Kakslottet

Igår så ville Paul och jag åka iväg på utflykt. Vi hade sovit till klockan 11.30 så vi fick lite smått panik över att halva dagen var borta. Vi bestämde oss för att åka till Taxinge Slott, det är kanske mer känt som Kakslottet. På Kakslottet serverar de en kakbuffé med 65 olika sorters tårtor och kakor… Det var vi tvungna att testa!

Copyright 2022. All rights reserved.

Taxinge Slott ligger i Nykvarn och det tog 55 minuter från oss på Lidingö med bil. Slottet var inte så pampigt, eller speciellt men det låg vackert vid vattnet.

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi kom vid 15.00 och caféet skulle stänga vid 16.00. Det var nog ett smart drag för det var inte så många i kön. Däremot kunde vi sitta kvar en stund efter 16.00 så det blev ingen stress.

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag gjorde en reel på min instagram där jag visar upp några godsaker av alla 65 som fanns. Jag blev så nyfiken på vad alla andra skulle äta och från min lilla spaning så åt folk mest av prinsesstårtan. Det fanns banankaka med frosting och kola, gräddkolapaj, nougattårtor, citrontårtor etc.

Copyright 2022. All rights reserved.

Paul och jag delade på en morotskaka efter att vi hade ätit en sen lunch. De hade väldigt goda smörgåsar! Att jag blev mer sugen på en morotskaka istället för något med choklad fascinerade mig. Det kan ha att göra med att jag förknippar choklad med överätning och då kändes det lättare att äta något som inte har en negativ känsla runt sig. Jag känner mig inte helt trygg i att prata om min överätning-ätstörning i bloggen än (får professionell hjälp). MEN cafébesöket gick så otroligt bra. Jag fick noll stress över ”att vilja äta allt” utan jag var glad för min halva morotskaka och fikat blev väldigt härligt.

Demonerna börjar lätta från hjärnan <3

Paul Sundvik

Paul Sundvik

Efteråt strosade vi runt i slottsträdgården och pratade om livet. Och om Sally och Gillis. Det är en stor sorg att inte leva med barnen på heltid och det såret kommer nog riktigt aldrig att läka. Men jag gör det bästa utav det, Paul och jag hittar på saker som gör oss glada. Det brukar fungera när vi reser och upptäcker städer och platser. När vi är hemma som nu blir sorgen och saknaden starkare.

Du som har skiljt dig och har äldre barn, blir sorgen lättare med tiden eller lär man sig aldrig att vara ifrån sina barn på halvtid?