Tro

Dagen har varit lugn, möten på rullande band, signerat årsredovisningar och så försökte jag komma ut en stund i solen för att sno åt mig en dos av D-vitamin. Jag går ofta i solglasögon året runt (jag inbillar mig att det hjälper mot torgskräcken som påverkar mig i perioder) men så tror jag att det var någon av er som sa att d-vitamin tas upp via ögonen så nu vill jag inte ha det på vintern längre i Sverige.

Ruskigt kallt dock! Jag hämtade barnen vanlig tid och hemma dukade vi upp ett mini-julbord efter allt som var kvar från igår. Min lillasyster är hemma hos mig under veckan och det väntar en lugn kväll med barnen. Jag har spelat Tro på repeat idag, det kändes i hjärtat att Marie Fredriksson hade gått bort. Roxette är nog mitt tidigaste konsertminne som barn.

Att vilja men inte känna är nog så svårt
Att se men inte höra
Du vände dig bort
Du sa: Inget här är givet, för sådant är livet
I mina ord finns ingen önskan eller någon lust och längtan

 1. Emilia skriver:

  Hej Bella! D-vitamin tas inte upp via ögonen. Utan indirekt via huden, eftersom solens strålar aktiverar D-vitaminbildning i blandannat (och framförallt) njuren. Så fortsätt med dina solglasögon, det klär dig 🙂 Solglasögon förebygger också ögonrynkor eftersom man slipper kisa med ögonen. Så bara massa plus! Önskar dig en god jul och gott nytt år. Du är en fantastiskt kvinna! Mvh, ett girlfan och sjuksköterska. Kram!

 2. Elena skriver:

  Men snälla rara, det finns ingen D-vitamin att tillgå i Sverige på vintern.

 3. ano skriver:

  På denne tiden av året produseres det ikke D-vitamin av sollyset vi får utendørs på den nordlige halvkule….

 4. Johanna skriver:

  D-vitamin tas inte endast upp via ögonen, ren bullshit, så fortsätt ha på dig dom om du vill :*

 5. Sara skriver:

  Är det ingen som fattar att hon skrev det där med solglasögon och d-vitamin pga en viss samarbetspartner hon hade med just solglasögon som avbröt samarbetet med henne?! 😅😝 Hon är ju för rolig! En pik till alla att man inte ska använda solglasögon under vintern

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..