ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kommentar till dagens artikel i SvD

/

Hej på er,

Lång dag i Norge idag lansering av Löwengrip och mycket, mycket media. Jag har precis kört hem och vill ge en kommentar.

Idag publicerade Svenska Dagbladet en granskning som rör arbetsmiljön hos oss. Händelserna som beskrivs rör framför allt Löwengrip Beauty. I artiklarna framkommer ett antal händelser som har skett under hösten 2018 och våren 2019. Några av uppgifterna som framkommer i granskningen är för mig kända sedan tidigare och som vi aktivt arbetat med att ändra på sedan en tid tillbaka. Andra är nya och det gör mig illa berörd. Det är en självklarhet att alla medarbetare ska må bra på sin arbetsplats och om människor blivit felaktigt behandlade så är det ett stort misslyckande från vårt håll. Jag vill understryka att jag tar detta på högsta allvar och agerar därefter.

Givetvis måste jag rannsaka även mig själv och organisationen för att se var vi har fallerat. Jag är medveten om att jag de senaste åren inte varit lika närvarande och operativ i Löwengrip Beauty som tidigare. Dessutom ägs Löwengrip av två personer med individuella visioner om hur bolaget ska drivas och vad som är prioriterat i byggandet av bolaget. Bland annat genom att jaga tillväxt på bekostnad av arbetsmiljön. Här vet jag att medarbetare har hamnat i kläm och det är tydligt att styrningen från de ytterst ansvariga har brustit. Det är också en av anledningarna till att det idag förs en dialog om hur ägandet ska se ut i framtiden.

Min vision med Löwengrip Beauty är att bygga ett stabilt bolag där medarbetare känner sig delaktiga och trygga. Det är det Löwengrip jag vill driva framåt och, som artikeln nämner, hoppas få möjlighet att ta över hela ägandet i.

Detta har tagit hårt på mig idag och jag återkommer längre fram.

119
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00