Snart till försäljning!

Idag är vi hos Paul i några timmar för att ta bilder på hans terass. Han har haft en fotograf här för att plåta bilder inför försäljningen men då var det inte lika bra väder så Paul tar nya bilder själv. Hans hus ligger verkligen vackert men det har ett sovrum för lite samt ligger längre bort från barnens skola (från mig kan barnen gå på 10 minuter). Därför fungerar mitt hem bättre. Det är som är smidigt är att hans båt ligger precis framför huset så vi har tagit bilen hit på tio minuter under somrarna och åkt ut i skärgården. Men Paul har en båtplats vid Strandvägen så båten kommer att få ligga där istället. Verkligen ett ilands-problem så det är inget att gnälla över.

Paul Sundvik

Min klänning är ifrån Ralph Lauren.

Idag väntar lite fix inför NYC-resan imorgon. Jag ska färga mina bryn och göra några inköp på Åhlens och apoteket. Vi var nära på att inte kunna åka iväg för mitt ESTA blev nekat. Jag har ingen aning om varför det blev så.

Jag har två pass, det ena passet har jag åkt till Moskva och Saudi med och mitt andra pass har jag använt för USA. Nu råkade jag använda Ryssland/Saudi-passet när jag bokade. Kan det vara det? Å andra sidan var det fyra år sedan jag var där och det finns ju miljontals människor som åker fram och tillbaka från dom länderna jämt. Jag fick instruktioner om att fota mig själv med mitt pass och skicka in till en mailadress. Tillslut kom det ett mail där det stod att jag var välkommen in i landet. Så himla märkligt.

Det känns kul att komma till NYC och vara turist på riktigt (eller vi har ju proppat med jobb men några timmar har vi ju ledigt) jag har ju bara haft anställda med och jobbat varenda gång jag har varit där. Nu vill jag strosa i Central Park och besöka MoMA och Guggenheim Museum. Sedan vill jag shoppa också jag åker med två resväskor, men tyvärr är dollarn svindyr så jag får se om det blir så mycket shopping. Jag kunde inte hitta ett enda vettigt hotell (minst fyrstjärnigt och i Soho eller nära) för mindre än 6 000 kr per natt. Förr i tiden kunde jag lägga 30 000 per natt på vissa hotel (!) men sedan jag träffade Paul så har han fått mig mer ekonomisk så nu jämför jag och försöker komma ner i mer normala priser.

Paul har tvingat mig till andra vanor, tex så har jag i alla år köpt hem två färska paket blåbär varje dag (eller min anställda som bodde hemma hos mig gjorde det). Blåbär är ju jättedyrt så nu köper jag frysta bär i stället. När vi har rest till tex Dubai och business-biljetterna kostat 30 000 enkelresa så har han sagt ”aldrig i livet” och så har vi åkt ekonomi stället.

Jag hör hur jag låter när jag skriver det här men jag levde verkligen i en annan fantasi-värld förut. Jag brände ca 18 miljoner under ett års tid, då lever man som en miljardär. Idag får jag ont i magen när jag tänker på alla dom pengarna som bara flög i väg helt onödigt. Men gjort är gjort och jag fick i alla fall uppleva häftiga saker. När allt föll och alla pengar var slut så var jag en månad ifrån personlig konkurs. Men ni kan storyn, jag sålde Löwengrip och så blev det bra igen. Någon där uppe ville mig väl helt enkelt …

Hur som helst, aldrig mer igen. Jag vet att många tycker att Paul och jag skvättar pengar men det gör vi inte, under varenda resa så har vi alltid kunder med oss som leder till att jobbresorna är en plus-affär. Företagen vill synas på fina platser. Denna gång gör jag ett samarbete med Finnair och så ska jag fota skor och ett klädmärke där borta.

Vi hörs senare! Kram.