ANNONS
Integritet på Tailsweep

Jultraditioner

/

Hej på er! Jag kom precis hem från en två timmarspromenad med Marisol. Vi gick på Djurgården länge och pratade om allt. Vi hade köpt med oss varm choklad innan på Diplomats café. Det var min premiärchoklad för denna säsong. Innan jag åkte till Djurgården kom vår granleverans:

4613A760-864C-4357-B949-129B64051287

Copyright 2020. All rights reserved.

Tada..!

BB1403C2-0997-4A59-8B97-8FE08F71D1C0

Copyright 2020. All rights reserved.

Jag tänkte först att man skulle skära upp nätet utomhus och släpa in granen.

Därefter sätta fast den i julgransfoten. Men Paul hade en annan idé om att ha bort nätet efteråt. Det var nog klokare. Vi höll på länge med att få granen rak, eller rättare sagt – Att inte ramla åt ett håll. Det hela blev lite kaotiskt för Paul fick en gren i ögat när nätet skulle bort. Han som redan har opererat hornhinnan. Han har fortfarande ont men det verkar gå bra.

Därefter var det bara att trycka ner alla grenar och dammsuga under. Granen blev superfin tycker jag. Barnen kommer imorgon så vi väntar med dekorationen tills dess. Däremot ordnade vi med alla ljus, det är så krångligt så det var lika bra att göra det nu. Jag har köpt glitter i silver och så kulor i rött och guld. Jag har även beställt kulor med allas namn på så att man får en varsin. Jag tänkte att det kunde vara kul för Gillis och Sally och spara sen.

Jag fick ju köpa alla kulor igen i år, när jag skulle flytta så rensade jag lite väl mycket (som jag alltid gör). Jag tänkte att ”äh den här jullådan är väl inte så märkvärdig”. Men det var den. Det var bara alla ljusstakar som följde med till detta hus. Det jag skulle vilja göra nu är att börja om och samla på mig julgranskulor. Låta barnen få köpa egna samt att jag köper på mig när jag ändå reser (i framtiden).

Det kan bli en fin tradition.

Processed with VSCO with dog1 preset Processed with VSCO with a6 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Eftersom jag inte firat julafton med min släkt på många många år så har jag inte så mycket egna traditioner. Odd och jag skapade våra men det var fyra år sedan. Det gäller för mig att hitta mina traditioner med barnen. Hittills har vi pyntat hemmet och bakat pepparkakor. Jag vill fortsätta med julbaket varje år så att barnen tycker att det är mysigt. De älskar marsipan så något med det. Sedan tänkte jag beställa hem julmat (en massa restauranger gör färdiga kassar) och ha uppsittarkväll kvällen innan. Barnen får ha på sig pyjamas, äta skinksmörgåsar framför en julfilm.

På julaftonsmorgonen tänkte jag att vi går upp tidigt, äter gröt ihop och sedan får barnen öppna sina paket. De åker nämligen till Odd vid lunch, så har vi gjort i alla år. På Odds sida finns det släkt och en massa kusiner i samma åldrar så det är roligare för dom att vara där än bara med mig (och Paul).  Så helt enkelt, barnen få maxa julmyset här innan jul. Ha uppesittarkväll och julaftonsmorgon med mig. Sedan har jag barnen under alla mellandagar och om det är snö blir det snowracer-dagar.

Det ser jag fram emot.

Jag har noga tänkt på vilket julgodis som jag ska köpa hem/göra själv. Jag vill göra egen knäck, mintkyssar och marsipanfigurer. Sedan vill jag köpa hem Lindts runda kulor med smak av vit choklad, Wienernougat och praliner från NK. Supergott. Annars har jag inga speciella förväntningar på Julafton. Det blir julmys med Paul här hemma efter vi lämnat barnen.

Det blir hur bra som helst. Nu ska jag göra middag, det kommer ett inlägg med OPI senare!

41

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00