ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED My Switzerland

Five lake Walk – Zermatt

/

Såhär ser ett vanligt tåg ut från Montreux. Två våningar, fina säten och fräscha stora toaletter – Och så är tåget alltid i tid. Eller igår var ett tåg fem minuter sent in på perrongen och lokföraren bad om ursäkt två gånger. Lite annat här borta … :- )

Paul Sundvik

En soffa om man inte vill sitta på raderna.

Paul Sundvik

Vi var framme i Zermatt igår vid 13.00. Det är verkligen en mysig liten by, att bilar är otillåtna gör byn ännu mysigare. Lugn och ro. Men om man ska ta sig till hotellen som ligger i bergen så har hotellen små minibussar, tänk er stängda golfbilar.

Paul Sundvik

Hotellet vi bodde på en natt heter Cervo. Det är ett litet Boutiquehotell som var helt underbart.

Copyright 2023. All rights reserved.

Det första vi gjorde var att snöra på sig vandringskängorna och ta oss upp upp på bergen för att vandra. För att ta sig upp så måste man ta en bergsbana upp. Jag trodde att man skulle åka en kabinbana (det gjorde man sista biten) så jag med min klaustrofobi fick verkligen en utmaning. Jag bestämde mig för att inte freaka ut. Jag tog djupa andetag och filmade en massa i tunneln istället för att distrahera mig. Det gick, men som tur var inte sträckan så lång.

Man går led 11 om man vill gå runt de fem sjöarna.

Paul Sundvik

Vi klev av i Blauherd som ligger 2571 meter över havet. Där ville vi vandra något som kallas för ”Five lake walk”. Den tar 2,5 timma.

Paul Sundvik

Med vackra berget Matterhorn i bakgrunden

Paul Sundvik

Efter vandringen så väntade spa på hotellet! Bakom skylten så ser ni en bastu. Ingen visste om att man ser igenom dörren så jag såg flera nakna par där inne och en och annan ensam man. Jag visste inte om jag skulle gå in och varna eller om jag bara skulle låta det vara. Det kändes lite konstigt att knacka på till ett par där inne och säga ”Man ser er så att ni vet”. Så jag bestämde mig för att inte säga något…

Paul Sundvik

En av poolerna!

Copyright 2023. All rights reserved.

Vår mysiga lilla balkong

Paul Sundvik

Dags för middag! Det fick bli en topp utan axelband från Twist & Tango, jeans och en kavaj över.

Copyright 2023. All rights reserved.

På alla hotell som jag har bott på i Schweiz så är det alltid otroliga ostar som serveras under frukosten. Likadant var det på Cervo. Alla ostar är väldigt lagrade vilket jag älskar.

Copyright 2023. All rights reserved.

Om ni är i Zermatt någon gång så missa inte chokladbagaren på torget. Butiken heter Läderach. Personalen bryter av så stor bit som du vill ha. Jag köpte små bitar av sju olika smaker.

Paul Sundvik

Paul tog en fin bild med Matterhorns topp i hotellets skylt på väggen. Vi hade gärna stannat i Zermatt längre men vi får komma tillbaka i vintern och åka skidor.

Nästa stopp: Glaciärexpressen till St: Moritz!

33

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00