ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hand in hand

/

Igår kväll var vi iväg på Hand in Hands gala under kvällen på Grand Hotel. Jag är en stolt ambassadör och är väldigt imponerad över deras arbete, att motverka fattigdom genom jobb. Förenklat sett kan man säga att istället för att ge bort fisk ger man bort fiskespön istället, alltså kunskap för att möjliggöra at man ska starta sin egen verksamhet. Under resan till Nairobi i september fick jag se hur allt fungerade och efter det har jag valt att engagera mig ännu mer. Hittills har över två miljoner kvinnor (snart uppe i tre) startat företag efter Hand in Hands utbildningar och kommit ur värsta sorten fattigdom. Tusen nya företag startas varje dag, det är en fantastisk siffra.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Jag valde en klänning jag tidigare burit från Lilli Jahilo. Jag var hos frisören Emelie tidigare under dagen och tog bort hårförtjockningen från Hair talk. Jag behöver få börja om på alla sätt. Det blev en enklare knut i nacken som jag kände mig fin i. Kvällen blev hur som helst väldigt trevlig och ca 7 miljoner kronor samlades in (det kom nya bud efter jag fotat tavlan ovan) under timmarna. Höjdpunkten var att få träffa några av de som sköter verksamheten i Tanzania, en kvinna som heter Glori gjorde ett stort intryck på mig och jag gick jag la mig med känslan av att jag var så stolt över henne trots att vi inte känner varandra. Första kvinnan som tagit sig till universitetet bland sin familj och nu hjälper till att utbilda andra kvinnor via Hand i Hand. Bara av att ta sig till fram och tillbaka mellan byarna där hon utbildade gick hon fyra timmar. Hennes ork och glöd sprider sig tack vare henne till fler kvinnor varje dag. Det är oerhört starkt och det gör mig rörd. Läs gärna mer om Hand in Hands organisation här.

Nu ska jag hem till min mamma och lägga mig platt på hennes soffa och vara hälften mamma och var hälften barn.

Vi hörs senare <3

33

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00