Det ska gå att vända

Egentligen vill jag skriva om något roligt och hur allt är bra men eftersom livet är mycket just nu måste jag vara ärlig med det.

Idag har jag knaprat Novaluzid och ätit Omeprazol. De brukar fungera när jag känner av magkatarr. Eftersom jag är van att leva ett hektiskt liv har jag lärt mig när jag ligger på gränsen och det är nu. Nu har jag kommit till en nivå där det är som knivar i magen från eftermiddagen till läggning vilket innebär jag måste ta jobbet halvt liggandes. Ingen mat går heller ner. Allt går bara upp. Jag har varit i sådana faser många gånger i livet och skulle jag fortsätta hade de slutat med att jag börjar kräkas blod. Och då väntar dagar på sjukhuset. Det har jag inte råd med så därför måste jag ha en plan för att kroppen ska orka några månader till för vi är långt i från klara med bolagens vändning. Min kropp har varit i en kris sedan september så det är inte konstigt att den säger ifrån. Det hade den gjort betydligt tidigare om det inte varit för min psykolog och läkarteam som varit med mig under allt som hänt och hela tiden haft en plan.

Mitt liv är så extremt just nu med den mediala uppmärksamheten samt undvika konkurs under tiden att jag behövt ett läkarteam som ser till att vi får upp mig på fötterna jämt. Annars hade det inte gått. Sedan september har det varit lugnade i olika styrkor, insomningstabletter och betablockerande. Nu väntar ytterligare en fas med noll kaffe, vin, läsk, tuggummi och inga chiligrytor precis för att hjälpa magen. Sedan såklart regelbundna avstämningar med psykologen och träning.

Om jag hade haft ett normalt jobb hade jag kunnat sjukskriva mig i några månader men det går ju inte. Försvinner jag i veckor så kommer att bolagen knappt finns kvar när jag är tillbaka. Allt är alldeles för skört tyvärr. Det är därför jag är glad över mitt läkarteam. Jag minns när jag skulle ta emot priset näringslivets mäktigaste kvinna så hade jag 40 graders feber och ingen röst. Men min läkare som är van att jobba med folk som måste dyka på scen när de lovat – proppade i mig mänger med kortison. I två dagar blev jag plötsligt frisk och fixade alla intervjuer. Men sedan blev jag ju jättesjuk när jag var färdig.

Så det finns privata läkare och psykologer i team som är oerhört duktiga på krishantering både fysiskt och mentalt. I mitt offentliga liv är det tacksamt att slippa gå med en situation som detta till vårdcentralen – Det hade ju inte gått. Det är en sak att lösa en kris under 6-8 månader med varsel av halva personalstyrkan och allt hemska med vad det innebär. Men att göra det i offentlighetens ljus samtidigt har varit fruktansvärt och gett enorma ångestpåslag.

Men trots att kroppen ryter ifrån så går ändå bolagen sakta sakta åt rätt håll. Jag måste bara hitta ett sätt att hålla ut kroppsligt. Snart snart snart kommer det att ljusa ännu mer.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Små stunder i vardagen där man får samla kraft – Som vid lämning. Alltid så mysigt.

 1. Paulina skriver:

  Hej Isabella,
  Ta hand om din hälsa innan det är försent!! vill bara säga att jag studerar ekonomi och under mina första år på universitetet kommer jag ihåg att vi hade många gästföreläsningar som hölls av entreprenörer, som berättade hur de knappt sov om nätterna för att de jobbar 24/7. Det här fick mig att tappa intresset för företagande totalt. Det lät så ohälsosamt och gick emot mina egna värderingar. Visst, de kanske överdrev men de las upp på ett skrytsamt sätt i mina öron, som om karriären var de viktigaste i livet. Har själv varit utbränd pga att jag jobbat vid sidan av studierna och inte lyssnat på kroppen. Det var inte värt det, men jag lärde mig av det. Förstår att dina företag är viktiga för dig och något du jobbat otroligt hårt för, men din hälsa är ännu viktigare.

 2. Emma skriver:

  Jag förstår att din karriär är viktig, det är ganska obvious men jag kan på riktigt inte förstå hur karriären kan komma före hälsan. Jag fattar att det handlar om mycket pengar men i slutändan så är kroppen det enda vi har, inga pengar i världen kan köpa dig en ny kropp. TA HAND OM DIG, livet är här och nu, inte sen ❤️

 3. ”Don’t be embarrassed by your failures, learn from them and start again.”
  Richard Branson, founder of Virgin Group

 4. Matilda skriver:

  Lite konstigt tips, men något som funkat för mig vid magkatarr är att äta (neutrala) popcorn. Fick det rekommenderat av min läkare och popcorn ”suger upp” syrorna och det som gör ont och innehåller också vitaminer, fibrer och antioxidanter och är nyttiga (om man poppar själv utan salt och smör). Krya på dig <3

 5. Hej, om dina barn läste det här i framtiden skulle de nog bli väldigt ledsna över hur deras mamma mått eller hur mkt hon fått offra av sig själv. Alla brukar vara hemma när magen känns knivar , eller jobba minsta möjliga. Jag vet inte om plåtningen var så viktig egentligen i den här fasen? Det finns säkert massa bra bilder på dig redan för att göra reklam för dina produkter de kan väl ta av ett arkiv? Kanske viktigt att fokusera på CORE , kärnan , vad behövs göras för att företag inte kraschar och det andra får vänta, vet att du säkert tänker så redan men tänkte lite kring plåtning bara eller den där nya eventuella idén som de skulle visa dig samtidigt som din dotter är på kontoret… det kanske inte heller är CORE då det inte är något färdigt utan ett koncept. Jag skulle försöka sälja mer av de produkter som redan finns och är klara redan. Ta hand om dig, kramar från Sandra

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..