Mamma-dotter-dag

Som ni vet sover jag hos Odd några dagar. Det är fint att vi har den relationen att det fungerar. Dock märker jag att barnen inte bryr sig speciellt mycket huruvida vi alla är under samma tak eller inte. Jag antar att det beror på att vi skilde oss för tre år sedan, Sally var bara två år. Jag trivs faktiskt inte alls hemma. Det har hänt mycket tråkiga saker där och jag känner mig inte trygg trots all säkerhet. Därför är jag här och på måndag åker jag till några andra vänner.

Flytten går 1:a april så det är ju inte så lång tid ändå. Jag stod mellan lägenhet i stan och hus. Men jag landade (mycket tack vare er) i att livet blir enklare om vi bor gångavstånd till skola och samma ö som deras pappa. Dessutom har nya huset pool och jag fick ju aldrig tillfälle att testa min. Jag kommer ha noll anställda i huset och det känns faktiskt befriande.

Det är ett nytt liv som börjar på måndag. Noll anställda. Inget jobb eller kontor att gå till om dagarna. Ett hemtrevligt hus från april där jag är utan personal. Dessutom är jag ju inte i en relation så livet blir väldigt fritt. Just nu känns det skönt. Men det kanske blir oerhört ensamt i framtiden. Vi får se. Hellre att vara ensam när man är själv än att känna sig ensam trots folk runt sig. Det är konstigt nog värre.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Idag så började vi dagen med att basta hemma hos Odd. Killarna är sjuka så Sally och jag passade på att ha en tjejdag. Vi åt lunch på vårt stammisställe, tvättat bilen i en sån där tvärt, shoppat kläder på H&M och Lindex och träffat Aline och Sheila på fika på Fabriqe. Det är mysigt att ha egentid med ett barn i taget. Deras personligheter blommar ut mycket mer.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Sally blir 5 år i april så jag frågade henne om vi skulle åka till Paris ihop. Vi frågade Sheila och Aline om de ville följa med så nu åker vi alla fyra på en weekend till Paris. Så roligt. Trots att jag fick ett större belopp kommer jag inte ha samma burn rate som sist. Det är inte kul längre och allt kändes som ett skenande tåg tillslut. Däremot tycker jag om resor det vill jag fortsätta med.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Sheila är min bästa vän och jag är så tacksam över henne. I vårt och torrt finns hon där. Efter fikat så åkte Sally och jag hem till Odd, vi beställde hem pizza till middag och snart ska vi se Melodifestivalen. Första gången på tre år. Det är som att slungas tillbaka. Livet alltså.

 1. Siri skriver:

  Hei Isabella!

  Jeg har fulgt deg siden du var gravid med Sally. Jeg hadde termin på omtrent samme dag som deg, så det var slik jeg begynte å følge deg.

  Har ikke skrevet til deg før, men følte for å gjøre det nå.

  Det er gøy å følge en med så store visjoner som deg. Det at du tørr å si dine visjoner høyt, til tross at du bor i en del av verden der ”Jante-loven” er stor. ”Du skal ikke tro du er noe bedre enn oss andre” står sterkt i Norge og Sverige.
  Min tolkning av deg er ikke at du føler deg bedre enn andre til tross for din suksess (du er suksessfull selv om du solgte ditt firma). Det er veldig suksessfullt å ha klart å bygge et firma slik du har gjort.
  Min tolkning er at du nettopp strever etter å føle deg verdig og suksessfull. Helt naturlig etter vanskelig barndom.
  Selvsagt har det kostet deg mye på det personlige plan.

  ”Skyndte seg langsomt” er et begrep vi har i Norge.
  Jeg tenker at dersom du klarer å VIRKELIG ha hele deg selv med i din prosess når du skal videre, tror jeg du vil oppnå virkelig suksess. Når dine intensjoner feks om å gjøre verden til et bedre sted for kvinner etc ligger til grunn for det du gjør, da starter undrene å skje.
  Se for eksempel på Oprah Winfrey, hun ønsker forandring til det bedre for alle. Det krever bevisst tilstedeværelse.

