Pripps Blå reklam

Vilken midsommarhelg vi har haft! Allt har varit fantastiskt, det känns som att vi har levt i en Pripps Blå reklam det senaste dygnet. I lördags kom Odd över med sin fästmö deras barn hit för att hämta barnen. Vi skippade att dansa runt stången men de stannade för en fika och dopp i havet i fyra timmar. När vi satt där och barnen sprang runt och satte sig i olika knän så kände jag en sån enorm tacksamhet över hur allt blev. Sally och Gillis växer redan och komma att växa upp i en trygg och fin miljö med fyra vettiga kärleksfulla personer. Vad mer kan man ge sina barn? Jag kände mig så stolt.

Copyright 2022. All rights reserved.

Vid 18.00 så kom Björn och Lovisa över, vi grillade, öppnade en flaska rosé och satt och pratade sent efter midnatt.

Copyright 2022. All rights reserved.

Skulle Paul och jag behöva leva i ett kollektiv livet ut med ett annat par så hade vi valt Björn och Lovisa för vi trivs så bra tillsammans. Vi seglade ju en vecka i Grekland förra året och det kan ju vara en utmaning, fyra personer med olika viljor/personligheter på en liten yta. Men redan på flygplatsen på väg hem sa vi ”När åker vi igen?”.

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag tror att knepet för att umgås i många dagar i rad är att man vara låter varandra vara. Man zoomar in och ut i samtalen, går iväg om man behöver göra något. Inget krystat eller konstigt. Man behöver inte sitta fast vid ett bord. Jag kan vara lite ”egen” i andras sällskap, jag är väldigt social men sedan tar det slut och då orkar jag inte mer. Då vill jag gå iväg och läsa. Det är ju direkt inte alla kompis-par man kan vara så med. Som bara denna helg tillexempel, Björn och Lovisa kom i lördags, och åker hem imorgon måndag. Nu ville alla gå upp till Pauls kusin som är granne och ta ett glas, men jag kände mig ”klar” och har valt att gå in, diska undan, duscha och läsa istället.För

några timmar sedan stod Paul och fixade i sin båt i två timmar, Björn myste i kvällssolen, Lovisa höll på med en sallad och jag satt med ett samarbete som skulle iväg. Det är höjden av vänskap tycker jag.

Copyright 2022. All rights reserved.

Idag tog vi båten ut för att äta lunch på Torö, efteråt så ville vi ankra båten och bada så vi letade efter en bra plats. Det fanns knappt några andra båtar i havet, och samma sak med molnen. Det måste vara få länder i världen där man kan vara så ensam som i Sverige. Det går att åka båt en hel dag, hitta tomma klippor att hoppa över till eller att ta en långpromenad i en skog utan att möta en enda människa.

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi hittade ett ställe där vi ankrade båten och efter det så badade vi länge. Jag är lite utav en badkruka och dom första 30 sekunderna var det kallt men sedan blev det väldigt härligt.

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag fick någon konstig flashback från dröm jag hade som tonåring när jag låg där i vattnet, jag hade då målat upp en bild i huvudet av just två (tonårs)par som badade i havet från en båt i Stockholms skärgård och allt var sådär på-film-härligt. Nu var det ju precis så. 

Copyright 2022. All rights reserved.

Tillbaka till huset, vi grillade igen och njöt av denna utsikt. Nu ska jag läsa, jag tänkte börja på Bortom Horisonten av Jojo Moyes men så fick jag tips idag om Seratonin av Michel Houellebecq. Det är helt två olika böcker så jag får se vilken jag väljer att påbörja. Hmm..

Vi hörs imorgon! Stor kram.