Långlunch

Barnen och jag vaknade väldigt tidigt imorse men det gjorde ingenting. Istället gjorde vi mysfrukost. Hemma hos mig får barnen plocka fram all frukost själv (de får hjälp där det är för svårt) och så får de duka av. Ibland tycker dom att de är roligt och ibland inte. Imorse var det kul.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Sedan blev det på med regnkläder och så åkte vi till förskolan och skolan. Hemskt väder.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Nu när jag inte jobbar supermycket så hinner jag träna mycket mer med Pontus. Det är oerhört skönt att ha dagar som inte är späckade från morgon till kväll. På kvällarna när jag tidigare alltid jobbade så läser jag istället (ibland sover från nio). Nu blir det nog 2-3 böcker i veckan.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

På gymmet på Tändstickspalatset har dom numera Löwengrip, kul! Eftersom jag har varit nere så frågade Sheila om vi skulle ha en långlunch på Riche och en skönhetsbehandling.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Jag hade ett möte vid elva men vid 12 kom Sheila. Jag åt ostron vilket var länge sedan. Jag har ju blivit bortskämd med skaldjur från västkusten men dessa var också goda.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Min vackra bästis. När Sally fyller 5 i april åker vi och Sheilas dotter till Paris. De vill bland annat se Eiffeltornet, jag vill vårshoppa…

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Sedan unnade vi oss oss-tid här. Tack Sheila för en mysig dag! Nu det snart barnen. Ikväll ska vi laga köttfärssås och spagetti. Gillis ville testa nötfärs till min förvåning. Kram på er.

