ANNONS
Integritet på Tailsweep

Bygga om ett år…

/

Idag har varit en fixardag. Det har varit möten gällande husbygget i Idre. Vi har ju aldrig byggt ett hus tidigare så vi måste lära oss precis allt. Vi har varit lite väl naiva och trott att vi ska kunna bygga bottenplattan efter sommaren. Men vi inser att processen med hitta en arkitekt, rita klart, söka bygglov, hitta byggbolag och sånt kommer ta lång tid och bygget kommer inte starta förens nästa år. Men det är okej. Paul har ritat en hel del av huset redan (han är industridesigner) men vi behöver ha en arkitekt också såklart. Vi pratar med ett gäng olika nu. Min fördom av arkitekter är att det är mycket ”my way or high way” – Att det är viktigt att de blir på deras sätt men vi (Paul) vill ju rita huset själv med få stöd av en arkitekt så att allt blir rätt.  Sedan är det 10-12 veckor innan bygglovet går igenom (OM det går igenom).  Huset får ha en bottenplatta på 150 kvm. Sedan har vi tänkt att bygga sutteräng lika stort, samt loft på det med sovrum. Så det blir stort.

Listan på vad som ska göras är lång .. Men step by step! Det är skönt att det inte är vårt permanenta boende utan vårt extrahus och då är det verkligen ingen panik om det dröjer.

Copyright 2022. All rights reserved.

Dagens höjdpunkt var att hämta barnen. Vi gick direkt till Blomsterlandet på Lidingö och spanade in växter och köpte glass. Paul ville inhandla lite tills hans terass inför en privat visning. Jag letar efter en ny trädgårdsmästare (maila mig gärna vid intresse) så jag kikade också runt på sådant som jag tycker är fint. Jobbet är dock väldigt Basic, det handlar mest om att klippa gräs och hålla det snyggt.

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi stannade bara hemma en snabbis och bytte om för vid 18.00 skulle vi ut och äta med pappa och mina syskon. Vi satt kvar till halv tio vilket är lite sent på en vardag med barnen men det är inte hela världen. Sally och Gillis borstade tänderna och gick och la sig på en gång när vi var hemma. I bilen hem berättade dom att de var så glada över veckan som väntar. Imorgon ska båda barnen hem till olika vänner efter skolan. Odd bor längre bort nu så de kan inte leka med klasskompisarna längre på samma sätt. På fredag hämtar vi barnen tidigt och åker ut till en herrgård där vi ska sova en natt för att det är mysigt, dessutom är vi närmare Parken Zoo som har ett event på lördagen.

När parken stänger åker vi till Pauls mammas lantställe och sover över och hänger där resten av helgen. Rolig helg!

Kram.

11

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00