ANNONS

Min påsk

/

Jag uppskattar påsken. Det är en av få högtider jag faktiskt gillar. Jag har hört fler säga samma sak, kan det vara så påsken är kravfri? Jämfört med valborgsmässoafton när det förväntas att man äta middag med vänner och se en brasa. Det går ändå aldrig eftersom det är försent för barnen (puh, jag avskyr folksamlingar) en annan sak är att jag knappt hittar var brasorna finns. Midsommar ställer också krav på att man ska ha rikt umgänge. Det har jag ju inte. Julen bröt jag ihop på förra året och nyårsaftons socialpress (igen) och separationsångest från året som varit är alltid hemsk. Högtider är knepiga, men:

Påsken kan vara ett påskägg med godis och spendera helgen på soffan. Det är okej.

Denna påsk har varit superlugn. Jag har umgåtts med barnen och min examan. Tagit promenader, jag gick faktiskt fyra timmar häromdagen – Mitt rekord. Övar inför vandringen. Jag har ätit väldigt många kanelbullar, köpt ett påskägg till mig själv med godis och så har jag läst. Påsken blev ungefär som jag hade tänkt mig.

Självklart har jag tänkt mycket på coronan, alla som sjuknar in och all sjukvårdspersonal som sliter. Personligen drabbas jag inte av att man ska hålla avstånd. Jag beställer hem maten och träffar inte så mycket folk, mest barnen. Och sedan är jag ju mest hemma. Det är nästan lite skönt att ha en ursäkt att slippa gå ut.

Processed with VSCO with au1 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Jag tänker mycket på hemmet och bävar lite inför allt jag måste ordna. Jag förstår att allt låter lätt som en pannkaka men för mig är det inte det som ensam husägare. Jag måste köpa en gräsklippare och det finns ju tusen varianter? Jag funderar på att köpa en vanlig som man drar själv. Något annat förstår jag mig inte på. Jag måste lära mig hur man sköter poolen och först förstå hur man ens tar av det hårda locket. Internet har inte löst sig än, inte heller tv:n. Elsladden till bilen är för kort. Jag har ingen micro. Barnen har små täcken till 90sängar. Inga lampor eller tavlor är uppe. Listan kan göras lång men det mesta är enkelt att lösa. Det är mest det att det känns mycket. Gräsklipparen och poolen känns svårast. Sedan behöver jag lite nya möbler. En gammal/antikt avläggningsbord till hallen, speglar etc.

Men jag får helt enkelt bara sakta ner och ta en sak i taget. Lära känna huset först (som jag har blivit väldigt förälskad i).  Nu ska jag strax träna med Pontus och sedan ska jag hämta barnen hos Odd i eftermiddag. Deras rum (minus täcket) är så gott som färdiga. Endast varsitt skrivbord saknas. Sally fyller förresten år på söndag. Min yngsta blir fem år. Hon önskar sig en dockvagn och kjolar. Har ni haft en bra påskhelg?

173
588

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00