ANNONS
Integritet på Tailsweep

Papperna är inskickade

/

Jag tog ett beslut idag om att skicka in papperna till länsstyrelsen om Stiftelsen Isabella Löwengrip Foundation. Vi var precis igång med att starta ILF när krisen kom och jag valde att pausa och inte skicka in de sista dokumenten. Att få starta en stiftelse är ett livstidsprojekt (den lever till och med efter min egen död) och jag behövde få ”trycka på knappen” när det kändes rätt.

Egentligen skulle man kunna tycka att det fortfarande är helt fel timing att starta men jag kände precis tvärtom. Nu är det perfekt. Stiftelsen ska främja främst kvinnligt entreprenörskap, att få fler kvinnor att våga starta samt kunna stötta eldsjälar när det behövs. Att få starta stiftelsen i det jag går igenom just nu visar precis det vi vill bidra till; Ge mod till de som bryter ny mark.

För några veckor sedan skulle jag givit en större donation till min stiftelse. Nu blir det istället 250 000 kronor. Det är i ett stiftelse-sammanhang smulor. Det är antagligen den stiftelse i Sverige med lägst belopp på kontot men vet ni? Det får vara så. För det här är starten. Min stiftelse ska få växa med mig. När jag kommer ur det här och sakta bygger, ska en del av intäkterna gå till stiftelsen som ska göra det möjligt för andra kvinnor att växa samtidigt.

Jag kommer få jobba betydligt mer småskaligt med stiftelsen än vad jag tidigare har tänkt men det är okej. Om stiftelsen kan hjälpa ett antal kvinnliga entreprenörer längs vägen under min livstid så är det värt det för det behöver komma något gott ur det här.

Det måste det.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Hjälpa andra att resa sig upp när man har fallit, stötta de kvinnor som bryter ny mark och hylla alla de som faktiskt vågar. 

När allt känns som mest trögt måste man trycka sig igenom det värsta för att komma framåt. Jag ser det framför mig som ett tungt stenblock som man ska förflytta samtidigt som brinner bakom. Det gör ont men det gör ondare att stanna. Idag var en sådan dag då jag kände hur det brann i ryggen, men jag behövde trycka på.

91

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00