Egentid med Gillis

Första riktiga dagen på sommarlovet och vi har mest hängt hemma. Det var som att alla behövde sova ut. Vid nio vaknade barnen och kom över till oss, vi åt frukost halv tio till elva. Älskar långa mornar. Paul och jag har jobbat lite och barnen kikade på sommarlovsmorgon. När man själv var liten fick man ju sitta bänkad vid en viss tid när det drog igång men Gillis och Sally väljer ju själva när dom vill se programmet genom appen i telefonen.

Gillis är väldigt intresserad av språk. Det känns som att det finns en koppling mellan folk som är duktiga på matte också har lätt för språk. Kan det stämma? Själv var jag katastrof på båda. Jag hittade en app som heter Babbel där man kan utgå från att man pratar svenska och sedan välja språket man vill lära sig. Jag har för mig att vi testade duolingo förut och att det bara fanns på engelska som start men det kanske inte är så? Hur som helst så verkar Babbel bra (inget spons).

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi satt länge och gick igenom övningarna. Jag har fortfarande svårt för när det ska vara is eller are så appen är bra för mig med. Gillis var väldigt duktig. Jag trodde inte att man kunde så mycket engelska när man hade gått klart tvåan. Jag har ett svagt minne av att jag inte ens hade engelska i tvåan men jag kanske minns fel.

Copyright 2022. All rights reserved.

Planen var att Sally skulle iväg på en sleep over med två vänner ikväll men flickan som bjöd in hade fått feber så vi fick ändra våra planer. Gillis och jag hade bestämt sedan innan att vi skulle ha biokväll bara han och jag så Sally fick stanna hemma med Paul. Gillis och jag åkte till Mall of Scandinavia för att se nya Jurassic World Dominion. Både Gillis och jag tyckte att den var väldigt bra! Klart sevärd. Sally och Paul hade lagat en köttfärssås och byggt lerfigurer under tiden.

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi spelar mest schack, kortspel eller Master Mind här hemma. Men ikväll blev det Master Mind. Det är roligt hur barnens sätt att klura ut färgerna blir bättre och bättre för varje gång. De drar slutsatser och analyserar på ett helt annat sätt än vad de gjorde under jullovet. Tänk vad som kan hända på sex månader. Barnen gick och la sig efter det, Paul hoppade nyss ner i poolen och jag ville uppdatera er.

Det blev en väldigt bra tisdag! Imorgon ska vi prata kläder och stil, jag fick en önskan om det i mitt kommentarsfält. Kram.