ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED TUI

Frågor om resan

/

Idag var det dags för att ta det ett nytt PCR-test som man gör här efter fyra dagar. Det var rätt smidigt, vi tog en båt in till fastlandet. Där väntade en bil på oss som körde oss till Phukets stora köpcenter och där kunde man ta testet. Det var lite kö när vi kom men efter en halvtimma så var det klart. Det är så enormt uppstyrt här borta. Dessutom bär man mask överallt och du kan inte gå in någonstans utan att personal mäter temperaturen på dig. Stor skillnad mot Sverige. Jag känner mig betydlig mer trygg mot Covid här borta.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Visst är utsikten från villan helt otrolig? Det var lite mulet när vi vaknade en det är bara skönt för det är 28 grader ute hela tiden.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Mornarna börjar alltid med en massa färsk frukt. Mango är favoriten.

4AC131EB-881D-4BA3-98E0-AF36718447C2

Bleka familjen påväg in mot fastlandet. Ön är rätt stor, det är ca 10-15 minuter med moped för att komma till hamnen. Från ön till fastlandet tar det fem minuter med båt. Man ser till den andra sidan. Ön Iland Escape ligger väldigt enskilt men ändå nära till Phuket.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Kö till test-centret.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi shoppade lite när vi var i det stora mall:et så vi var nästan hängt där hela dagen. Jag kom med en massa sheet masks.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Här sitter jag nu och skriver medan Paul beställer middag till ikväll. Vi trivs bäst att äta i vårt hus. Det är två trevliga restauranger på hotellet men det är skönt med att bara vara vi. Jag är så osocial. Ikväll blir det grillade skaldjur igen.

Jag skulle ju svara på några frågor och här kommer dom:

Kunde ni använda er befintliga försäkring eller fick ni teckna en särskild för resan?

Jag ringde bara mitt försäkringsbolag if och sa att jag skulle till Thailand, de visste direkt vad jag behövde. Det är ett papper som visar på att jag är försäkrad på minst 50 000 dollar. Vi fick på 100 000 dollar var säkerhetskull. Det kostade inget extra.

Har ni gjort PCR-test för dag 5?

Yes vi gjorde ett idag (dag fyra) supersmidigt.

Hur är det att vara på plats med restriktioner osv, går det att njuta som förr i tiden?

Absolut det är nästan som vanligt! Skillnaden är att du måste bära munskydd. Samt att det är betydligt färre turister. Många har sagt att allting är stängt men jag håller inte med, allt är ju öppet. Att åka till Thailand är som vilken semester som helst. Det enda krångliga var alla dokument som krävdes för inresan. Men det går att googla sig till hur man ska göra. Thai-pass, försäkring, PCR och bekräftelse på var du ska bo.

Skulle du kunna åka bort en vecka med barnen på en resa som är mer barnanpassad? Just nu är det mer vuxnare resor som passar dig och Paul mer.

Hotellet är ett barnanpassat hotell. En bebispool och en barnpool som är jättestor med vattenrutchkanor och barnaktiviteter. Sedan finns det ett mindre vattenlek-land för yngre barn. Det finns ingen bamseklubb eller TUIs klubb @611 för äldre barn. TUI har också ”vanliga” resor och inte klassiskt charter.

Phuket i all ära men det finns mycket att göra med barn utanför hotellområdet. Varför inte hyra en longtail boat för en dag och göra egna ö- stopp? Eller hyra en tuk tuk för en dag och besöka små byar och äta lokalt? Eller kolla vattenfall? Eller rida på elefanter i djungeln? Bara några tips…

Vi bor ju på en ö så att besöka andra öar är ju vår dagsaktivitet. Rida på elefanter hade jag inte gjort.

Jag undrar om det är ett hotell du skulle rekommendera att boka om man åker med lite yngre barn än dina? Hur lång transfer var det från flygplatsen till hotellet? Hoppas ni får en fortsatt fin semester!

Absolut! Det är verkligen barn i alla åldrar här. Se till att boka ett litet hus precis vid barnpoolen. Det hade jag gjorde om jag inte hade haft den här enorma villan. Så smidigt! Transfern var ca 30 minuter. Sedan tar du en båt över på fem minuter. Hotellet löser allt.

Ingår bake a cake och andra aktiviteter som att åka ut till öarna i hotellnattpriset på 7000? Om inte, vad kostar de? Och ingår flyget också i priset eller kommer det till?

Bake a cake kostar 300 kronor per barn. Det var otroligt roligt och man fick välja på att äta tårtan eller ta med den. Vi åt hälften och sparade resterande del i kylen. Perfekt till dessert dagen efter. Att resa till vårt vackra hotell för ett par i Februari/Mars  kostar ungefär 12.000 per person för en vecka inklusive direktflyg från Arlanda. Då får man ett rum där man kan gå rakt ut till poolen. För en familj på fyra kostar det ungefär 12.500 per person, sen får man lägga till lite om man vill ha pool.

Hur många ton koldioxid beräknas resan vara på för en hel familj?

Enligt Climathero slipper en resa till Thailand ut ca 2,5 t koldioxid per person. Det som är bra med TUI är att samma mängd utsläpp stoppas genom att klimatkompensera. Bland annat genom projekt här i Thailand. 

Hur tänker du kring miljön när det kommer till att du flyger så mycket? Och att du planerar att skaffa ytterligare ett barn. Att skaffa barn är det sämsta man kan göra mot klimatet. Du har ju redan två.

Jag tror att man måste leva och njuta av livet därför väljer jag flyg och hotell där man kompenserar för sina utsläpp. Tänk på att en del av hållbarhet också handlar om social hållbarhet, nästan alla som bor här i södra Thailand är helt beroende av turism.

Kram!

70
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00