Karantändagar

Hallå på er!

Är ni också lite uttråkade?

Veckan började med att Gillis skola var stängd och då höll jag Sally hemma också. Jag hade en träningstid så barnen fick följa med. Dom tycker att det är superkul att hänga på mig dit. Det är oftast bara jag och min PT i lokalen så då går det väldigt bra.

Processed with VSCO with p5 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Bus och träning om varannat.

På kvällen var det dags för simskola!

6ae6acfd 7849 4800 b592 b5252fa84a77.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Missförstå mig inte, jag älskar att vara förälder men att sitta i en timma i värmen och titta på barnen som simmar är inte speciellt roligt för fem öre. Men självklart blir jag stolt. Sally simmade längs hela poolen själv i måndags, det bara kom i slutet av lektionen.

4af2dad7 a610 409f 8dd8 59c8e14d140f.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

På tisdagen var barnen hemma också (vi har precis som alla andra varit hemma hela veckan) så då gällde hemmalektioner för Gillis. Gillis lärare har skickat ut uppgifter för hela veckan. Vi satt länge igår, det var riktigt roligt. Efter ett tag hängde Sally på.

74c118e9 2728 4c5f 9b10 b72a18509e4e.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

När vi hade bokstavsflow från läroböckerna spelade vi barn-alfapet.

9e7a28e3 9fc2 4111 bf70 a213a227643c.jpg

Åt laxpasta till lunch…

63764e71 075b 4365 b73a 35f6a1ba8d37.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Och handlade mat. Jag har beställt en stor hemleverans nästa vecka med mat. Det kändes lika bra. Allt går åt ändå.

1b98d416 a472 478a b845 260a0bdb3453.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

När barnen hade somnat valde jag ut några plagg från finska Andiata. Jag älskar ju klassiska damiga plagg. Jag avskyr mönster och färger. Denna tröja har jag i svart, vitt och grått. De har liknande på Filippa K, där köpte jag en mörkblå och en beige. Till vardags är min uniform en silkeskjol, en topp som denna och klackar. Men när jag är hemma som nu lever jag i tights och en stickad tröja.

0240294f 4812 4a24 95cb 3e528ca04902.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Vad har vi mer gjort? Jo vi har varit ute mycket. Cyklat och gått promenader. Vi bor ju här till den 1:a april så vi får passa på att hänga i närområdet. Det är verkligen vackert med allt vatten.

Processed with VSCO with m5 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Sally gick crazy och ville sedan ta av sin overall och bada! Hon älskar kallbad och bastu. Ibland undrar jag vem den filuren är :- ) Gillis är lugn, inte så förtjust i folk och världens bästa storebror. Han älskar att ta hand om Sally. Sally är extremt social och påhittig. En riktig Pippi Långstrump. Jag tror att dom har fått halva mig var. Jag varvar att vara social i mitt jobb men privat gillar jag lugnet och vill helst vara med människor jag känner. Min kompiskrets är liten men jag är trygg med alla. Jag kämpar ju med min torgskräck sedan 1,5 år tillbaka. Jag ser fram emot mitt kommande år (eller två), inget kontorsjobb och så kan jag vara hemma jämt.Jag behöver det.

01ffdf52 17ae 4d95 b099 c699abc60d09.jpg

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Vi har försökt att underhålla oss. Vi har bakat mycket. Här gör vi chokladbollar. Note to chef; inga vita tröjor.

Skärmavbild 2020-03-18 kl. 09.09.56

Jag har börjat läsa denna bok som handlar om en kvinna som lämnade en mormonsläkt. Väldigt bra! Visar även upp med flit mina nya naglar. Jag ville ha de rosa/mjölkiga. Detta blir vårens färg.

Processed with VSCO with b1 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Vi har också lekt i parker. Barnen behöver komma ut varje dag. Det var egentligen våra dagar. Mer spännande än så har det inte varit. Det har ändå varit mysigt att få tid med barnen och bara vara. Jag själv är inte speciellt nojig kring Corona, jag är inte i en riskgrupp men jag håller mig hemma för andras skull. Vad har ni hittat på i veckan?

Stor kram.

 1. Hannah skriver:

  Vad heter nagellacket?

 2. Ronnie skriver:

  Jag har läst om de fruktansvärda konsekvenser elchocker fått för många människor. Psykiatrin tar alltför lätt på detta. Min brorson som hade diskbråck blev inte undersökt för detta men man ansåg att han simulerade att han hade ont. I stället förordade man elchocker till honom. Utan att ha gjort en riktig kroppslig undersökning! Till deras stora förtret blev han avrådd av Mig och han genomgick senare en operation för sitt diskbråck. Jag menar att psykiatrin tar alltför lätt på detta UTAN att prova, mer humana, möjligheter och utan att göra en fullständig kroppslig undersökning först. För dom är detta liksom ett universal verktyg! Detta hände på Gävle sjukhus. Det här skrämmer mig faktiskt.

 3. Malin skriver:

  Visst är boken bra! Vilket livsöde och vilken styrka att ta sig ur det.

 4. Vad bra att du kan varva ditt arbete och våga utmana din torgskräck. Lider själv av psykisk ohälsa och det är bra att exponeras då och då. Jag hoppas att Corona-viruset lägger sig så fort som möjligt, men samtidigt är det bra att du får mer tid med dina barn!

  Ta hand om dig, och besök gärna min blogg om du vill läsa mer om psykisk ohälsa som ätstörningar och depressioner. Kram!

 5. Mona skriver:

  Isabella förstår att du längtar efter fjällvandringen.Men du kanske ska fundera på om det ens går att åka.Just nu ska vi Stockholmare helst inte resa ut i landet.Om något händer så kan det vara svårt att få hjälp av en överbelastad sjukvård i Norrland.Det går nästan inga flyg och tåg norrut.Fjällräddningen kanske behövs till för att hjälpa till i övriga samhället.Visst men det är två månader dit men man kan inte förutse idag att Corona viruset är över.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..