Hämtmat och läxa

Rapport från en lugn dag.

Jag tampas med migrän sedan några dagar tillbaka. Det kommer intensivt några gånger per år. Har vilat och svarat på Mail mellan varven. Hämtade barnen strax efter fyra och då köpte vi med oss middag hem. Pizza med endast tomatsås till Gillis. Yakitori till Sally och sashimi till mig. Vi alla har varit supertrötta under kvällen men vi gjorde Gillis läxa direkt efter middagen. Det är en bra vana att få in så är man klar sedan.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Det ljudas och det skrivs. Det är häftigt att se sina barn få nyckeln till en helt ny värld. Böcker har betytt oerhört mycket för mig sedan jag lärde mig läsa. Barnen har ärvt intresset.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

… Men ibland är det The Swedish Family som gäller på You Tube. Här ska vi mysa en stund till innan vi somnar tillsammans i min säng. Det är dygnets bästa stund, få ha barnen tätt intill mig under natten och få krama om dom.

 1. Elin skriver:

  Jag har migrän då och då och har testat flera olika mediciner, men det som hjälper mig allra mest är energidryck. Vet ej varför med det hjälper tom mer än mediciner som har koffein. Tips!

 2. Lina skriver:

  Vill minnas att när jag gick i ”nollan” fick vi bla öva på läsa alfabetet som läxa

 3. Rebecca skriver:

  Usch vad jobbigt med migrän! Jag hoppas det är bättre nu. Besök gärna min blogg där jag skriver om bland annat psykisk ohälsa som ätstörningar och självskadebeteenden. Kram!

 4. Apropå läxor så kan man läsa mer om det på Skolverkets hemsida om man är intresserad. Det finns inga lagar eller direktiv som reglerar det överhuvudtaget, utan det är helt upp till varje enskild rektor om man vill ha läxor på sin skola och i så fall i vilken omfattning. Eftersom förskoleklassen numera hör till skolan så är det fullt möjligt att ha läxor även där, men jag skulle säga att det är relativt ovanligt. Oftast brukar man börja med t.ex. läsläxor i ettan.

 5. Camilla skriver:

  Elsker å se deg i serien thisismyflipside <3 Hva er grunnen til at du i serien lar dine barns ansikter synes på bildene som blir filmet i serien? Dette kan vi jo aldri se på IG eller i din blogg!

  Ønsker deg en fin helg <3
  Du er et forbilde og en fantastisk flott og sterk person!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..