ANNONS

Så mycket läxor

/

Vi besökte ju Parken Zoo igår i Eskilstuna. Vi och ett gäng till hade blivit inbjudna. Det blev en så lyckad dag! Jag, Paul och barnen fick följa med en djurskötare på en privat visning och se alla djur och lära oss mer. I vår familj har alla tusen frågor och pratar i mun på varandra. Efter rundturen så var det konsert med Grannen Måns. Det är en artist som är snäppet äldre än Gillis. Paul hade missförstått helt och frågade i vilket hus han bor. Inte så lätt att veta att hans artistnamn är Grannen Måns. Efteråt åkte barnen karuseller till stängning. Himla roligt.

A323F2AE-3106-4916-8CEA-841CFDE5F693

Vi glömde Gillis jacka på herrgården så han fick låna Pauls. När vi kom så regnade men sedan sprack vädret upp och vi fick sol!

Processed with VSCO with a4 preset

Paul Sundvik

Detta djur var det läskigaste. Komodovaran (denna var 2,80 lång). Lägg märke till att det ligger en död get framför, han hade precis fått mat. När jag var liten så prenumererade jag på en tidning/bok som man fick hem några gånger per år, i den så kunde man alltid läsa om de läskigaste djuren i världen. Jag låg och bläddrade med skräckblandad förtjusning. Komodovaranen var min favorit.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Paul fotade hundratals bilder med hans proffskamera i parken men han har inte hunnit överföra alla så ni får se min iPhonebild på dessa sköldpaddor. Det var flera av dom som höll på att para sig när vi kom dit. Jag vet att det är de mest naturliga i världen men jag tyckte ändå att det var äckligt att se det, jag ville helst titta bort.

C2F08DC9-A4FE-4F41-B5C9-0DEFE012CD16

Vi fick gå in till lemurerna, fantastiska djur.

5C2D86EC-98BD-4698-9446-C03E9CD42579

Paul och min favoritstund under dagen var såklart att träffa djuren men Sallys favorit var Grannen Måns. Hon var helt starstrucked och jag ordnade så att hon fick en bild med honom efteråt. Glädjen!

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi åkte hem till Pauls mamma lantställe i skärgården efteråt.

Det blev en sen middag men väldigt trevligt. Imorse tog vi alla sovmorgon och under dagen har barnen lekt i en träkoja och spelat fotboll och jag har suttit i solen och läst i timmar. Jag rullade pannkakor i sylt till barnen och la i en korg så att dom kunde äta pannkakorna i kojan.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi åkte hem på eftermiddagen, Gillis hade väldigt mycket läxor som väntade. Jag vet att vi borde sprida ut läxorna under helgen men nu blev det inte så eftersom vi var borta så vi fick sitta i timmar. Vi tog en paus och åt middag i mellan. Gillis går ju i tvåan och jag tycker att det är rätt mycket läxor varje vecka för att vara i hans ålder. Dessutom hade jag önskat att läxorna kom i början av veckan. Gillis är snabb på matte och duktig på svenska så han håller i ett bra tempo men ändå tar det tid. Ni som har barn i hans ålder kanske känner till Nomp. Idag räknade jag till över 120 matteberäkningar han skulle göra.

Alltså tex 6 gånger 8 etc. Nu börjar han kunna tabellerna utantill och då flyter det ju men innan…. och UTÖVER det så skulle han skriva en A4 sida med en valfri berättelse och plocka ut fem adjektiv, fem substantiv och fem verb. Puh, han klarade det.

Efter läxorna var det dusch som gällde och nattning. Vi brukar läsa på kvällarna men ikväll orkade jag inte alls. Gillis fick lyssna på Harry Potter istället. Sally somnar alltid direkt. Nu är klockan halv tio och jag ska städa köket, packa upp väskorna och duscha själv. Men det enda jag vill är egentligen att lägga mig i sängen och läsa..

Ja ja, snart så! God natt på er. Kram.

54

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00