Sjö&Hav

Jag har haft en mysig dag och vecka med mina barn. Jag gjorde nyss en kopp té och satte mig här..

Copyright 2020. All rights reserved.

.. Så nu tänkte jag berätta om våra dagar.

I torsdags var vi ute med Pauls båt och vi alla badade och åt middag på en restaurang i skärgården.

Under fredagen blev det fredagsmys hemma med middag ute på terrassen och sedan Scooby Do hemma. Under vårt fredagsmys blir det alltid marabou och chips. Alla familjer gör olika men vi har en godislåda hemma som nästan alltid är full med godsaker, eftersom vi alltid har haft det är barnen vana att lådan finns där så ”Det blir inte intressant”. Jag fungerar likadant, om man alltid har något hemma så kan man ibland ta en bit (måste alltid ha en chokladbit efter maten). Köper man en gång i veckan blir det snarare så att man måste äta allt. Men alla är olika.

Helgen tillbringade vi på Pauls mammas lantställe ute i skärgården. Vi sov i den lilla sjöstugan där nere som ni ser på bild. Tittar ni noga ser ni också Paul med barnen där nere. De är alltid nervöst att träffa sina svärföräldrar de första gångerna. Vad ska man ha på sig, hur ska man vara, kommer Sally och Gillis att tycka om dom. Jag körde en vit klänning (fungerar alltid), jag var mig själv (alltså ganska lugn och glad.

Jag vet att ni inte tror att jag är lugn men så är det) och Sally och Gillis blev fästa vid dem snabbt (inte så konstigt med tanke på att de hade världens största låda med pennor och klistermärken) Puh.

Copyright 2020. All rights reserved.

Jag duschade inte inomhus en enda gång. Jag använde ett utomhus-schampoo och det var helt ljuvligt att få tvätta sig så. Att få kliva i tidigt på morgonen innan frukost var nog sommarens bästa minne. Trots allt vi har gjort. Det var likadant när jag frågade barnen vad de bästa var, svaret blev ”Att vi lärde oss att vissla”. Barn är ju så. Det var likadant efter fem veckor i Frankrike förra året (varannan vecka för barnen), höjdpunkten då var att det hade åskat och att strömmen gick. Efter de har jag lärt mig att jag inte behöver flänga med barnen så mycket utan låtit de vara hemma hela sommaren och framför allt spenderat tid i Stockholms skärgård.

Copyright 2020. All rights reserved.

Det känns som att det här blev sommarens sista bild men så är det ju inte. Det är bara det att när rutinerna med skolan och allt vad innebär  kommer igång så känns det som att sommaren är över. Jag har till och med shoppat en höstkappa och ett par supersnygga höga stövlar. Sedan längtar jag efter korta naglar och ett nougatlack. Vill ni lyssna på ett riktigt skönhetssnack inför hösten så får ni förresten lyssna på Sheilas och mitt senaste poddavsnitt i Isabella Söker Sheila. Jag berättar om alla mina skönhetsknep.

Veckan som kommer är väldigt social så jag får se hur jag hanterar det. Jag pratar på scen inför Löwengrips Kick Off imorgon, middag på kvällen med Sheila och två tjejer till (kompis-dejt för min del – Jag behöver ju fler vänner), middag på onsdag, torsdag, sommarfest på fredag och födelsedagsfest på lördag. Alltså alla dagar. Jag måste försöka boka av något för jag vet att min torgskräck kommer att slå i taket och då kommer jag ligga och ha ångest söndag och säkert måndagen. Det är svårt det där att hitta en balans när dagarna blir så långa, då vill jag gärna hitta på något på kvällen också.

Hmm.

Hur som helst så har jag ordnat med trädgårdsmästare (!) äntligen samt att det står stolar kring mitt bord ute. Poolen är 26 grader varm så det känns som att det går att förlänga sommaren i alla fall. Men visst måste jag erkänna att jag sneglar lite på höstgarderoben. Är det fler av er som känner sig som sitt snyggaste jag på hösten och sitt fulaste jag på sommaren? Jag vet inte vad det är men så är det alltid. Hur som helst, nu har jag svävat iväg. Nu ska jag ta en dusch och se på sommarens första vuxenfilm. Alltså inte en sådan film utan inte Scooby doo.

Stor kram på er.