En kall söndag!

Söndag. Idag blev det varma kläder för att kunna leka ute. Det var -2 grader ute men det kändes betydligt kallare. Vi köpte med oss lussebullar och Festis och sedan åkte vi till en ny park och utforskade den. Note to self: ta med varm dryck i termos nästa gång samt fler par vantar när de första blivit blöta av snön. Vi hade roligt ute men när vi väl kom in i värmen igen var jag en riktig isbit. Det är så märkligt det där med kyla för jag har känt mig kall hela kvällen efter det. Jag har gått runt med dubbla tights. dubbla stickade tröjor, strumpor och inneskor här hemma.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Redo för äventyr. Fotograf: Sally

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Dagens make up och hår. Jag gör ju ordning mig själv till vardags nu och det är faktiskt rätt roligt. Jag har som mål att kunna bli sminkad varje dag igen men nu tillåter inte ekonomin det. Tack och lov så har jag ändå suttit och tittat på proffs som gjort det varenda dag så lite har jag lärt mig. Preppa ansiktet med en massa fukt och jobba in foundationen ordentligt – betydligt mer än vad man gör i vanliga fall. På med fuktspray igen (jag mixar en fixeringsspray från MAC och Instant Glow mist från Löwengrip) och inget puder. Bryn tycker jag är supersvårt och behöva öva lite mer.

Håret är betydligt lättare att göra ordning nu när jag inte har några extensions. Jag fönade till det med en rundborste, innan så hade jag i ganska mycket saltvatten-spray från Löwengrip. Då får jag lite textur i håret men jag kan fortfarande ”slänga lite” med det. Det svåraste med sminket tycker jag är att hitta en balans när man sotar uppe och nere. Man kommer undan lite lättare om man väljer endast ljusa färger som idag eller fuskar och skippar skugga och bara lägger eyeliner. Hur som helst, det är bara att öva öva och öva. Jag tycker ju att allt som har med skönhet är väldigt roligt och jag går nästan alltid sminkad varje dag. Jag försöker ha en sminkfri dag i veckan för att låta ansiktet vila.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

(Bild från imorse)

Under kvällen har vi stekt pannkakor, vispat grädde och tittat på en serie på Netflix om häxor. Jag har känt mig lite låg men är tacksam över att ha barnen hos mig. Jag har inte alls lust att lämna bort dom en vecka imorgon. Men jag är glad över en fin vecka tillsammans och att få avsluta med första advent. Granen är uppe och barnen har TVÅ chokladkalendrar var, de fick en från mormor igår också. Dock har vi inte sett julkalendern än men den brukar vi missa.

Ha en trevlig första advent, kram.

 1. Och, drick varmt, kissa ut det kalla (!) och på med värmefäktar och extra element!

 2. Bra att du sminkar dig själv igen till vardags! Eftersom både min bild på de hud och hårvårdsprodukter jag brukar använda från John Masters’ Organics försvunnit flera gånger från min blogg OCH någon stal hela min necessär värd ca 8000 kr med bl a deras saltvattenspray och ansiktsmist, för mer än ett år sen, vill jag bara veta om det är relaterat till dig? Det är polisanmält.

 3. Jessica skriver:

  Hade varit så roligt om du visar hur du sminkar dig. hade varit inspiration till oss som också sminkar oss själv! 🙂

 4. Mymlan skriver:

  Tycker som många andra .. att du är mycket finare i det smink du nu lägger.
  Mer naturligt utan konstiga skuggor mm 👍🏻

  O på med mössa, täck/vindbyxor 🙂 Så kommer du hålla dig varm på ett helt annat sätt

 5. Vet inte vad det är med alla söderbor men tycker alla verkar ha på sig för lite kläder på vintrarna?!!!

  Hälsningar norrlänningen som nu bor (och aldrig fryser) i Helsingfors

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..