Papperna är inskickade

Jag tog ett beslut idag om att skicka in papperna till länsstyrelsen om Stiftelsen Isabella Löwengrip Foundation. Vi var precis igång med att starta ILF när krisen kom och jag valde att pausa och inte skicka in de sista dokumenten. Att få starta en stiftelse är ett livstidsprojekt (den lever till och med efter min egen död) och jag behövde få ”trycka på knappen” när det kändes rätt.

Egentligen skulle man kunna tycka att det fortfarande är helt fel timing att starta men jag kände precis tvärtom. Nu är det perfekt. Stiftelsen ska främja främst kvinnligt entreprenörskap, att få fler kvinnor att våga starta samt kunna stötta eldsjälar när det behövs. Att få starta stiftelsen i det jag går igenom just nu visar precis det vi vill bidra till; Ge mod till de som bryter ny mark.

För några veckor sedan skulle jag givit en större donation till min stiftelse. Nu blir det istället 250 000 kronor. Det är i ett stiftelse-sammanhang smulor. Det är antagligen den stiftelse i Sverige med lägst belopp på kontot men vet ni? Det får vara så. För det här är starten. Min stiftelse ska få växa med mig. När jag kommer ur det här och sakta bygger, ska en del av intäkterna gå till stiftelsen som ska göra det möjligt för andra kvinnor att växa samtidigt.

Jag kommer få jobba betydligt mer småskaligt med stiftelsen än vad jag tidigare har tänkt men det är okej. Om stiftelsen kan hjälpa ett antal kvinnliga entreprenörer längs vägen under min livstid så är det värt det för det behöver komma något gott ur det här.

Det måste det.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Hjälpa andra att resa sig upp när man har fallit, stötta de kvinnor som bryter ny mark och hylla alla de som faktiskt vågar. 

När allt känns som mest trögt måste man trycka sig igenom det värsta för att komma framåt. Jag ser det framför mig som ett tungt stenblock som man ska förflytta samtidigt som brinner bakom. Det gör ont men det gör ondare att stanna. Idag var en sådan dag då jag kände hur det brann i ryggen, men jag behövde trycka på.

 1. Maria skriver:

  Jag blir så förvånad över alla kommentarer som : heja , du är min inspiration, du är så stark.
  Härligt men vad grundar ni heja ropen på?
  Känner ni Isabella?
  Vet ni vad som är sant eller påhittat?
  Grundlurade hela högen..
  Produkterna säljs för att Isabella hyllar dem och inte för att de är bra. (Har provat och de är värdelösa)
  Jag hoppas det går bra för dig Isabella, du är en människa som försöker göra något av ditt liv.,och det tycker jag är beundransvärt.

  Men jag skulle så gärna vilja veta sanningen : vad är det som har hänt?
  Levde du över till dina tillgångar?
  Har du ljugit för alla läsare genom åren?
  Vad är sanningen?

 2. Sofia skriver:

  Blir det inte lite ironi i att kalla sig Economista, superentreprenör osv och sen låta saker gå så långt. Alla kan misslyckas förstås men att vara såhär orealistisk visar på inkompetens. Kanske läge att omge sig med välutbildade intelligenta människor i bolagen. Inte unga oerfarna ja-sägare. Man kan vara idé-spruta men låta andra sköta affärerna så att säga. Lite drygt inlägg kanske men det är ju rakt av sanningen. Vi har alla olika färdigheter och självinsikt är viktigt

 3. Mia skriver:

  Helt rätt tänkt. You go girl! <3

 4. Lotta skriver:

  Lycka till med stiftelsen, ska bli så spännande och intressant att följa stiftelsens arbete från start och se hur den utvecklas på sikt.

 5. Annika skriver:

  Blev så full i skratt först för tänkte automatiskt, vilka pappor? Finns det flera med i bilden? Har jag ”missat” något?! ☺️😉
  ”Papprena” skulle d ju såklart stå!
  Olycklig att så många verkar ”gotta sig” i din svacka. Den tar du dej ur! Även om det inte blev som du tänkt så kan det ju bli bra ändå!
  Men hur mår du egentligen? Ibland har en varit orolig för dej att du nästan tett dej hypomansikt/maniskt och nu skulle befinna dig i fasen efter ett sådant skov.
  Hoppas du har några nära omkring dej som kan pyssla om dej när också du behöver det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..