ANNONS
Integritet på Tailsweep

Capri sammanfattning

/

Jag skulle ju berätta om Capri, men jag glömde helt bort! Hur som helst, här kommer det:

Jag har hört folk tjata om Capri hur länge som helst, att det ska vara ett paradis ”som man inte får missa”. Men när folk säger det så blir jag aldrig speciellt peppad på att åka dit. Likadant var det med Maldiverna eller Comosjön i Italien. Men, det finns uppenbarligen en anledning till att folk pratar om det. För Capri … Är fantastiskt!

Copyright 2022. All rights reserved.

Påväg ner mot en av alla beachklubbar

Capri är en ö som ligger vid Amalfikusten i Italien. Och man tar sig dit snabbast genom att flyga till Neapel och åka till hamnen. Men man kan också åka runt i Amalfikusten och ta en båt från Sorrento också. Det finns två olika båtar som går över från Neapel, en snabbare som tar 50 minuter, den andra tog 1 h och 20 minuter tror jag.

Man kommer fram till en liten hamn och därifrån tar man en linbana upp till själva torget i Capri där allt utgår ifrån.

Sträckan tar cirka fem minuter och kostar typ 30 kronor per person. Man kan också ta taxi men då kostar det 20 euro så det är helt onödigt. Vi gjorde dock en jättemiss för inne i Capri är gatorna så små att inga vanliga bilar kommer igenom/får köra. Därför måste man gå med resväskorna. Men vid hamnen har dom små ”minibilar” där man kan lasta på sina väskor och dom har möjlighet att ta sig till hotellet och lasta av. Vi missade det så vi fick dra väskorna genom hela byn. Det var rätt jobbigt.

Det gulliga torget, här satt jag dock aldrig för det är för mycket folk.

Alla italienska små byar är alltid jättevackra men det är något speciellt med Capri. Det är som en film. Ett vackert torg i mitten, fina små gator runt omkring där shopping blandas med restauranger. Ön är en mix av det typiska genuint italienska med lyx. Jag frågade mig själv om det verkligen är möjligt att befinna sig på ett ställe som är väldigt lyxigt, samtidigt som det är italienskt på riktigt? Men det är så! Och det är därför som jag älskar det (ni känner mig).

Copyright 2022. All rights reserved.

Här älskade jag att sitta, på Quisiana hotell

Capri är dyrt mitt i juli. Det är flest amerikaner där som vill ha en viss standard och det märks. Alla restauranger, barer och beachklubbar håller en hög nivå. Det finns inte ett enda ställe som är ”sunkigt”. Shoppingen är fantastisk, du hittar alla stora modehus såsom Chanel och Hermes på ön (vilket säger ganska mycket om en ö) men också hur mycket andra butiker som helst. Men det är inga butiker där du gör billiga fynd. På gatorna är det som en catwalk på kvällarna, du kan sitta och ta en drink och bara spana på alla vackra plagg och väskor som man får sälja sin bil för om man ska köpa en likadan.

Middag på Villa Verde – Tips!

Capris nattklubb Anema e Core. Det kändes som att man var på en italiensk afterski, jag dansade till liveband till 02 men jag förstod inget av sångerna, man tydligen var dom poppis… : -)  

MEN Capri är inte bara birkinväskor på löpande band utan 10 minuter iväg med taxi så hittar du Anacapri som är Capris gamla stan. Där är det mer enkelt och otroligt vackert. Vid torget har du fem minuters promenad till Axel Munters hus. Och den där linbanan som vi tog upp till Capris topp. Vad ni än gör så missa inte den! På helgerna så har dom kvällsöppet så åk upp vid 18, ta ett glas och se på solnedgången innan ni ska iväg och äta middag.

Copyright 2022. All rights reserved.

Gulliga Anacapri

Middag på Villa Margeritha, tips!

Capri har också många vackra promenadleder men eftersom det var för varmt så orkade vi inte gå runt.

Hit upp kan man vandra, men vi tog liften

Dagarna spenderar man på beachklubbar. Det finns publika stränder men dom är få och små så där får du trängas med många, räkna inte med att kunna lägga ut din handduk mitt i juli.

