ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED TUI

Recension Island Escape

/

Jag klev upp 04 imorse. Att sova på dagen var tydligen en dum idé så det var bara att kliva upp, ta en dusch och göra dagens frukost nummer 1 (nummer 2 får bli när Paul kliver upp). Men nu sitter jag i alla fall här och tänkte recensera hotellet i Thailand, nämligen Island Escape – By Burasari. Men jag tänkte också fånga upp hur det är att resa till Thailand i sin helhet nu när det är Corona.

Allt började med att det började rinna lite i min näsa en vecka innan vi skulle resa. Då har jag två sidor i mig som slåss. Den ena är panik-sidan ”GAH VI KOMMER INTE KUNNA ÅKA JAG ÄR SJUK”. och en andra är ”Herregud, ta det lugnt. I så fall är det bara att åka vi ett annat tillfälle”. Men oavsett så ringde jag hit en bil som gör testerna utanför huset och jag tog både antigen och PCR för att vara på den säkra sidan. Allt visade negativt, puh. Men jag var ändå orolig för att viruset liksom inte hade blivit tillräckligt utbrett i kroppen för att det skulle synas när testet togs. Hur som helst så slutade det rinna efter någon dag men jag var nervös när vi tog PCR dagen innan resan. Men ingen i familjen var sjuka.

Det var dags att resa!

Paul Sundvik

Det var mycket förberedelse som krävdes för att resa in i landet. Men det är också mycket ryktesspridning som gör allt värre än vad det är ”du måste sitta i karantän i flera dagar i Phuket i ett rum innan ni får ha semester”. Man måste kolla upp själv vad som gäller. Karantän gällde i 3-6 timmar och då fick du vänta i ditt rum på hotellet. Vårt svar kom superfort. Det var i princip bara att checka in, ta en dusch, beställa frukost till huset, hänga upp alla saker i garderoberna och så var det färdigt.

När du reser in i Thailand så behöver du ett Thaipass. TUI hjälper dig här. Du behöver papper från ditt försäkringsbolag att du är försäkrad. Det är bara ett samtal bort och så nämner du att du ska till Thailand, då får du ett dokument som säger att du är minst 50 000 dollar försäkrad. Det kostar inget. Du behöver ett vaccinbevis, ett PCR-test och papper på din bokning av hotellet du ska vistas på under semestern. Allt behöver vara utskrivet. (Det var min jobbigaste del av allt, att hitta någon som hade en skrivare). Även barnens behöver göra ett PCR-test.

Paul Sundvik

När du kommer fram på flygplatsen i Thailand så får du göra ett till PCR-test. Det kostar 1150 kr per person och går smidigt. Sedan måste du göra ett till PCR-test efter fyra dagar (ingår i beloppet innan) och det hjälper ditt hotell dig med. Vart du ska gå samt registrera er.

Inte alls krångligt.

Det är egentligen det som är det som skiljer Thailand nu gentemot när det inte är corona. Phuket har väldigt få coronafall och det kändes väldigt tryggt eftersom du febertestas på alla ställen samt att du måste ha munskydd utomhus. Barnen behövde också ha munskydd men man vänjer sig väldigt fort. Munskydden är så himla tunna. Men vid poolen/stranden och när du sitter ner på en restaurang slipper du. Vi slapp det även när vi hyrde egna båtar.

Paul Sundvik

Resan var ett samarbete med TUI. TUI är världens största resebolag och är mest känt för sia charterresor till medelhavet, Centralamerika, Asien och Afrika. Men idag behöver man inte åka charter hos dom utan man kan sätta ihop sin resa själv med olika flygbolag och alla typer av hotell. Alltså inte bara traditionell charter. Oavsett vilken resa man bokar så får man hjälp av personal på plats, på telefon eller i appen om det händer något. Man omfattas även av paketreselagen, en trygghet för oss som reser med dom.

Planet vi åkte med var en Boeing Dreamliner (som släpper ut 20% mindre än andra flyg av samma storlek) och vi tog de lite dyrare flygbiljetterna och det var SÅ mycket plats. De påminde om att åka business. Det gick att fälla ner stolarna en bra bit, stort benutrymme och väldigt god mat. Vi blev väldigt positivt överraskade. Jag kände att det är onödigt att betala dyra businessbiljetter med andra bolag när man kan flyga såhär med TUI. Väldigt bra.

Hotellet vi bodde på heter Island Escape by Burasari. Det låg ca 40 minuter från Phukets flygplats. Hotellet hade ordnat med bil som hämtade upp oss och körde oss till en liten hamn och där väntade en båt som hotellet också hade ordnat. Man såg ön på andra sidan och färden tog inte mer än fem minuter. Hotellet tar upp mycket av ytan på en lilla ön men det finns lokalbefolkning också. Det var häftigt att bo så centralt i Phuket men ändå ute på en ö.

Att bo på en ö har både fördelar och nackdelar. Fördelarna är att det blir väldigt mycket semesterkänsla. Tempot blir lugnt och är man stressad är det perfekt att åka till. Nackdelen är att man blir lite låst. Ska man över till andra sidan behöver man åka båt men det kan man göra när man vill och det kostade 30 kronor.

Copyright 2022. All rights reserved.

