ANNONS
Integritet på Tailsweep

Falu Gruva

/

Tällberg är verkligen vackert. Det är som en liten sagoby med utsikt över Siljan. Det är väldigt litet, enligt personalen på hotellet bor det cirka 250 personer där permanent men det är många Stockholmare som kommer på besök. Green Hotell var ett väldigt mysigt hotell som jag rekommenderar. Det låg väldigt vackert till, fina rum, god mat och trevlig personal. När Paul och jag åt middag på kvällarna (vi sitter ju kvar längre än barnen) kunde barnen springa runt själva och spela spel i salongen eller försöka sig på biljard. Imorse efter frukosten gick vi ner till inomhuspoolen, det var populärt hos barnen.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Utsikt från hotellet

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Här hade jag kunnat bo

Det som fick mig mest berörd var dock besöket till Falu Gruva:

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Processed with VSCO with b1 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Jag går fortfarande runt och tänker på allt guiden sa. Barnen började jobba som 6-7 åringar i tolv timmar i gruvan. Hur arbetsförhållandena var. Vi fick gå ner i gruvan men efter en bit tyckte Sally att det var läskigt och jag fick klaustrofobi så vi två avbröt men killarna fortsatte nedåt.

Jag trodde inte att det skulle vara så tufft men efter några meter kändes det som att taket sjönk neråt, bröstet började dunka så det var bara att gå upp igen innan paniken skulle komma. När jag får panik går det snabbt över till ångest.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Det är ett måste att besöka Falu Gruva om man bor i Sverige. Det är intressant både för barn och vuxna. Det finns även ett interaktivt museum (som tekniska museet i Stockholm) på plats som barnen älskade. Vi besökte museet i 1,5 timma och så valde vi guidad tur efteråt som också höll på en timma. Alldeles perfekt.

Processed with VSCO with b6 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Lycklig son som älskade besöket.

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2020. All rights reserved.

Under eftermiddagen idag bilade vi hem igen. Glada efter en trevlig helg. Väl hemma har vi ätit pyttipanna och ritat. Imorgon ska barnen väg till skolan/förskolan och sedan väntar Arlanda för Paul och mig.

Hörs imorgon!

41

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00