Tre veckor efter bröstförminskning

Tre veckor har gått och nu kan jag inte känna längre att jag har genomgått en bröstförminskning plus lyft. Hur häftigt är inte det? Jag kan sträcka på armarna åt alla håll, jag sover på sidan utan att det känns konstigt och det spänner inte längre i brösten. Bröstens svullnad har minskat och jag kan ha en C-kupa om jag vill (men har D på mig ibland för att det är skönare när jag sover).

Helt otroligt vad kroppen läker fort!

Copyright 2024. All rights reserved.

Ofixad imorse (sover med en knut på huvudet för håret fastnar i BH:bandet på natten). Vill egentligen ta en bättre bild på brösten men det är inte så lätt att lägga ut en ”lagom bild” som jag inte ångrar… 

Jag var på återbesök på kliniken i lördags och tittade till allt samt bytte tejp. Jag trodde att jag skulle ta bort stygn men kirurgen hade sytt från insidan med en tråd som luckras upp av sig själv. Hur i all världen syr man från insidan? Jag trodde att det skulle göra ont att ta bort tejpen men det gjorde det inte och det verkade vara enkelt att få på ny. Jag

ska byta tejpen var annan eller var tredje vecka beroende på hur fräsch den är. Allt hade läkt precis som det ska, skönt att höra.

När kirurgen berättade för mig att jag ska bära en sport-BH i ett halvår så kändes det rätt tufft men nu har jag vant mig och jag har bandet på den lösaste i ryggen. Jag ska också tejpa ärren året ut, helst i ett år men det känns inte heller som en jobbig sak.

Jag frågade om jag kunde få skippa sport-BH:n om jag vill bära en fin klänning på kvällen i Japan och Elle-galan om några veckor och det går bra eftersom att det är så få timmar. Herregud så peppad jag är över det!

Det har varit rätt tråkigt att inte kunna träna på Friskis och Svettig i tre månader (jag älskar ju jympan) men jag försöker att promenera 10 000 steg om dagen istället. Om jag går in till stan så får jag ihop det i ett svep. Gissa om man hinner sluka böcker och poddar.

Jag är så glad över att jag gjorde detta, jag känner mig fri!

Asiatisk lax med god glaze!

Idag gjorde jag en supergod middag! En lax med en glaze av teriyaki, sweet chili, chili, vitlök, koriander och ingefära. Till det så torrostade jag sesamfrön och kokade broccoli och ris. Serverade även cashewnötter till och en limeklyfta. Det är inte jag som har kommit på receptet utan jag följde detta.

Jag har en utmaningen med mig själv igen där varje middag ska vara något som vi inte har ätit förut. Det är himla kul att göra så! Jag har valt att inte se middagen som ett nödvändigt ont utan istället se det som en stund för mig själv att komma ner i varv, göra något kreativt och hinna lyssna igenom ett poddavsnitt (lyssnade på USA-podden idag).

Copyright 2024. All rights reserved.

Barnen gillade inte glaze:en eftersom att den var stark (man kan ju välja hur mycket chili man ska ha i) så dom åt bara sweet chili till.

Copyright 2024. All rights reserved.

Gott med kombon av kokad broccoli, nötter, rostade sesamfrön och lime!

Fick gosa med min blivande gudson Lillis idag efter att Anna och jag hade poddat (nytt avsnitt av Fint, Fult och Pengar kommer imorgon!). Tänk vad roligt det ska få bli att följa honom i livet.

Kram!

Att behandla pengar olika

Åh vad avslappnande det är att påskpyssla och greja med blommor. Jag hade egentligen en lång mailinkorg att ta tag i efter middagen men jag ville fixa med ytterligare en bukett påskris. Jag köpte mer eftersom att jag hittade ännu fler fjädrar i en låda.

Copyright 2024. All rights reserved.

Hittade även en fin påskduk

På lördag så kommer mamma, pappa, styvpappa och mina fyra syskon hit på påsklunch. Det är första gången som jag bjuder över till det. Jag har beställt två kilo varmrökt lax från en delikatessbutik, rökta räkor (ingen klassiker kanske men godare än vanliga) och så ska jag göra en massa tillbehör till. Jag ska även göra en egen sill! Kom gärna med tips! Jag funderar på att göra en kladdkaka med citron, vit choklad och färska hallon till efterrätt.

Det blir jättemysigt.

Copyright 2024. All rights reserved.

Jag fick jättefina blommor under internationella kvinnodagen och efter bröstoperationen så jag har försökt att få buketterna att överleva så länge som det går. Jag plockar bort de dåliga blommorna och gör nya buketter av de som fortfarande är fina. Sista stoppet för varje blombukett är på gästtoaletten.

Jag skulle ha hämtat ut Gillis nya playstation idag men den var försenad på posten. Gillis spelar mycket VR men har i flera månader velat ha ett klassiskt playstation men jag har sagt till honom att våra resor till Japan och skidor i Zermatt är så pass dyra så man kan inte köpa ett playstation bara sådär också. Gillis är ett barn som blir så otroligt tacksam så det är roligt att ge honom sådant som han önskar sig så igår överraskade jag honom med att jag hade lagt en beställning. Han blev nästan gråtfärdig och sa ”Mamma, du får ta alla mina pengar som jag har sparat”.

Mitt svar var självklart nej, Gillis blir så himla glad för allt så det var bara kul att beställa! Sally tar swish-pengar lite för givet så man får behandla barnen olika… Gillis swishar tillbaka pengar om lunchen på Max var billigare. Som sagt, olika.

Nu ska jag öppna mailen, kram!