ANNONS
Integritet på Tailsweep

Paradoxmuseet

/

Man kan säga att vår lördag idag var som en upprepning av gårdagen.  Fast istället för korv blev det sallad och Vasamuseet byttes ut till Paradoxmuseet. Varför bryta ett vinnande koncept?

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag brukar ta med barnen till Bröd & Salt, det är en kedja som har exploderat i Stockholm. De har en salladsbar och det är perfekt med två barn. Alla får göra sin egna mix. När vi var mätta så skulle vi till Paradox-museet i Stockholm, utmaningen med detta var bara det att museet ligger i Hötorgets tunnelbana. Och det innefattar en massa problem för mig. Nummer ett så hade jag svårt att hitta. Hörtorgets tunnelbana har väldigt många nedgångar och denna skulle vara den södra. Jag lyckades gå ner i alla innan vi kom rätt. Nummer två är att det säkert var 15 år sedan jag var nere i en tunnelbana (därav svårt att hitta) och det är jobbigt med mängden människor på samma plats, som tur var så var det inte så mycket folk i omlopp.

Tredje utmaningen var att Paradox-museet ligger under jorden (på tunnelbaneplan).

Jag har klaustrofobi och att behöva gå in i en lokal där jag ska vistas länge som antagligen är trång och fullt med folk fick mig nästan att vända i dörren. Att inte se ljus, ha fönster eller vara under jorden = ångest för mig. MEN jag bet ihop och tänkte att jag kunde testa, skulle det vara jobbigt kan jag bara gå ut. Jag tog reda på var nödutgångar var och sedan klev vi in.

När vi väl kom in så drogs jag med i leken direkt att jag faktiskt kunde tänka bort var jag befann mig. Museet var så roligt!

Man gick runt till olika stationer där man kunde lära sig om ljus och illusioner. Dessutom fick man ju prova allt! I rummet som vi befinner oss i så är golvet högre upp på höger sida och väggen bakom är närmare fotografen. Då uppstår denna synvilla.

En mini-mamma på en stol

Bilden är egentligen upp och ner och Sally hoppar.

Håll i er!!

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi hade ont i magen av skratt när vi såg hur bilderna blev. Inne på museet så fanns det personal vid stationerna som kunde hjälpa till och ta bilder. Varje besök är 80 minuter och tiden svischade förbi, vi kan verkligen rekommendera stället!

Ett annat tips jag har fått gällande barnvänliga museer är Vrak, har någon av er varit där? I så fall så får det bli nästa besök : – )

Trevlig lördag, kram.

24
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00