ANNONS

Kladdkaka, minipension och läsglasögon

/

Veckan började med att jag gick ut på instagram och berättade att jag tar några år ledigt utöver de jobb att vara ansiktet utåt för Löwengrip. Jag kör helt enkelt en minipension efter ha drivit bolag i halva mitt liv. Det känns fantastiskt och jag är tacksam. På samma sätt som jag har känt vördnad för mitt arbete ska jag nu respektera min ledighet. Det behövs om jag ska orka upp på hästen igen om några år. Ingen media, inga nya projekt. Bloggen uppdateras måndagar och torsdagar och instagram ibland med that’s it. Jag vill ha tid för mina barn och jag har börjat hämta de 15.00 istället. Det är så mysigt.

Men nu till den kaka som har blivit en storfavorit, nämligen kladdkaka med toscatäcke. Jag som inte är så van i köket insåg att det var dumt att sno i hop denna kladdis och samtidigt göra tacos till barnen. Herregud. Det kommer jag aldrig göra om. Därför rekommenderar jag starkt att ni gör kakan i lugn och ro!

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Ingredienser:

Kladdkaka,

100 gram smör

200 g mörk choklad

2 dl socker

4 ägg

Tosca,

2 dl strösocker

1,5 dl grädde

1 dl ljus sirap

60 g smör

Kokosflingor

Kokoschips

Mandlar

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Smöra en form med bakplåtspapper

2. Smält (kladdkaka) smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smöret. Rör om.

3. Rör ihop socker och ägg och sedan ner i chokladsmeten.

4. Häll i smeten i en form och grädda i igen i 15 min.

5. Nu till Toscan! Rör ner socker, grädde, sirap och smör ner i en kastrull i cirka 3 minuter. Häll i kokosen. Ta ut kladdkakan och häll Tosca-smeten på. Strö även över hackade mandlar och kokoschips. Sedan in i ugnen tio minuter igen. Målet är att behålla kladdkakan kladdig (ingen idé annars) och Toscan lite gyllenbrun. Tips är att göra klart båda smeterna så kan du vara snabb att lägga på Tosca precis (!) när kladdkakan fått ett lock.

6. Klart! Ta ut kakan och ställ i kylen en timma.

Underbart god!

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

… tadaa! Den här kakan ska jag göra till en paradrätt så att jag lätt kan ”sno ihop” den inför en fika hemma hehe.

Okej det här blir ett lång inlägg men men. I måndags så kom Löwengrips första anställda till mig. De bjöd mig på middag fast hemma hos mig. Så mysigt och roligt.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Det blev tryffelpasta. Ljuvligt. Ska fråga om receptet. Hur som helst så var det otroligt roligt att träffa gänget. Hannah var anställd nummer 1 i Löwengrip, Lina 3 och Simon fyra. Dom var med mig i hela resan, fantastiska människor.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Sally och Gillis var också med. De fick juice och choklad. Sally ville vara Elsa Jag fick ha de tio dagar på rad denna gång så de åkte hem igår.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

På tisdagen var jag uppe hos de som sköter mina bolag. Mitt bolag som heter Löwengrip Invest har fått ett moderbolag som heter Blonde Capital. Där förvaltas de kapital jag fick från försäljningen. Jag är glad att stå utanför börsen just nu. Bolag som jag fortfarande är delägare i är Natural Cycles, Flattered, Wavy och Guldkula.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Jag köpte läsglasögon på vägen hem. Min optiker har rekommenderat mig att ha de PÅ mina befintliga linser. Herregud. Men det gjorde skillnad och det har lett till att det vari läs-bonanza hemma hos mig.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

En bok här…

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Och en bok här…

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Ofta har det blivit popcorn till.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Jag har också insett att jag är en riktigt slarver med alla tekoppar. De står i alla rum!

Kaffe har jag slutat med.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Fina huset, 1:à april väntar flytt. Nu när det närmar sig har jag blandade känslor inför det. Det sorgliga är att jag i efterhand inte behövde flytta när situationen ändrade sig. Men där och då kunde jag inte göra annat. Å andra sidan känns det skönt med en nystart efter allt.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Hur som helst. Jag har tränat med min favorit Pontus. Många övningar vi gör just nu förbereder mig på den 10 dagars långa vandringen i tält som jag ska göra i sommar. Längtar längtar längtar!

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Jag har haft min syster på besök och hennes kille Hugo. Dom bodde hos mig från september till december när livet var som tuffast. Personal hade fått gå och jag mådde fruktansvärt. De hjälpte mig med barnen och matlagning. Efter vissa tuffa dagar på jobbet (alla uppsägningar) var jag bara en våt fläck när jag kom hem. Jag grät och grät när mitt fina starka team blev upplöst. Jag är tacksam över Julia och Hugo.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Det var mina dagar måndag till torsdag, jag skulle egentligen gått ut på en middag på onsdags men jag fixade inte det. Folkskyggheten. Jag ska bara avsluta med ett tips på en mask innan vi säger hejdå för denna gång …

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Jag kan knappt uttala den och den luktar ganska äckligt (typ jäst) men herregud vad den gör skillnad på hud som känns oren och finnar är på gång. Kram på er. Vi hörs på måndag.

174
482

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00