 1. Lena skriver:

  Alltså så ni tjatar i denna blogg om dagis för Sally & fritids för Gillis. I Stockholm får ALLA ha sina barn på dagis ( förlåt om någon blir kränkt nu fsk heter det såklart , bäst att förklara i detta kommentarsfält 🤭😅) ha 40 timmar oavsett om du jobbar, är arbetssökande , sjukskriven , lat eller bara vill pilla sig i naveln hela dagarna! Isabella jobbar eller hur? Hon har sin blogg kvar på 100% alltså 40 timmar / veckan. Odd är den andra vårdnadshavaren & han arbetar också 100% så både Sally & Gillis får gå på fsk & fritids efter skolan på heltid . Det är väldigt olika i olika delar av landet & olika kommuner . Men ni som tjatar är antingen unga har ingen insyn i barnomsorgen alltså ingen rätt att yttra felaktiga kommentar & tjat på hennes blogg! Punkt slut. Ni andra som som ojar sig i att ni minsann inte ens får handla innan ni hämtar era barn ja ni är bara så jobbiga så korkade att klockan stannar , ni är så avundsjuka på Bella , det lyser verkligen igenom , för vem skulle inte vilja gå & träna ta en lång lunch m vännen & sitta i soffan medans pengarna rullar in & barnen är på fsk & fritids . Alltså kan vi komma överens om att hon gör inget fel eller något olagligt .
  Jag är ensamstående långtidssjukskriven med två barn. I min kommun får man bara ha sina barn 15 timmar i veckan om man är arbetslös ,föräldraledig tex. Jag är som sagt sjukskriven så min snart 5 åriga trollunge går 15 timmar i veckan tisdag – onsdag – torsdag kl 09-14 då hon är väldigt aktiv lien tjej en rolig busa älskar dagis träffa sina vänner utvecklas enormt . Hon blir 5 nu den 23 mars så är lika gammal som Sally. Min minsta har redan börjar läsa räkna & kan alfabetet , så himla bra inför fsk start om 1 år. Om hon varit hemma m mig hela tiden hade hon blivit uttråkad dessutom är jag i behov av vila många sjukhusbesök då jag har MS. Jag väljer att ha henne på dagis 15 timmar men har fått beviljat 30 timmar då jag är sjuk. Min stora tjej som går i 1 går 8,30-13,30 & jag hämtar henne alltid 13,30 då vi går & hämtar lillasyster ihop & har alla em ihop. Så bästa av båda världar . Min stora har rätt till fritids men det har jag som mamma valt bort. Hon har nästan alltid någon kompis med hem eller går hem till någon . Hon har aktivitet m simskola på söndagar & dans på torsdagen sen mitt mellan är vi tre en familj , ett grymt team! Jag som mamma vill umgås m mina barn så mycket jag bara kan innan de blir så stora att de inte bryr sig om mig lila mycket …den tiden kommer & den här tiden går så fort tyvärr.
  Jag lämnar mina barn m gott samvete . Skulle dock aldrig kunna ha de 7-17 om jag ändå var hemma , jag förstår att många måste som arbetar. Att vara mamma är att vilja umgås vilja vars delaktig i barnens liv. Jag är absolut inte rik på kontot men rik på kärlek & det viktiga i livet . Vi har tak över huvudet mat på bordet rena hela kläder& vi åker på semester på sommarn 1 vecka per år. Blir mest Öland & Gotland men nu hoppas jag att jag kommer få ihop lite pengar för en resa till Spanien i sommar. Vad vill jag ha sagt? Jo vi har det väldigt bra här i detta avlånga land m att barnen kan få gå på dagis skola fritids få lära sig saker leka m kompisar & att de allra flesta har det iaf okej. Vara ödmjuk inför andras val också . Jag tror att Bella resonerar som mig att Sally behöver fsk då det är bra att förbered sig inför den riktiga skolan . Tror att barnen behöver det mer än att vi föräldrar kan lära ut eller ge samma förutsättningar om de skulle vara hemma om dagarna m en deprimerad mamma som Bella nu varit & mig som MS sjuk. Vi mammor döms ofta så hårt tycker jag. Sen är föräldrar så viktiga i barnens liv så komplement m skolan 50% – 50% . Jag personligen om jag var Bella skulle jag ha barnen 15-20 timmar nu när hon behöver sina nära omkring sig efter hennes mörker . Men jag dömer inre. Sen tar jag reda på fakta om hur & om man får ha barnen på fsk dagis fritids trots att man inte jobbar men kanske sover / tränar . Så var lite snäll innan ni dömer en mamma en kvinna som gör så gott hon kan. Det är hennes liv hennes blogg! Om ni inte gillar henne eller går igång & provoceras , men snälla låt bli att läsa hennes blogg. Enkelt eller hur? Min stora dotter säger alltid att ” Var alltid snäll mot andra människor & djur , snäll är coolt ”! Så sant . Vi alla borde vara så kloka som min 7 åring

 2. Sandra skriver:

  I can’t help wonder in what degree small children are effected by being told to turn their faces away when being taking pictures of? Do they get used to this without reflecting? Or do they have thoughts about why my face is not good enough to be shown in photos? It’s sad to see the pic of your children having their meal and obviously have been told to look away and sit staring straight into a wall whilst your taking a photo of them.

  1. Maja skriver:

   🙄
   Det kan ju vara så att det tas fler bilder, både bakifrån och framifrån och när de hänger upp och ner.

 3. Isabel skriver:

  Rekommenderar dig såväl som andra att läsa den här boken; Depression – det är inte bara du. Diagnos på ett omänskligt samhälle.
  Den kommer på riktigt att förändra livssynen till det bättre😊
  Bokläsaren Naomi Klein skriver ” ju fler som läser boken, desto bättre blir världen” 🤗

 4. Lisa skriver:

  Ni som är så nyfikna på hur det funkar med förskolan nu när Isabella är ”ledig”. Gissningsvis är hon sjukskriven, med tanke på att hon varit/är djupt deprimerad och nyligen behövt läggas in och få behandling pga hon mått så dåligt. Barn har också rätt att gå i förskolan även om föräldern är arbetssökande, men då i begränsad utsträckning.

  1. Tess skriver:

   Men som arbetslös med barn på förskolan, måste man sitta hemma o söka jobb då hela tiden eller är det tillåtet att göra annat, tex ta promenader? Frågar eftersom du verkade kunnig:)

   1. Elin skriver:

    Fast är man sjukskriven så är man inte arbetssökande.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..