ANNONS

Löwengrip Female Entreprenuer Award

/

Idag har det varit en viktig dag – Internationella kvinnodagen. Jag är glad över att inte leva med en man som fäller den här kommentaren ”men varför finns det ingen dag för män”. Jag har varit med om det förut. Paul blir lika upprörd som jag när man läser om olika löner och  kvinnor som dödas av den man lever med.

Jag har alltid jobbat för att stärka kvinnor. Det har skrivits två böcker ”Economista” och ”Aktiedrottning” och startats Nordens största aktiegrupp på Facebook med 140 000 medlemmar (endast kvinnor). Jag brinner för att kvinnor ska investera lika mycket på börsen som män. I år startade även Löwengrip Female Entrepreneur Award2022. Vinnaren blev en cool kvinna som heter Linnea. Hon startade Cashew Meetly. Det är ett företag som tar hand om resterna när man tar en cashewnöt. Varje cashewnöt sitter på ett äpple (Googla cashew äpple) och ofta slänger man äpplet för att det smakar lite beskt. Linnea kom på idéen och torka resterna och sedan kunde hon använda det i matlagning och då fungerade det jättebra. Det är ett bra vegansk alternativ till kött då den har en ”köttig” konsistens.

Processed with VSCO with b3 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Här får Linnea sitt pris, så kul att få dela ut!

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Innan stängning så åkte Paul och jag till Coop för att handla ingredienser till smooties. Paul brukar alltid ha granola på (jag har pumpakärnor och blåbär) men han är SÅ velig av sig att han stod, på riktigt, i åtta minuter och valde vilken han skulle ha. Han tog en påse, sedan gick han vidare i affären men då ångrade han sig och gick tillbaka. Jag höll på att bli tokig. Tillslut så sa jag att han skulle ta båda två (han stod till sist mellan två olika) och det gjorde han.

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag åt en tidig middag så jag kompletterade med en smoothie senare på kvällen. Jag har skrivit ingredienserna förut men vi har i grönkål, spenat, mango, ingefära, chili, banan och havremjölk. Mums!

Processed with VSCO with a10 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Det stod en bukett blommor som väntade på mig när jag kom hem – Från Sunday Riley (ett skönhetsmärke). Jag har suttit länge med mailen men snart är jag klar. Jag har haft en nyhetsfri dag men jag såg på SVT rapport på kvällen (håller mig till den källan). Biden pratade om att de inte längre tar emot olja från Ryssland. Superbra. Men jag tror att Ryssland kommer att sluta ge Europa olja och sälja till Kina istället. Jag tror att Ryssland och Kina redan har kommit överens om det tidigare. Då vinner Ryssland i alla fall i den frågan. Men oavsett är det bra att sanktionerna fortsätter.

Det var allt för idag, imorgon kommer barnen!

Sov så gott! Kram.

16

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00