Och nu kommer vi till hotellet. Island Burasari skulle jag skulle säga är ett 4 av 5 stjärnigt hotell. Det är ett lyxigt hotell men det är inte det lyxigaste jag har bott på. Jag tror att dom beskriver sig själva som ett fem stjärnigt hotell men TUI säger fyra + och jag håller med.

Hotellet har över 150 rum. Några enorma villor som vi bodde i, några mindre villor med egen pool eller utgång till poolområdet och några lägenheter med balkong. Hotellet är inget komplex med enorma byggnader utan man märker verkligen att hotellet ligger ute i djungeln med utspridda hus bland alla palmer och buskar. Jag kan gilla enorma hotellkomplex ibland också men just nu tyckte jag att det var skönt att hotellet låg i djungeln på en väldigt stor yta, allt var väldigt luftigt och man såg knappt andra boende förutom när man skulle äta på restaurangerna.

Det fanns två pooler utöver vår egna pool. En enorm barnpool där många av villorna hade direkt utgång till. Samt en större vanlig pool som låg precis vid stranden så väldigt nära havet vilket jag tycker är härligt. Stranden var lagom stor med mycket träd så att det blir skugga vilket är perfekt när man har barn. Det fanns mycket att göra vid stranden såsom många gungor och sånt så barnen tyckte att det var kul att leka där. Vid stranden så låg en restaurang som var jättebra. Alla kök var thaimat men det fanns några europeiska alternativ också, barnen äter mest pad thai och kyckling med ris men när de hade tröttnat på det så blev det pizza och pasta.

Paul Sundvik

Köken var lite ojämna tycker jag, till lunch och middag fanns det så mycket att välja på och allt var så gott. Men frukostens utbud var bara hyfsad. Vill man äta omelett och färsk frukt blir man dock nöjd. Men inga roliga brödsorter eller pålägg men det kanske mer är en svensk grej. Vi är ju riktiga brödätare i Sverige. Dock lärde vi oss att man kunde beställa saker som inte fanns framme eller som fanns på menyn. Tillexempel fanns acaibowl om man bad om det. Mango fick man även beställa men ingen verkade veta om det. Men inget togs extra betalt för. Så gör det! Glöm för guds skull inte kokosnötterna, de kommer iskalla. Underbart!

Havet på den här sidan av Phuket är inte lika ljusblått som man ser på bilder (det gäller alla hotell) så vill man snorkla är det bäst att hyra en båt och åka ut till olika platser. Det var enormt kul. Antingen ber man hotellet boka och då kanske de kostar 1000 kronor för några timmar. Eller så åker man in till stranden vid fastlandet och plockar en båt där, så kostar det runt 200 kronor. Jag rekommenderar verkligen Banana Beach på Coral Island. Ät lunch och bada!

Paul Sundvik

Gällande barn så är det verkligen ett bra barnhotell. Utöver barnpoolen som verkligen är jättebra (!) (finns även en bebispool) så finns det aktiviter som personalen ordnar, vi gjorde två av dom. Göra en egen tårta och måla på snäckor. Egentligen ska man väl lämna barnen med personalen men jag ville också göra en tårta så jag stannade kvar. Gällande snäckorna så kom jag och gick lite, jag ville att barnen skulle våga vara själv också. Det fanns dock ingen vanlig Bamseklubb. Utan mer privata bokningar. De kostade ca 300 kr per gång per barn.

Villan vi bodde i var fantastisk. Två separata hus som delade ett stort utomhuskök och en allmän del med solstolar, bord och soffor. I varje hus fanns en dubbelsäng och ett stort badrum. Barnen fick dock sova med oss för de kändes för små för att ha ett eget hus. Om man kan bo med barnen i samma rum så kan man absolut vara två familjer som hyr. Jag tror att den kostar 7 000 per natt. Så då blir det ju billigare. Bästa var poolen och utsikten från villan, det kommer jag aldrig att glömma. Det var så mysigt att ligga där i solsängen med Paul och blicka ut när barnen var inne och kikade på film på kvällen när solen höll på att gå ner..

Paul Sundvik

Summan av kardemumman så är Island Escape ett fantastiskt hotell. Minus är att man måste ha lite tålamod med personalen, alla kan inte superbra engelska så saker och ting kan bli fel. Jag gjorde så att skulle vi ändra mycket i menyn så skrev jag ner beställningen på engelska i min telefon i anteckningar så kunde servitrisen bara anteckna från den. När man pratar med varandra är det svårt att höra. Ibland så körde jag google translate också. Allt löser sig.

Det bästa med hotellet var att det var en privat strand vilket få hotell har i Thailand, få gäster trots högtid, väldigt fräscht (!), god mat och att det var så barnvänligt. Hotellet är verkligen perfekt för en barnfamilj som vill resa utan ”bamskeklubbs-känslan” men ändå bo på ett hotell där barnen trivs. Jag skulle absolut kunna bo där igen!

Vill ni boka en egen resa under februari och mars så har TUI en rabattkod som heter BELLA22 med den får ni 1500 kronor i rabatt per bokning. Koden gäller för alla destinationer som TUI har i hela världen. Koden gäller till och med imorgon den 10:e. 

Missade jag något så kan ni bara ställa frågan i kommentarsfältet!

Kram!

61

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00