ANNONS

En ny vardag

/

Imorgon väntar en ny vecka. Jag fick nyss ett sms av barnens pappa som skrev att Sallys förskola skulle vara stängt imorgon så jag tar över vid lunch. Det blir roligt att ha henne några timmar på jobbet. Jag har ju ingen barnflicka nu men får hjälp av min lillasyster ibland. Det är väldigt tacksamt. Mycket i min vardag har ändrats men inget blev så tungt som jag trodde. Jag har städhjälp en dag i veckan och vardagen ser mer normal ut. Vi handlar, lagar mat, slänger in en tvätt och plockar ut ur diskmaskinen. Jag gör frukost på morgonen, ibland får disken stå kvar tills kvällen när jag inte hinner plocka bort (prioriterar alla kylvaror) men barnen är duktiga och klär på sig själva i deras rum medan jag sminkar mig och sedan möts vi i hallen och åker iväg. Jag lämnar Gillis först (han måste vara på plats senast 8.30) och sedan Sally.

De är väldigt hjälpsamma jämt. Gillis och Sally säger ibland till varandra ”Nu måste vi faktiskt hjälpas åt eftersom vi inte har en nanny längre”. De har vuxit av det här och precis som många av er sa, dom tycker att det är väldigt roligt att få hjälpa till med mat och hemmasysslor – Sådant har dom ju alltid gjort hos sin pappa. Så länge de inte blir sjuka tror jag nog att det kommer att gå rätt bra, men skulle tillexempel en maginfluensa inträffa så vet jag inte vad jag gör. Jobbet kräver min tid i krisen men jag antar att det hade löst sig det med.

Allt löser ju sig.

Img 2075.jpg

(plåtning från Ralph Laurens Lead like a woman)

Att ha hjälp hemma började efter skilsmässan. Gillis var 3,5 år och Sally hade precis fyllt 2 år när vi skilde oss så det kändes läskigt att behöva klara det själv samtidigt som bolagen växte och krävde mer. Jag visste knappt hur man satte på en stekpanna på den tiden. Barnens pappa hade ju alltid varit den som gjorde allt hemma.

När jag tog över vårt gamla hus själv anställde jag Ida på heltid men sedan utökades teamet med barnflicka och kock. När det blev ett nytt hus blev det två heltid hemma plus kock och barnflicka. Där och då trodde jag nog att livet inte skulle ha gått runt om jag inte hade all den hjälpen. Nu när jag har fått dra ner på alla kostnader och leva mer normalt – Inser jag att det inte var så svårt. Framför allt så kom jag in i det gamla livet väldigt snabbt.

Hur som helst, nu ska jag ta en dusch och förbereda mig inför veckan. Jag tar alltid morgonflyget från Göteborg varannan måndag. Det blir en späckad vecka som väntar och jag ser fram emot allt. Vi har månader kvar i krisen men det värsta är över, nu är det uthållighet som väntar. Jag går inte och lägger mig med samma ångest längre utan allt är lugnare inombords.

Hoppas er vecka blir bra. Kram.

120

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00