ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vintage i Köpenhamn

/

I Köpenhamn kryllar det av vintagebutiker. I varenda hörn så finns det klassiska enklare second hand eller mer lite mer välsorterade vintagebutiker. Vintage ska innebära att plaggen ska vara över 25 år gamla. Många butiker fuskar med åldern men oavsett så hittar man så mycket kul! Jag gillar ju märken så därför blev jag extra glad när jag kunde botanisera bland plagg från Chanel, Jean Paul Gaultier, Bottega Veneta, Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta och Burberry. Självklart fanns det också ”vanliga” plagg var var superfina. Jag köpte några äldre märkesplagg och en del märken som jag inte känner igen. Prislappen är betydligt billigare men det innebär också att man kanske behöver gå till skräddaren och göra om dragkedjan eller leva med en pytteliten fläck någonstans. Vad ska man förvänta sig av ett plagg som har använts i över 30-40 år? Kvalitén är fantastisk.

När jag shoppar nya plagg så försökte jag tänka i samma banor, kan det jag köper hålla i en generation till?

Första butiken som jag besökte heter Time’s up Vintage och ligger på Krystalgade 4. Här fanns det massor av märkesplagg, jag köpte en chanelkjol i tweed, en otroligt vacker ”den lilla svarta” från Jean Paul Gaultier, en perfekt festklänning i svarta paljetter (nyårsafton kanske) och en klassisk trenchcoat från Burberry. Men självklart fanns det kläder med ännu bättre prislappar. Paul hittade även en vacker scarf till sig själv – Kul med vintage för män!

En trenchcoat från Burberry är verkligen en tidlös klassiker som Sally eller Gillis barn kommer att kunna ärva om man är snäll mot kappan. Den är lite för stor i axlarna, antingen syr jag in lite eller så låter jag den vara. Jag ska gå förbi skräddaren på Lidingö och rådfråga.

De flesta kjolar från Chanel som jag har hittat är svarta eller svart/vitrutiga och jag trivs mer i ljusa plagg. Därför blev jag så glad när jag hittade denna kjol. Dragkedjan är lite trög, men det är enkelt att fixa. Perfekt i vår!

Copyright 2022. All rights reserved.

Nästa stopp: Carmen på Larsbjornsstrade 7. Här var prislappen lägre och det fanns alla möjliga plagg. Det gäller att inte stressa när man tittar för då missar man allt fint. Paul tröttnade efter tre minuter så jag bad honom gå ut och ta en kaffe istället i solen och spela Hungry Shark (hans favoritspel på iPhone….). Win win.

Copyright 2022. All rights reserved.

Åh denna kjol gör sig verkligen inte rättvis på bild. Den är längre och snäv… tänk er en Mad Men-kjol. Den kommer att bli SÅ fin till en vit skjorta.

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag köpte två wild cards, en benvit klänning och en knallgul. Jag såg framför mig hur jag satt där i den benvita klänningen på terassen på något superlyxigt hotell i Italien i solnedgången. Benen solbrända (spray tan) och ett glas champagne i handen väntan på middag.

Den gula klänningen ser ut att vara en rakare, kortare 60-tals klänning. Tänk er Twiggy. Egentligen känner jag mig alltid felklädd i en sådan rak klänning. Jag gillar ju mer klänningar som har en midja. MEN den var fin på så jag ska ge den en chans.

Copyright 2022. All rights reserved.

Krugers Finest ligger på Sankt Pedersstrade 25. Denna butik är den mest välsorterade av alla. Ägaren handplockar kläderna världen över. Priset glider upp en nivå. Här kan man slå sig ner, få en kopp kaffe och få hjälp av ägarinnan att hitta kläder som passar perfekt.

Copyright 2022. All rights reserved.

Mysigt ställe! Här fastnade jag länge så Paul gick vidare till butiken Faraos Cigarrer. Där har dom star wars-figurer och annat. Paul hittade en supercool Star wars-lampa till Gillis i födelsedagspresent. Himla gulligt att han alltid tänker på barnen.

Copyright 2022. All rights reserved.

Först tänkte jag köpa denna, men så insåg jag att .. Hallå, beiga klänningar jag har hundratals av. Hängde tillbaka.

Copyright 2022. All rights reserved.

Denna kappa från Armani fick följa med hem för 1400 danska kronor.

Copyright 2022. All rights reserved.

Den fjärde butiken som jag gillade heter Bakkekilde på Pistolstrade 4. Här fanns en hel avdelning för Chanel och sandaler från Hermes.

Men jag bromsade mig helt. Det räckte för denna resa. (Jag måste ändå sitta med alla mina klädköp i knät eftersom vår bil har världens minsta bagageutrymme. Gillis lampa var dessutom enorm. Lägg även till allt pyssel som jag köpte till Sally = tungt på knät).

Copyright 2022. All rights reserved.

Om man är sugen på att investera i en dyr väska så har butiken Bagg & Gross väskor som inte är fejk. Jag var inte intresserad men butiken ska vara väldigt poppis i Köpenhamn. Danska kronan är väldigt dyr så man måste verkligen räkna på allt man köper om det verkligen blir ett kap eller inte. Men jag är nöjd med mina inköp. Jag har ju vikt undan alla plagg och som inte passar min kropp längre så det kändes fint att få hänga upp plagg hemma som jag känner mig vacker och bekväm i istället.

Kram.

16
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00