ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vasamuseet, perfekt för barn

/

Idag har vi gjort något roligt och något mindre roligt. Det mindre roliga var att jag och barnen skulle vaccinera oss. Barnen saknade sin tredje fästingspruta och jag har varit så slarvig med mina så jag behövde ta om alla igen. Dessutom har det gått 20 år sedan jag tog min stelkrampspruta så den fyllde jag också på. Jag är livrädd för sprutor men sköterskan var så proffsig så att jag inte märkte det.

Efteråt var det lunchdags så vi kilade in på 7-11 och tog en varsin korv. Barnen åt en grillad och jag tog två vegankorvar. Korv är alltid underskattat tycker jag. Varför gång jag äter det så tänker jag alltid ”Varför äter jag inte vegankorv mer?”

Copyright 2022. All rights reserved.

Efteråt väntade något som vi alla var väldigt peppade på…

Copyright 2022. All rights reserved.

Nämligen att besöka Vasamuseet! Tänk att jag har gått förbi där hela livet och ändå så har jag aldrig gått in. Jag visade barnen några klipp om Vasamuseet innan vi åkte dit idag så att dom skulle ha lite bakgrundsinformation. Jag har lärt mig att barnen tycker att det är roligare då så nu gör jag det jämt. Vi skulle till Gamla stan för ett tag sedan och då höll jag på att berätta om Stockholms Blodbad men jag hann värja mig och höll tyst. Puh, nära ögat.

Copyright 2022. All rights reserved.

Först och främst – Det går inte att fota eller filma skeppet så att man verkligen ser hur stort och fantastiskt det är. Så jag gav upp rätt snabbt. Det enda jag har att säga att det ett stort WOW och att ni måste åka dit om ni inte har varit där.

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag stoppade in barnen i en guidad tur för just barn och det var succé.  Allt berättades pedagogiskt och barnen fick ställa en massa frågor. Inte visste jag att repen på skeppet tillsammans blev 1,2 mil långa – Bara en sådan sak! Turen höll på i 40 minuter och varenda minut var intressant. Stort tips.

Copyright 2022. All rights reserved.

Gillis älskar detaljer och gick länge runt och hittade märkliga huvuden utsmyckade på plankorna.

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi var kvar till stängning och efter det körde vi till Vasaparken och mötte upp min pappa och lillasyster. Barnen ville leka och pappa bor precis där. Vi stannade en timma och efter det åkte vi tillbaka till Lidingö och jag lagade middag. Paul har varit i sitt hus och packat hela dagen idag igen och så kommer det vara i några dagar framåt.

Nu ska vi ha fredagsmys, kram!

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00