  Jeg er sikker på at når du om 10 år ser tilbake på den fasen du er i nå, vil du være veldig takknemlig for det som skjer nå. Det er NÅ den virkelige Isabella kan begynne å tre frem. Det er nå ditt liv begynner.

  En jeg synes har mye bra å formidle når man ønsker større bevissthet i livet sitt er IKYA. Du kan gå på Youtube og velge emner du synes resonerer til deg, der du er nå hvis du vil høre hva han sier.

  Jeg heier på deg, og er sikker på at denne nye starten er starten på noe veldig bra for deg.

  Varm hilsen fra Siri

  1. Nk skriver:

   Jämför inte Norge med Sverige. Här hjälper vi asylsökande mer än i Norge trots er oljekassa, här betyder jante mycket skatt som går till de med mindre inkomst bl a.

 2. Anna skriver:

  Det bästa jag gjort genom åren är att åka på semester med ett barn i tagen. Även nu när de är vuxna åker jag ibland med ett barn åt gången. Vansinnigt mysigt.

 3. Ann skriver:

  Härligt med pool i nya huset, tyckte det var så synd att poolen dröjde så och att ni inte fick möjlighet att använda den. Trodde du skulle välja lägenhet på Lidingö med sjöutsikt men det blir säkert bra med hus, kul och bra för barnen men du ska själv trivas också, Hoppas du kommer trivas och att allt blir bra. Kul med flytt, jobbigt också men kul med nytt att inreda och fixa med. Perfekt tid att vara ledig från jobb då. Kan förstå att du blev förälskad i det nuvarande huset, så fint och annorlunda och du skrev någon gång att det var lite av ett spontanköp. Kan förstå också att du inte trivts helt där och inte känt dig hemma då det hänt mycket tråkigt för dig där och under tiden du bott där. Skönt med mindre och billigare. Lite mindre hus kan vara mer mysigt, och enklare att ta hand om. Hoppas du vill visa lite från nya huset, men ända att du kan vara mer privat, du ska förstås bara visa så mycket du själv vill och känner dig bekväm med. Ha en fin söndag.

  1. Maria skriver:

   Så snäll du är.

 4. Ann skriver:

  Vilken mysig dag och kul med Paris för er. Såg inte försäljningen av bolaget komma det trodde jag inte men det var nog klokt och ett bra beslut av dig med tanke på den hårda konkurrensen i skönhetsbranschen nu och smutskastardrevet som tyvärr råder. Kan tänka mig att det var ett svårt beslut då bolaget låg dig varmt om hjärtat, var lite av ditt livsverk och du hade stora mål och planer men det var nog klokt och du är nog nöjd. Grattis Isabella.

  Hoppas och tror att du fortsätter med bloggen som är Sveriges största personliga blogg (vad jag kan se på similarweb) och visst fyller den femton år i år, häftigt. Skulle gärna se en fortsättning på serien också, du är ju som gjord för tv, men gärna då på svenska så att du lättare kan få fram det du vill säga på rätt sätt utan att det blir fel och missförstånd. Men du är duktig på engelska. Kanske vlogga, göra Youtube eller starta en podd kanske ihop med Sheila, skulle nog bli succé. Då har du en bra möjlighet att försvara dig mot skitsnack också. Fast kan ju vara skönt att vara helt ledig en tid också kanske men olika möjligheter finns för dig. Hejar på dig.

 5. Pia skriver:

  Om jag inte är fel ute i tanken så är det ISPI Holding som sålt Löwengrip Beauty.
  Det innebär att du och Pingis måste få ut pengarna därifrån t ex genom utdelning vilket kräver ett bokslut först.
  Eller tänker ni likvidera ISPI för att snabba på processen? Då kan ni ju skifta ut de pengar som finns kvar efter likvidationen.

   1. V skriver:

    Jag är verkligen superimpad av din revisor. Skulle du kunna dela den kontakten? Hen verkar ha koll på saker min revisor inte kan!
    Kan dm:a dig på insta om du inte vill skriva här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..