Timmar i skogen

Ut i skogen med dig, var det någon som sa. Jag har aldrig någonsin spenderat så mycket tid utomhus som under denna fas. Jag går och går. Det löser ingenting men det ger en stund frid inombords. I början behövde jag lyssna på något under tiden, nu föredrar jag tystnaden. Tystnaden var tidigare något som skrämde mig oerhört. Nu något befriande och efterlängtat.

Det är lustigt det där med faser.

Förnekelse och chock. Sedan går det över till att bli handlingskraftig. Lösa allt som behöver lösas. När det ges möjlighet börjar bearbetningen och försöka förstå det som har hänt, lägga pusslet. Det är oerhört massivt för känslor av skuld och skam är tunga att bära. Slutligen kommer man till en fas där man måste bestämma sig för att läka ihop igen och hitta en ny grund att stå på. Jag är någonstans där i mitten av de sista faserna. Jag behöver inte vara lika stark längre vilket gör det svårare. Aldrig tidigare har det varit så smärtsamt att få andas ut. Men jag antar att det är kostnaden för att ha hållit andan i så många år.

Processed with VSCO with 10 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

God natt,

 1. Mikarla skriver:

  Det finns en dokumentär om detta på SVT play. Den är gjord av Vetenskapens värld och handlar om skogens helande kraft- ur ett vetenskapligt perspektiv. Mycket sevärd!

 2. Hör av dig om du skulle vilja vara gäst i Fredagsintervjun, kolla bloggen för upplägg! Allt är via mailkontakt!

  Hör av dig!

 3. Anna skriver:

  Tror att du under så många år trott att mer pengar/framgång/makt ska göra din lycka. Livet är djupare än så, och tror du kommer landa i vad som verkligen är viktigt och vad som betyder något på riktigt och sen styra ditt liv efter det. Stor kram ❤

 4. Natalie skriver:

  Ingen situation i livet varar för evigt. Som du mår nu, kommer inte vara för evigt! Skönt att veta, eller hur? Den största striden är oftast inte utanför utan inom oss. Jag skulle vilja uppmana dig att besöka Hillsong Church i Stockholm vid tillfälle. Den kyrkan finns över hela världen. Justin Bieber hittade ljuset och friden där, innan det var han en mycket orolig själ påväg åt helt fel håll trots sina framgångar.

  Du är så mycket mer än dina framgångar och dina ekonomiska finansiella tillgångar, vilka du omger dig med eller känner säger inte vem du är innerst inne.

  När ångesten knackar på, låt den gå.
  Ta inte emot den. Du behöver inte bjuda in den. Säg att den inte är välkommen hos dig.

  Du kommer göra stora ting i framtiden Isabella. Större än du någonsin gjort förut.
  Låt människor gotta sig när du mår dåligt, du är den som kommer skratta sist, inte dem. Gud avskyr när människor gottar sig i andras olycka, så dig kommer han att ge favör! Han är närmre dig än vad du tror. Speciellt nu. Sök honom medan han låter sig finnas och medan du har ett öppet hjärta, så ska du hitta det många talat med dig om genom åren.

  Du har det där inom dig, tron.
  Kram en trogen följare och stöttepelare sedan 2008❤️

  1. Ångest knackar inte på.

   Den bryter sig in och våldför sig på din kropp mot ens vilja.

   Mvh
   Panikångest

   1. Natalie skriver:

    Ångest har sin rot och fäste i rädsla och rädsla för framtiden, misslyckanden, död.
    Du behöver inte ta emot den. Du kan säga åt den att gå men du behöver manifestera det och tala ut det över ditt liv. Inte låta den ta över och förslava dig in i ett paralyserande skräcktillstånd.

    Jag vet vad jag talar om och jag vet att man kan bli fri den! Även den mest hårdast drabbade. Ge inte upp.
    Ta kontroll över dina rädslor och tala ut det du vill ha i ditt liv och du kommer att få det. Det kan ta lång tid men också gå fort beroende på din egen vilja.

    1. Amanda skriver:

     Ju mer du försöker undvika ångesten o trycka undan den så är det bara en temporär lösning för man är inte redo att möta den. Möta sitt mörker som man byggt upp år efter år av rädslor, smärtor, förluster o trauman som återspeglas i våra tankar o känslor som ett hängande åsk moln av depression o ångest över oss. När man är redo att möta alla sidor som gör ont och accepterar dem, omfamnar dem utan rädsla då blir man ett med sig själv. Det är min historia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..