Hand in hand

Igår kväll var vi iväg på Hand in Hands gala under kvällen på Grand Hotel. Jag är en stolt ambassadör och är väldigt imponerad över deras arbete, att motverka fattigdom genom jobb. Förenklat sett kan man säga att istället för att ge bort fisk ger man bort fiskespön istället, alltså kunskap för att möjliggöra at man ska starta sin egen verksamhet. Under resan till Nairobi i september fick jag se hur allt fungerade och efter det har jag valt att engagera mig ännu mer. Hittills har över två miljoner kvinnor (snart uppe i tre) startat företag efter Hand in Hands utbildningar och kommit ur värsta sorten fattigdom. Tusen nya företag startas varje dag, det är en fantastisk siffra.

Processed with VSCO with 1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with 1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag valde en klänning jag tidigare burit från Lilli Jahilo. Jag var hos frisören Emelie tidigare under dagen och tog bort hårförtjockningen från Hair talk. Jag behöver få börja om på alla sätt. Det blev en enklare knut i nacken som jag kände mig fin i. Kvällen blev hur som helst väldigt trevlig och ca 7 miljoner kronor samlades in (det kom nya bud efter jag fotat tavlan ovan) under timmarna. Höjdpunkten var att få träffa några av de som sköter verksamheten i Tanzania, en kvinna som heter Glori gjorde ett stort intryck på mig och jag gick jag la mig med känslan av att jag var så stolt över henne trots att vi inte känner varandra. Första kvinnan som tagit sig till universitetet bland sin familj och nu hjälper till att utbilda andra kvinnor via Hand i Hand. Bara av att ta sig till fram och tillbaka mellan byarna där hon utbildade gick hon fyra timmar. Hennes ork och glöd sprider sig tack vare henne till fler kvinnor varje dag. Det är oerhört starkt och det gör mig rörd. Läs gärna mer om Hand in Hands organisation här.

Nu ska jag hem till min mamma och lägga mig platt på hennes soffa och vara hälften mamma och var hälften barn.

Vi hörs senare <3

 1. Anna skriver:

  Hej Isabella!
  Här kommer ett tips som verkligen är helt allvarligt menat:
  Om du menar allvar med det här engagemanget, och med det du säger om att du vill stötta kvinnor, så finns det en stor, stor uppgift du kan ta dig an framöver.
  Nästan alla kläder som säljs i de vanliga svenska butikerna nu är sydda av människor som arbetar under slavliknande förhållanden i andra delar av världen. Det är därför de ”billiga” kläderna är ”billiga”, och det är också därför som de flesta av de ”dyrare” klädmärkena går med vinst om de gör det.
  Om du vill stötta kvinnor, så berätta för världen att vår konsumtion av ”billiga” kläder gör att andra människors liv blir helt omöjliga. Det finns både män och kvinnor i textilindustrin, och både de kvinnor som själva arbetar där och de kvinnor som lever med män som arbetar där skulle få ett helt annat liv om arbetsvillkoren blev drägliga eller till och med bra.
  Du är ju en som kan göra något åt det på andra sätt också — till exempel genom att i ditt samarbete med Ellos kräva tillverkning i Sverige eller Fairtrade-certifiering av de plagg som tillverkas utanför EU.
  Du skulle också kunna samarbeta med klädmärken som är hållbart producerade — miljömässigt hållbart, ekonomiskt hållbart (för alla parter), socialt hållbart. Det finns ganska många nu.
  Om du satsar på det, då kan den kostym som du kallar en power suit bli en riktig power suit.
  Som sagt, det här är något som du kan göra, och som just du kan göra. Jag hoppas att du vill göra det!
  På det viset

 2. Minii skriver:

  Vilken fantastiskt fin klänning!
  Om den finns i rött så köp den eller en liknande klänning i rött.
  Du skulle passa så bra i den färgen. Gärna också en aning kortare, kanske till knät. Du är ung och ingen tant!

  Lycka till med allt i livet. När man är nere och nuddar botten finns det bara en väg kvar och det är uppåt. Och när du är uppe så är det dags att blicka framåt.

  En stor kram från mig till dig ❤️

 3. Lotta skriver:

  Har du någon aning om varför stiftelsen har haft enbart män anställda senaste räkenskapsåret?

  1. Hello there Isabella, very impressed with who I lay eyes on, you look off the charts gorgeous, VERY pretty awesomely stunningly gorgeous lady Isabella, hope all is well with you
   John

 4. Vilket värdefullt och viktigt jobb! Häftigt att så många kvinnor får hjälp att bygga upp ett nytt liv.

 5. Johanna skriver:

  100% mamma och 100% barn helt klart!
  Heja dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..