Lesson Learned

Jag har som ni vet haft tuffa månader bakom mig. Hela bolagsgruppen har haft ett utmanande år och då måste man kill your darlings för att låta de andra växa. Löwengrip Beauty är det största bolaget där jag lägger ner mycket tid men det är kul att vara kreativ chef i och med alla produkter.

Efter det i storleksordning så det Flattered, efter det varit – Löwengrip Invest och Löwengrip social relations och Blonde Capital. Det sista är mitt holdingbolag. Pingis och jag har också ett gemensamt holdingbolag (ISPI) som är Flattered, Guldkula och engelska Brandssador. Utöver ovan vet nog ganska få att jag var bland de första in i Natural Cycles. Idag är bolaget värderat över en miljard, jag håller tummarna för resan framöver.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Det var i september då alla hela bolagsgruppen gick enorma utmaningar. Fabrikerna i Sverige höjde produktionspriserna så att Löwengrip behövde bli dyrare. Det var osäkert kring hur man räknade trafik i social media och det ledde till en löpsedel som bidrog till att 80% av kunderna avbokade. Trots att vi i hade signerat avtal med vår distributör i flera och precis hyrt en lägenheten nära Central park)- Och lägenhet precis vid parken så gick det inte. Vi hade inte det kapitalet. Jag fick betala alla löner ur egen ficka (tack och lov för en buffert) och kommer det inte in pengar sinar kassan snabbt. Jag sålde mitt hus och aktier -> in pengar till löner.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Löwengrips instagram

Tittar jag i backspegeln så skulle vi rest kapital innan vi doppade tån i USA och sedan skulle jag skippa att göra tusen andra saker samtidigt (ni vet den klassikern då man tänker att ”juste visum, eller hur startar jag två företag?)

Hem igen… -Då brast det

Betala bubblan: Sedan väntade en kaotisk höst. Jag sålde mina aktier in NTH. Hermine Hold gick konkurs, vi avvecklade all vår verksamhet i Löwengrip Invest och från och med 2 feb har jag noll anställda utöver Löwengrip beauty. Resten av året ska faktiskt vara lite lugnare framöver och jag ska ta igen tiden med barnen och kunna hämta tiden.

 1. Har du någon gång hört talas om Saturn Return? Det är då Saturnus (planeten) kommer tillbaka i ditt liv, vilket sker omkring när man är 29,5 år. Livet kan falla itu då man inte varit i harmoni med sitt hjärta. Kanske valt utifrån vad som förväntats av en etc. googla det om du vill, så himla intressant. Mitt liv föll också isär när jag var 29,5 år men allt vart bättre sen. Lyssna på ditt hjärta. Stor kram! <3!!

 2. Anna skriver:

  Stå upp för dina misstag och sluta ljuga! Allt som har hänt är ditt eget fel och ingen annans. Alla gör fel och dumma saker ibland men man måste kunna stå upp för dem och inte skylla ifrån sig.

 3. Johan skriver:

  sjukt ändå att det tog 12 år för marknaden att fatta hur fake ”storbloggares” besökare var.

 4. Anna skriver:

  När jag läser detta inlägg så slås jag av hur oproffsigt och ostrukturerat det har gått tillväga. Chockerande dåligt trots att du alltid har hävdat motsatsen innan kraschen var ett faktum. Kommer ha svårt att ta dig på allvar fortsättningsvis även om du på sistone har öppnat upp.

 5. TM skriver:

  På vilket sätt hade det hjälpt att resa kapital innan USA-satsningen? Du reste kapital för Hermine Hold och den konkade på bara några månader. Nästan alla dina företag har konkat fast du var för feg att ta ansvaret och hoppade av någon vecka/månad innan det officiellt konkade.

  Den gemensamma nämnaren har tyvärr varit du: du är en dålig företagare och nu är ditt varumärke även förknippat med dåligt företagande.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..