ANNONS
Integritet på Tailsweep

Gängkriminalitet

/

Hur kommer det sig att du bryr dig så mycket om gängkriminalitet? Är det för att media och politikerna valt att rikta in sig på det? Hade velat ha dina personliga tankar kring det? Även lite intressant att ta upp integration och gängkriminalitet i samma mening. Integration är ju som jag ser det den nödvändiga vägen till att inte ha så stora problem med gängkriminalitet i framtiden. Men lite motsägelsefullt att först ta hårdare tag för att sedan hoppas på integration.

Inte för att man bara ska bry sig om det som påverkar en själv (absolut inte enligt mig med så brukar ju högerväljare och partier resonera) men hur kommer det sig att du bryr dig mer om kriminalitet som du personligen högst troligt aldrig kommer påverkas av men inte klimatet, skola och sjukvård osv som inte minst kommer påverka dina egna (och andras) barn?!

Jag vet egentligen inte vad jag ska börja svara på. I mitt inlägg så skrev jag att gängkriminalitet, integration, jobb och politik för småföretagande (som i min värld hänger ihop med att skapa jobbtillfällen vilket också brinner) är dom frågor som jag själv tycker är viktiga inför valet. Miljöpolitik är givet. Gängkriminalitet däremot är något som har blivit ett akut samhällsproblem. Det skjuts varje dag. Någon dör varje vecka av en skjutning. Och det blir värre. Så för mig är det de som jag tycker är mest viktigt – Just nu.

Att jag ”inte påverkas av gängkriminalitet och att jag därför inte borde bry mig lika mycket om det” är ju helt skevt att säga. Det är ju ett samhällsproblem som berör hela vårt land. Du ville ha mina personliga tankar om gängkriminalitet. Här kommer dom:

Gängkriminalitet hänger ihop med utanförskap. Det är inte konstigt att det skapas dessa grupper när integrationen har varit så extremt dålig.

I utsatta områden så finns det så många föräldrar som inte talar svenska, som därför får svårt att utbilda sig eller jobba. Föräldrar som inte kan svenska har svårt att hjälpa sina barn i skolan vilket resulterar i att många tonåringar inte klarar av skolan. När en väg mot utbildning och jobb känns svår att nå så lockar ett annat liv. Snabba pengar, dyra bilar och att få tillhöra ett gäng. Det är inte så konstigt att det blir så för många. Alla vill ha en tillhörighet. Eftersom utanförskapet bara ökar så kommer gängkriminaliten också att öka om inget görs. Det har krupit ner i åldrarna, yngre och yngre dör och enligt mig så glorifieras detta typ av liv i musik och tv-serier såsom Snabba Cash. Jag avskyr det.

De parti som får min röst är det parti som ser till alla vuxna som kan jobba får hjälp till utbildning och jobb. Och då behövs ett språkkrav. Att kunna svenska är en väldigt viktig del för att komma in i vårt samhälle. Utan arbete så får man bidrag och då hamnar du ännu längre ifrån att bli en del av landet. Det är när du har ett sammanhang, en skola att gå till, träffa arbetskamrater som man kommer in i ett samhälle på riktigt. Det måste vara hemskt att vara i ett land, där man inte kan göra sig förstådd utan en tolk och inte kunna försörja sig själv. Det behövs en bra plan för att utbildning till arbete ska gå fortare.

Det behövs mer resurser till skolan. Utbildning är så betydande för vilken väg man tar. Det behövs hårdare straff mot gängkriminalitet, fler år i fängelse. Bort och isolerad från det gäng man har levt med under en lång period. Enligt mig är det de enda sättet att hjälpa en person att också kunna lämna ett gäng.

Jag vill att vi ska ha fler poliser och hjälpa dom att sköta sitt jobb. Under upproren under påsken så höll många poliser på att mista sina liv för att dom var för få och att dom inte kunde försvara sig själva. Jag vet en polis som var med som sa att det var inte bara unga vuxna män som stod och kastade sten och saker som brann mot polisen utan även kvinnor och barn. Det är utanförskap i ett nötskal – När det inte ens finns ett förtroende för det enda trygga system vi har, rättsväsendet.

Jag vill också ha en bättre sjukvård, att sjukvårdspersonalen ska ha bra förutsättningar och inte gå på knäna, att våra pensionärer ska ha råd att leva och att vi ska kunna jobba för en bättre miljöplan. Bara för att jag tar upp gängkriminaliteten så betyder inte det att det andra inte är viktigt. Men det som brinner mest enligt mig, här och nu – Är just att vårt samhälle håller på att bli mörkare för varje vecka som går. Fler dör och det måste stoppas.

Det parti som har den bästa hållbara planen får min röst.

127
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00