ANNONS

Italienska pärlor

/

Att leva i stunden!

Det är ett spännande äventyr att hotellhoppa. Boka en natt i taget, vakna upp nästa morgon och då bestämma var man ska. Byta hotell i samma stad eller åka till ett annat ställe. Alla möjligheter finns. Både Paul och jag planerar på ett annat sätt. Vi älskar att improvisera – vara spontana helt enkelt – det är en frihet full av spännande överraskningar och oförutsägbara upplevelser. Att vakna upp och nyfiket ta dagen som den kommer.Vissa blir säkert stressade av det men vi älskar det. Vårt senaste äventyr började med några dagar i Pauls familjs lägenhet i Cannes och sedan körde vi vidare till Comosjön där första hotellet blev Villa Regina Teolinda.

B2C9F37B-8D91-49C8-8C52-87B69E6D3BD0

Puss framför hotellet. Teodolina är ett spartanskt utformat hotell med väldigt få rum. Vilket läge! Att vila blicken över Comosjön, magiskt. Vi såg bara en person som jobbade under hela dygnet, det kändes som det bara var vi två, härligt befriande.

20CD52B5-AD59-432B-9168-9538A2E1D2B7

Vi fick ett jättefint boende i den pittoreska  byggnaden med Italiensk charm.

D26EA9D7-1671-4A86-B844-075BBF85C0E3

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Andra hotellet låg vägg i vägg och hette Villa Vittioria. Det var helt fantastiskt och rekommenderas starkt. Det är ett litet hotell – elegant och sofistikerat.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Så vacker plats att få äta på. Allt börjar sakta återgå till ett vanligt liv runt Comosjön, trots Covid 19. Man bär dock mask på offentliga platser inomhus och all frukost är A la Carte, vilket jag tycker är bra. Man spritar sina händer inför måltiderna, något jag tycker borde vara en självklarhet, även efter Corona. (och innan).

1E91C740-964F-4BD6-B926-EA137F312F9C

491C2B55-F9BA-48C0-96E6-E6126813FAA6

Jag avskyr Carpe Diem skyltar men denna text gillade jag. Jag är en drömmare och oftast blir mitt liv precis så.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Vi har som väntat avnjutit fantastisk god mat. Vi började på tjusiga restauranger men upptäckte snabbt att det är på de små enkla ställena som det Italienska köket är som bäst. Jag lever nu på Vongole och pizza Margherita!

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


När det är en sådan bra kvalitet på köket, tycker jag att den enklaste pizzan är den godaste!

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Vi besökte platsen där en otroligt vacker scen i Star Wars spelades in. Det området/huset är obeskrivligt – ett minne för livet! Balbianello heter det. Där kan man njuta av en härlig lunch och promenera genom parken. It’s a must!

Processed with VSCO with j3 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Vi begav oss sedan vidare och hittade en ny pärla vid Comosjön – Bellagio. En klar favorit i Como som ni inte får missa. Vi bodde på ett hotell som heter Belvedere. Det var helt okej, fantastisk utsikt, men ganska dyrt. De andra hotellen andades en annan känsla – vingslag från forna tider.

FB1EE5E7-BC33-4C51-850A-719C9FB63D9B

I Bellagio åt vi på en strålande restaurang vid vattnet som hette La Punta.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


När vi kom tillbaka till hotellet läste en liten skärm av om jag hade feber eller inte. Rösten lät som robotrösten HAL 9000 i filmen A Space Odyssey 2001.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Med ett glas vin i ena handen och en bok i andra. Semester i en bild, typ.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.


Efter några dagar vid Comosjön gick resan vidare ner till Santa Margherita. Det är så vackert här. Vi bor nu på ett hotell som heter Exelsior Palace. Det är fem stjärnigt men kostar som de flesta hotellen. Rum med utsikt över havet ligger på mellan 2000-4000 kronor per natt. En sak som är lite kul är att bloggbevakning bekostar många hotell till mig tack vare att hon drar så mycket trafik hit, hon brukar ge mig ca 20 000 extra i månaden. Snällt : – )

8108DAAE-C5E1-43AD-92AA-E5320FD6BEE5

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Utsikten från vår balkong här i Santa Margherita. Igår var vi på hotellets beachclub (klippor) samt poolområde och SPA. Kvällen avrundades på en restaurang som heter Hostaria. Stort tips! Som ni märker har vi fantastiska dagar här. Vi lever för stunden och uppskattar livet!

Imorgon väntar mina fina barn. Som jag har saknat dem ❤️

102

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00