ANNONS
Integritet på Tailsweep

Racing i Norge

/

Igår åkte Marisol och jag ner till Bovallstrand för att hälsa på hennes vänner och medverka på en dag med racing. Jag har alltid haft ett bilintresse och de gånger som jag har haft möjlighet att åka på bana så har jag verkligen älskat det. Därför var jag snabb på att tacka ja! Vi bilade vid nio igår på morgonen och kom fram halv fyra till Marisols vän och hans fästmö. Vi gjorde oss hemmastadda i ett av gästhusen och på kvällen kom ett ytterligare gäng hit på en casual middag innan själva kör-dagen som var idag. Det blev en tidig kväll för alla för vi skulle åka härifrån vid 08.00 för att bila upp till Norge. Racing var på Rudskogen, där finns det en lång bana.

Copyright 2022. All rights reserved.

Såhär ser det ut utan för vårt gästhus, Bovallstrand är på andra sidan. Tyvärr är det supermycket regn men det är fint ändå såklart.

Copyright 2022. All rights reserved.

Redo för racing. Det går att köra med min Porsche Cayenne på bana så det gjorde jag. Jag försökte övertala Paul att låna hans Ferrari igår men det gick inte hem precis. Men min Porsche fungerade utmärkt. Den har runt 450 hästkrafter så visst går det att gasa. Men jag fick även testa mer typiska banbilar, himla roligt.

Copyright 2022. All rights reserved.

Såhär ser banan ut. Överallt runt banan finns det kameror som ser varandra centimeter, om det skulle hända något.

Copyright 2022. All rights reserved.

Att köra var hur roligt som helst. Det finns faktiskt en poäng med att köra mycket på bana och det är att man blir en bättre bilförare. Det är så mycket teknisk kring hur man ska tänka i kurvor, bromsa på bästa sätt och hur man parerar när bilar sladdar. Jag har kört racing på is uppe i Åre och efter det kände jag mig tryggare att köra när det snöade och var isigt på vägarna.

Copyright 2022. All rights reserved.

Alla personer som var med idag (runt 20 stycken) är så himla roliga så att jag har skrattat precis hela dagen.  Nu har vi precis kommit tillbaka från Norge (tog 1,5 timma) så vi ska göra oss i ordning och sedan väntar en drink i Bovallstrand och sedan har arrangörerna ordnat med en middag för allihopa i Smögen (det går en buss mellan varje ställe så ingen kör såklart). Det ska bli trevligt! Det är inte så ofta som jag möter nya människor men det har jag sett fram emot. Jag är i en sån social ”fas” just nu.

Sorry för en kort uppdatering men det blev så nu.

Vi hörs senare! Kram.

13
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00