.

Vi hörs sen! Kram.

83
716

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Från dagis till bröllop

/

Det blev ännu en mysig morgon framför julkalendern imorse. Har ni sett den? Jag tycker att den verkar superbra. Äntligen är det lite jultema i serien. Barnen åt tunnbröd med ost i och jag åt havregrynsgröt framför tv:n. Det får vara okej så just nu. Sally höll på att byta om i evigheter så det blev stressigt iväg. Gillis börjar skolan halv nio och vi bor fem minuter ifrån med bil så vi åkte strax innan, han hann! Sally förskola ligger bredvid så vi gick dit sen. Hon skulle prompt ha med sig tiger dit.

Processed with VSCO with al3 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Trångt på hyllan

75FBEBBA-BFAD-498E-A6E5-2FB1789C1792

När jag hade lämnat båda barnen svängde jag förbi affären och köpte nybakade lussebullar, Rebecka – min medförfattare skulle nämligen komma hit. Vi satt och skrev tills nu. Om ett år kommer boken ISABELLA ut. Vi måste vara klara med boken till april/maj. Sedan tar det tid med korrläsning, införsäljning och tryckeri. Förlaget Bazar har verkligen satsat på min bok vilket känns väldigt kul.

9780008155629_200x_adele_e-bok

Jag har den här omslagstanken med det svartvita och namnet på sidan. Något liknande i alla fall.

Skärmavbild 2020-12-02 kl. 12.08.11

Till något helt annat. Så här såg jag ut igår. Jag har så mycket kläder från mina år som jag hade en stylist. Den här kjolen hittade jag i garderoben, från Ivy&Oak. Den är klassisk men också power tycker jag. Folk tycker ibland att jag klär mig tantigt men jag har alltid älskat den klassiska stilen. Skjorta och jeans eller vackra längre kjolar. Jag tänker alltid att om jag skulle se mig själv på bild om trettio år ska jag tänka att outfiten ändå höll. Skulle jag gifta mig idag så hade jag tänkt samma sak.

Typ så här skulle klänningen se ut:

99143_FB_D_Charlie_Justin-Alexander-Signature

Men bröllop är inte något som är aktuellt, än… :- ). Sist jag gifte mig var jag ju i vecka 30. Det är faktiskt inte att rekommendera såhär i efterhand. Jag var varm, svullen, trött och hade inte alls lust med en fest. Men jag ville gärna gifta mig innan Gillis skulle komma.

33E1A821-F64D-4C6C-A419-32FDC67DEE8C

Tillbaka till dagen igår. Jag åt lunch med en superduktig entreprenör, nämligen René Voltaire. Ni har säkert sett hennes produkter i en mataffären. Hon driver en restaurang också som heter Pepstop, där serverar hon bara vegansk mat. Jag har varit stammis där i många år. Ligger på Riddargatan. Vi pratade om motgångar och hur man hittar nya mål. Hon påminde mig om något som jag redan vet egentligen .. ”skriv skriv skriv, skriv ner allt du kommer på. Skriv ner vad du tycker är roligt för eller senare kommer du på något”. Tänk att det är sådant jag alltid har sagt till andra och nu behöver jag själv höra det.

Skärmavbild 2020-12-02 kl. 12.18.00

Till något mer ytligt. Jag bytte färg på lacket igår. Från rött till nougat, Tickle my France y heter den från OPI. Jag tänkte ha den innan jag byter till rött igen innan jul. Efter nyår blir det ofta färgen Bubblebath från OPI. Den är precis sådär ljusrosa fräsch som jag vill ha det när jag börjar det nya året. Som sagt.. Jag är en naturlig ambassadör för märket. Dock är detta inte sponsrat, bara målat av Justina som gör mina naglar varannan vecka.

Nu ska jag ta en promenad, ber om ursäkt för ett spretigt inlägg. Men så blir det ibland.

Vi hörs imorgon! Kram.

52
818

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00