ANNONS
Integritet på Tailsweep

En veckas paus

/

Hej igen efter en veckas paus,

Det blev för mycket näthat från alla håll så det kändes skönt med ett avbrott. Näthatsklimatet har eskalerat till en extrem nivå på den senaste tiden. Vi är många som upplever det.

I mitt fall får jag dagligen läsa elaka kommentarer som att jag är korkad, dum i huvudet, ful, tjock, äcklig, ser ut som en gris, inte är värd att leva, en hemsk mamma, hemsk flickvän, har en vidrig pojkvän, är hemsk kompis, en mytoman, psykiskt sjuk och att jag borde ta livet av mig.

Utöver detta är det allt skvaller som jag inte kan göra något åt. Jag kan inte försvara mig, det är för mycket. I och med att jag har blivit kallad för det här i stort sett hela mitt vuxna liv har jag tvingats bli hårdhudad, men även jag kan bryta ihop ibland, såklart. 

Sheila och jag pratar om min vecka i vårt senaste avsnitt av Isabella Söker Sheila. Där berättar jag mer om mina tankar.

När jag gick i lågstadiet sa alltid vår lärare att om någon i klassen blev illa behandlad skulle alla i vår klass direkt svärma runt och försvara vår klasskompis. Kanske kan det bli så mellan oss vuxna i sociala medier. Jag hoppas verkligen på mer nätkärlek, för det uppkopplade samhälle våra barn växer upp i är minst sagt skrämmande. En förändring vi kan göra är att tänka på att börja kommentera mer positivt när man scrollar förbi någons flöde på instagram. Det är lätt hänt att man ser något som man tycker om men man skriver ingenting. Det kan vara första steget till ett mer positivt sociala medie-klimat.

Copyright 2020. All rights reserved.

Gillis och jag klev upp tidigt denna söndag. Vi har spelat monopol tillsammans. På tal om ett uppkopplat samhälle, har ni sett vad som har hänt med barnmonopol? Istället för pengar är det kort och en digital bank där man fylla på pengar. Jag fick en chock!

Vi hörs senare idag. Stor kram.

230
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00