ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED JOALI Maldiverna

Att bo på JOALI

/

Barnen är badade och nattade – Dags för en recension av JOALI Being och JOALI Maldives. Först och främst JOALIs ägare är en kvinna från Turkiet. Hennes pappa hade blivit väldigt (med betoning på väldigt) framgångsrik genom försäljning av glas och när hon fick ärva så köpte hon två öar i Maldiverna och valde att bygga hotell. JOALI Being är ett sex månaders gammalt hälsoretreat och JOAI Maldives är en mer klassiskt lyxresort. Vi stannade tre nätter på JOALI Being och två nätter på JOALI Maldives.

Stannar man en vecka på något av ställena, två personer i en water villa så kostar det 130 000 kronor under en lågsäsong. Då ingår det frukost och sjöflyg för att ta sig dit. Att flyga från Stockholm är smidigt, man byter i Doha (sex timmar) och sedan flyger man till Male (fem timmar). Efter 45 minuter av sjöflyg är man framme och då kommer en buggy (som en golfbil) och hämtar upp en och kör direkt till ens vattenvilla.

Paul Sundvik

Först ut var i alla fall JOALI Being. JOALI Being är ett fantastiskt ställe. Tänk er Yasuragi fast en deluxe variant. Man kan gå omkring i hotellets egna outfit och det första du gör är att träffa deras doktor och nutrionist för att gå igenom sin hälsa. Jag är inte så mycket för hokus pokus så jag hade lite svårt att ta allt seriöst. Dom satte på en maskin på mitt huvud kopplat till en app och den kunde ”läsa” min kropp. Vad jag var allergisk mot, vad jag saknade i min kost etc. Men väl på plats tänkte jag att jag ska lägga ner min rationella gard och bara flyta med för en gång skull. Teamet berättade för mig vad jag borde äta mer av och minska. Jag fick sedan en skräddarsydd plan med kost, träning, behandlingar. Att göra detta på tre dagar är ju som sagt väldigt kort, de flesta stannar i minst en vecka.

Det var mycket fokus på örter, kryddor, plantbaserat, té och nyttiga juicer. All mat var på toppnivå. Bland det godaste jag har ätit och då var det också det allra nyttigaste. Bara superfood. Under dagarna var det ett fullspäckat schema med olika aktiviteter, massage, heeling, yoga, kryoterapi, watsu, örtskola etc. Jag låg ner i min solstol (i skuggan) i endast en timma under tre dygn.

Man tog sig runt på den lilla ön med en cykel eller så körde personalen oss med buggyn. Varje par hade en egen butler som ansvarar för allt hela tiden. På JOALI Being var vi 26 gäster och 200 anställa. Det låter mycket men på JOALI Maldives var vi 65 gäster och 400 anställda… Förutom flummet på JOALI Being så var detta bland de bästa reseupplevelsen jag någonsin varit med om. Aldrig någonsin har jag känt mig så upp-passad. Teamet hade en egen plan för mig och det var skönt att ”vara i deras händer” som ett litet barn. Hotellet är perfekt för ett par eller åka med sin bästis och leva hälsosamt. Kickstarta. Eller så kan man åka själva och bara vara. Ingenting för barnfamiljen dock.

Paul Sundvik

JOALI Maldives var en mer vanlig lyxresort. Dit kan man åka som barnfamilj och det kommer vi nog att göra, hela gänget. Vattenvillorna var enorma. Det fanns flera restauranger (italienskt, japanskt etc), kids club, tennisbana och en massa vattenaktiviteter. Paul hade fullt upp med fridykning och fota och jag gick på massage och läste (första tiden jag fick till det). Vi hade gärna stannat längre än två nätter, jag hade velat uppleva hotellet mer. På JOALI Maldives hade man också en egen butler och servicen från personalen är helt otrolig. Alla som jobbar på båda JOALI är väldigt stolta. Dom kommer ifrån hela världen och verkar verkligen älska sitt jobb. Alla anställa bor på ön och man märker verkligen att alla är vänner.

Det finns verkligen inte så mycket negativt att säga. Villorna är jättefina, maten supergod, miljöerna vackra, personalen är i högsta klass. Både Paul och jag har varit på Maldiverna förut men JOALI-hotellen är det lyxigaste vi har varit med om. De håller bästa betyg på precis allt. Det är jättedyrt, men om man har pengarna så vill jag verkligen gå i god för båda. Det är en upplevelse för livet. Vi kommer att åka tillbaka till båda. Till JOALI Being skulle jag vilja åka till med Sheila, checka i oss i två veckor och bara gå all in i allt. Komma därifrån som nya människor. Jag, Paul och barnen kommer definitivt åka tillbaka till JOALI Maldives. Jag har redan skickat iväg ett mail..

Hur som helst, vi är så nöjda. Det är egentligen ingen vettig recension om den inte är kritisk men det finns inte så mycket att berätta. Man märker att det är en kvinna som äger hotellen, hon har tänkt på allt, varenda detalj. Vi ser fram emot att åka tillbaka! Vill ni se alla bilder och klipp från resan så ligger allt under min highlight på instagram.

Kram!

73
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00