ANNONS

Stora barn

/

När man kommer ner från trappan:

Processed with VSCO with 4 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Barnen går alltid upp före mig, idag smög de ner runt sju-tiden och jag sov kvar till nio. När jag väl kom ner möttes jag av en enorm koja. Det första jag gjorde var att testa den och se om en vuxen kunde ta ett varv under också. Resultatet var att jag inte kom runt helt men nästan. Barnen fick äta sina smörgåsar där, jag åt frukost i köket.

Jag har insett att jag saknar morgontidningen så jag ska faktiskt beställa hem den på helgmorgnarna. Det finns något väldigt mysigt i att göra en kopp kaffe och sitta och läsa länge på morgonen. Jag har egentligen alltid haft morgontidning men det var när jag fick barn som jag valde att pausa. Jag insåg ganska snabbt att det är omöjligt att få till den tiden. Jag trodde nog att jag skulle kunna läsa när de var nyfödda eftersom bebisar ”sover mycket” eller kan sitta lugnt i en babysitter om jag gungar lite med foten. Men aldrig i livet att det hade fungerat med Gillis och Sally. När de blir äldre kan man inte heller läsa för då kryper de runt och ska stå mot livsfarliga saker. Nu har Sally och Gillis blivit i en perfekt sova vidare/läsa/långduscha-ålder. SÅ befriande. Undrar vad nästa stadie blir? Kila iväg själv till en kompis och så ser jag inte de förrän på kvällen?

Stadier med barn går så fort. Jag skulle hittills säga att allt blir enklare för varje år som går. Kom ihåg det alla ni som har en bebis på er jämt och knappt får tid till en dusch. Men däremot har jag ju hört att det blir tufft igen när ens barn bli tonåringar. Gillis ska redan ”vara själv” på sitt rum och spela, då får ingen av oss komma in. Sally blir rastlöst på utsidan och gör allt för att få komma in. Istället brukar jag få henne att pyssla bredvid mig.

Idag väntar en trist dag vädermässigt så vi får hitta på saker inomhus, Sally vill baka så det får bli muffins, det är inte så svårt tack och lov. Jag har ansiktsmask som väntar i kylen (så bra mot svullnader) och en bok som jag längtar efter att läsa. Det blir en bra lördag tillsammans. Om barnen är snälla kan vi ta en promenad till vår närmsta kiosk och handla lördagsgodis.

Vi hörs sen!

41

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00