Istället betalar man för att ha en solstol på olika strandklubbar. Där finns det också lunch och det alla beachklubbar har gemensamt är att maten är väldigt god, det finns alltid dagens fångst av fisk vilket är gott. En solstol kostar ca 40 euro/person för en hel dag ”men då ingår handduk”. Och det blir väldigt dyrt under en veckas tid. En vanlig lunch för tre personer på en strandklubb går på cirka 2000 kr. En vanlig middag 3000 kr.

Copyright 2022. All rights reserved.

Beachklubb Sirene. Som ni ser är stolarna enkla, inte alls vita solbäddar där det serveras drinkar men ändå är dom dyra.

Copyright 2022. All rights reserved.

Beachklubb La Canzone Del Mare

Beachklubb Da Luigi Al Faraglioni. Alla tre är lika bra!

Vi kom alltid till beachklubben vid 13.00, åt lunch vid kl 14-15 och lämnade klipporna vid sju när dom stängde. Vi gjorde ordning oss hemma och så åt vi middag vid 21.30. Allt blir sent men vi har redan den dygnsrytmen efter dessa sommarveckor så det gjorde inget.

Copyright 2022. All rights reserved.

En allmän strand, fint men trångt

Sex dagar på Capri är för lite, vi hade gärna stannat två veckor och det är nog första gången som Paul och jag känner så (vi har alltid myror i brallan). Ön är helt otrolig och det finns så många olika ställen att bada på, äta på och saker att se. Allt är vackert, fräscht och hög kvalité. Men det speglar också priset. Jag förstår att många kommer över dagen istället för att turista på Capri men då är det trångt, långa köer och varmt och man missar själva upplevelsen med beachklubbar, luncher som aldrig tar slut och alla restauranger. Men samtidigt är prislappen så hög så det är svårt att bo där.

Min stora rekommendation är att åka dit någon gång i livet men att inte göra det i juli utan i september. Då går priserna ner, färre människor och bättre temperatur så att man faktiskt kan vandra runt och se miljön mer.

Copyright 2022. All rights reserved.

Här bodde vi, La Tosca. 

Copyright 2022. All rights reserved.

Hotellets lilla terrass 

Vi bodde på ett hotell som hade lägenheter också. Eftersom vi var tre personer så tänkte vi att det kunde vara roligt att bo ihop samt så skulle det blir billigare. Hotellet hade 1 stjärna och .. Jag är ju som jag är.. Så jag var rätt negativt inställd till vårt boende. Jag har aldrig bott på ett hotell i mitt liv med så få stjärnor (ja, jag hör hur illa det låter), men Nico som vi reste med hade bott där förut och sa att det var fint. Och wow, det var det. Hotellets drevs av en gammal man och hans fru, det var väldigt enkelt men fräscht och mysigt. Vår lägenhet hade en terass med vacker utsikt. Hotellet hade ingen restaurang men dom ordnade lite frukost åt oss ändå, yoghurt och croissant. Priset på vårt 1 stjärniga hotell var 2000 kronor per person, per natt. Alltså 4000 kr för Paul och jag per natt. Då förstår man hur prisläget ligger…. För vår minifrukost tog dom 20 euro per person/dag…

Copyright 2022. All rights reserved.

Capri är en av de vackraste platserna jag har besökt och vi kommer gärna tillbaka i september.

Har ni möjlighet att göra det i livet så åk, men som jag skrev ovan, åk inte i juli på grund av priserna. Gällande barn så hade jag väntat tills de blivit äldre, jag hade inte ens tagit med  Gillis och Sally. Dom hade inte uppskattat beachklubbarna på begränsad yta (det är ingen vanlig sandstrand heller) eller långluncherna. Det är för mycket vuxenhäng och pengar i sjön. Då passade Grekland där vi var för några veckor sedan mycket bättre!

Men om vi bortser från priset, är Capri så ljuvligt som alla säger? Svaret är: JA!

24

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00