ANNONS
Integritet på Tailsweep

Min självkänsla försvann

/

Jag har kommit till en insikt.

Jag känner mig aldrig snygg på sommaren. Vissa människor har liksom sin glow-tid under juli men inte jag. Jag blir inte gyllenbrun på kroppen och ser sådär ”fräsch” ut. Jag passar inte i solhatt som jag egentligen skulle behöva och jag trivs inte i korta kläder. När jag sätter upp håret spontant i tofs blir det inte sådär fluffigt och lent. Utan helt slickat och med babyhår som sticker ut.

Copyright 2022. All rights reserved.

I vanliga fall brukar jag alltid ha ett ben uppe lite invinklat för att ge en snyggare siluett när jag ligger ner i solstolen men det orkade jag inte i år:

Copyright 2022. All rights reserved.

Raklång och med brun utan sol som försvinner på fötterna. Det är tragiskt att jag inte har kunnat ligga just raklång förrän jag blev 31 år gammal. Men ändå är det jobbigt. I år så struntade jag också i sjalen runt höfterna när jag gick runt i badkläder, jag avskyr att visa mina celluliter på skinkorna. Jag försöker utmana mig själv och mina hjärnspöken och det är ett himla inbördeskrig varje dag under sommaren. Det handlar inte om vikt, jag har alltid känt såhär i olika storlekar. Mjuk mage, akne, celluliter och bröst som har glidit ner.

För 12 år sedan var det jag som kastade av kläderna framför mitt egna tidningsomslag och sa att alla duger. Men ett decennium senare är det som att jag har glömt bort allt accepterande. Istället har jag börjat klaga och jämför mig med andra. Jag vet inte varför det blev så.

Egentligen har jag alla förutsättningar för att acceptera min kropp. Jag har blivit äldre, jag har en pojkvän som älskar mig och jag går på en ätstörningsklinik som hjälper mig att inte hetsäta/svälta utan att stället hitta en normal hungerkänsla och relation till mat. Vi pratar också mycket om ideal och hur förvrängt det är.

Ändå är det svårt.

Att lägga mig platt på solstolen utan att vinkla benen, samt skippa sjalen runt höfterna var ett stort steg för mig denna sommar men jag har långt kvar till självacceptans. Men jag jobbar på det.

Hur tänker ni? Kom gärna med egna erfarenheter och råd så kan vi försöka hjälpa varandra.

Kram.

137
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00