ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Ett år som inskriven

/

Fredag! Jag har varit hos min ätstörningsklinik idag på dagen. Jag har inte varit där på två veckor så det kändes skönt att vara tillbaka. Nu har det gått ett år. Galet. Jag trodde aldrig att jag kunde må såhär bra och ha den sunda relation till mat som jag har idag. Jag har inte överätit på elva månader eller haft veckor med mindre mat. Jag har gjort exakt som jag ska göra, ätit sex måltider om dagen i den storlek som har varit aktuellt vid den tidpunkten.

I början så var det ett matschema som jag skulle gå efter. Tillexempel (Obs; utifrån min kropp) så var en frukost bestående av två dl filmjölk med en dl granola, en frukt och en mjuk lingongrova med smör och en skiva kalkon. Mandometer har en matvåg som man ska använda till lunch och middag men jag tyckte att den var så krånglig så jag skippade den. Men jag har lyckats hitta en hunger och mättnadskänsla ändå. När jag skrevs in så hade jag ingen hunger eller mättnadskänsla alls. Min mage var bara som ett svart hål. Antingen proppade jag i mig allt som gick eller så åt jag inget alls i perioder. Jag kände ändå inget.

Jag har inte vägt mig alls men jag kan gissa att jag väger mindre idag än när jag skrevs in (märker på kläder och ser ibland på bilder). Det handlar om att min hetsätning är borta och kroppen har landat på en naturlig vikt. Jag äter dock mer till vardags än jag brukade göra när jag ”levde normalt” så det här med att gå upp i vikt av att äta mellanmål 10.00, 15.00 och kvällsmörgåsen vid 21.00 stämmer inte för min kropp.

Sheila och jag pratade mycket om mat i poddavsnittet som släpps på söndag och hon äter periodisk fasta (då har man ett fönster mellan 12.00-18.00

som man äter). Det är absolut inget som triggar mig så det är lugnt. Men det jag vill säga är att alla har sin tro kring hur man ska äta och vad som är ”rätt”. Jag mår som bäst av tallriksmodellen, två mellanmål och sedan kvällssmörgås. Det är verkligen viktigt att hitta det som man trivs med, oavsett trender i samhället.

Tack vare sex måltider per dag så dippar aldrig mitt blodsocker och jag får inget tanke på att överäta någonsin. Det är min räddning.

Något HELT annat. Jag funderar på att beställa hem dessa sängkläder,  men det är mix av bomull och linne. Är det verkligen skönt med linne? Det låter strävt…

Kram och ha en fin fredagskväll!

44
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00