Luddiga direktiv

Igår så skrev jag en kommentar då jag frågade om avrådan är samma sak som otillåtet. Varför jag ställde den kommentaren är för att jag tycker att det är svårtolkat. Jag tycker att vårt land borde ha klara  direktiv precis som i andra länder. Tex i Italien måste du ha mask, du får inte gå ut efter 18.00 på kvällen, de tar tempen överallt följer du inte det får du böter. Här i Sverige är till exempel är IKEA okej, men Liseberg är inte det. Det borde inte vara en tolkningsfråga. Folkhälsomyndigheten säger luddiga ord så som om möjlig undvika att ”besöka sitt kontor eller åka kommunaltrafik”. Du får om möjligt undvika att ha fysik kontakt med andra personer än som du bor med – Eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

I mitt fall skulle jag hem till vän med ett fåtal människor, där skulle både de gamla och de nya restriktionerna med distans under middagen hållas men jag väljer att avstå att gå dit.

Något som jag är väldigt förvånad över är hur det kan komma sig att man kan trycka massiva med nya pengar, för att stötta våra våra bolag men kan inte ge mer pengar till de som verkligen gör en insats och som går på knäna just nu, tex sjuksköterskor. Man prioriterar bolag men inte de mänskliga hjältarna.