Söndag och julbord hemma

Och så helgen snart över. Jag avslutade den med ett träningspass. PT:n jag tränar med här i Göteborg tyckte inte att mina magmuskler helt var i sin ordning efter graviditeterna (så det är fokus på djupa magmuskler som gäller). Det är så lustigt det där med träning hur man kan vara stark på vissa saker och så svag på annat. Att lyfta min egen vikt i marklyft är inga problem men vissa övningar för de djupa magmusklerna är helt fruktansvärda. Jag är rätt duktig på att träna det jag tycker är roligt (jag i ett nötskal) men jag behöver träna mer allsidigt. Blanda upp styrketräning med core, rörlighet och kondition.

Trots att träningen har varit prioriterat under den kaotiska hösten så har det mest handlat om att komma till gymmet över huvudtaget och inte själva resultaten. Men nu när saknar och ting börjar klarna så ska jag fokusera lite mer på träningen, det ser jag fram emot.

Jag berättade ju tidigare i veckan att jag hade som mål att hitta en rutin kring meditation och det har jag faktiskt lyckats med i veckan. Jag har mediterat en stund varje dag. Jag vet inte vad som är hönan och ägget, men oavsett så har denna vecka varit min första bra-vecka sedan det kraschade i september. Allt har varit lite ljusare men framför allt lugnare inombords. Jag är glad att det går åt rätt håll.

B9207f9b e266 4b98 8dd8 6d192e487667.jpg

I veckan som kommer ska jag kika på ett material som har spelats in. Den kommer nog att bli tungt men bra. Men innan det så väntar julmiddag hemma hos mig imorgon med alla kollegor, det ska bli kul. Jag åker direkt härifrån hem för att förbereda kvällen med några kollegor och sedan ska jag hämta barnen. De får vara med under julmiddagen hemma, känner jag de rätt så tycker de att det är väldigt roligt att träffa mina jobbkompisar som de redan känner. Min barn har ju i princip ”vuxit upp” på jobbet.

Jag har en känsla att kommande vecka blir ganska avgörande för mycket som väntar. Flera vägskäl på olika områden samtidigt.

Det är efterlängtat.

 1. Monica skriver:

  Så kul att du mediterar, jag har försökt i många år utan att riktigt förstå mig på det. Nu har jag lärt mig flera nya tekniker och wow, det är så skönt! Berätta gärna mer om det på bloggen. Alltid kul med inspiration.

 2. Sophie skriver:

  Jag tycker att det är märkligt att din PT inte har fokuserat på din core om du nu vill ta 100 kg i mark. Fast å andra sidan är skaderisken och belastningen med en trapbar väldigt mycket mindre än med en rak stång. Men en stark core är alltid bra. Byt PT!

 3. Elur skriver:

  Krisen är hemlighet, only hints. Like humblebragging

 4. Lisen skriver:

  Hm det går inte så dåligt längre då….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..