ANNONS
Integritet på Tailsweep

Öka räckvidd på instagram!

/

Idag bjöd Meta (hette tidigare Facebook) in ett gäng influensers till en frukost för att ge lite tips och trix kring hur man ska förbättra sitt instagram-konto och få bättre räckvidd. Seminariet höll på i två timmar så det är svårt att få med allting som de berättade om men jag tänkte försöka sammanställa lite.

Copyright 2023. All rights reserved.

Tre övergripande tips

Copyright 2023. All rights reserved.

Mer ingående best practices på instagram. Tipset var en bild i flödet per dag, en reel om dagen, 6-8 stories om dagen och en live i månaden. Livet som influenser tar längre tid än vad man tror.

Copyright 2023. All rights reserved.

Hur man ska tänka med hashtags

Copyright 2023. All rights reserved.

Content att undvika!

Copyright 2023. All rights reserved.

Dagens viktigaste! Det är så lätt att bli lurad på instagram. Ibland får man ju meddelanden som man kan tro vara från Instagram men idag sa Meta att dom skulle ALDRIG kontakta någon via meddelanden. Så svara inte på något som verkar konstigt eller tryck på några länkar.

Det jag tar med mig från seminariet är att ju mer aktiv du är, ju mer du postar, lägger upp reel, sänder live, svarar på kommentarer, länkar andra – Alltså allt! Då får din kanal en skjuts. Att lägga upp en bild i flödet kan tyckas tråkigt idag men det hjälper dig att öka allt annat.

Copyright 2023. All rights reserved.

Dagens look! Jag medverkade i Mix Megapol på eftermiddagen med Lotta Bromé. Var det någon som lyssnade?

Ska jag vara helt ärlig, jag tror att Meta är nervösa för hur många av oss som börjar lägga mer och mer tid på TikTok. Då plötsligt blir det aktuellt att bjuda in oss influensers och berätta om hur aktiva vi måste vara…. Det har inte funnits någon vilja till dialog direkt tidigare. Hmmm, vad säger ni om det?

Men oavsett var det bra och kul med mer info! Instagram har blivit betydligt mer roligt när fokuset på reels ökade. Jag gillar det rörliga. Men jag gillar också blogg-formatet. Det kommer jag aldrig vilja sluta med :- )

Kram.

23
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00