ANNONS

Bokhylla, mentorskap och Amelie

/

Dessa dagar har handlat mycket om kreativ inspiration för mig. Jag har sett på film, läst böcker, musik, poddar och bläddrat i tidningar. Varför det då? Jo för att jag håller på att skriva en bok (min sjätte, varför ska jag jämt hoppa på utmaningar!). Egentligen signerade jag kontraktet förra året men sedan hände allt .. Ja ni vet. Men nu när jag har så många dagar hemma så passar det bra. Jag är bara inne på dag fyra och denna bok kommer tog ta ett halvår till ett år men det är ingen stress alls. Det känns väldigt roligt att vara igång i alla fall även i snigelfart.

Skärmavbild 2020-04-30 kl. 10.38.23

Det här har blivit min skrivplats. Inför varje bok hittar man just en plats som känns rätt. Vad den ska handla om får ni höra om längre fram.

2c466e39 1eee 4c8b 8bd6 918c6c1b7476 1.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Eftersom  att jag läser så mycket (1-2 böcker i veckan) behöver jag en bokhylla. Nu har böckerna alltid legat i kartonger. Jag tänkte bygga en platsbyggd bokhylla i rummet från golv till tak. Jag ska döpa rummet till bibliotek (det är verkligen inget stort rum men jag ska bara ha böcker och en fåtölj där inne). Jag ville ha en klassik bokhylla i mörkt trä, det passa bättre med husets inredning. Inget trendigt som jag hade förut med en massa space och ojämna hyllor. Det kommer att bli så fint.

A7497070 d4bc 4cdf a0e0 1b44b6045271 1.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Därför var det extra roligt när jag fick 12 böcker budade hem till mig. Man kan rösta på årets bok. Jag ska plöja igenom alla och så får ni höra min topplista i augusti. Jag gillar allt förutom deckare.

Skärmavbild 2020-04-30 kl. 10.37.48

Först ut blev denna.

En humoristisk bok som jag redan älskar. Efter en bok om Göran Persson så behövdes det. Inte för att Persson är tråkig tvärtom. Men politiska böcker i sig är tunga. Om jag fick välja en mentor i Sverige hade det varit honom.

Skärmavbild 2020-04-30 kl. 10.37.29

Och på tal om mentor så jag har blivit det till en fantastisk tjej. Hon åkte upp till Stockholm och med sig hade hon de godaste äggen jag har ätit. De kommer från gården hon växte upp på. Hon är den mest driva unga tjejen som jag har träffat så jag ska göra allt vad jag kan för att öppna mina dörrar. Det hade jag önskat själv.

4f96c2c6 45e7 4300 b445 e8d62e82a951.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Ja vad mer då? Jag tittar inte så mycket på film med denna älskar jag. Amelie från Montmartre. Har ni inte sett den så se den.

353b275f d5da 48cd b122 a3f167d13a63 1.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

På tal om förra inlägget så letade jag efter jeans. Så jag var förbi (på egen initiativ) Studio Heijne och skräddarsydde ett par svarta jeans.

Img 0525.jpg

Och när vi ändå är inne på kläder så stormade det kring mitt samarbete med två modebolag som jag har jobbat med. Det stod i tidningen att jag skulle ha lurat mina läsare att det var silke fastän det inte var det. När man som influenser gör sammanbeten med bolag är man den kreativ personen. Man får fundera ut en kollektion som sedan produceras. Eftersom ett av märkena alltid gör silke och pratade om ”silkeskjolen” på vårt event antog jag att det var silke. Men tydligen var det polyamid och viskos. Jag är jätteledsen för att många av er blev vilseledda. Nästa gång ska jag vara mer noggrann att själv gå genom alla material ordentligt. Det var alltid från mina senaste dagar. Vi hörs på måndag!

133

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00