Söndagen

Jag och barnen har varit hemma hos min mamma idag. Hon har köpt en mops som heter Charlie. Jag tror inte att jag släppte Charlie på sex timmar förutom när han skulle göra sina behov och äta. Jag blev så kär. 11 veckor är han. Dock är jag superallergisk och trots allergimedicin så satt jag där med röda ögon som kliande och luftrör som pep men det var det värt för idag. Jag behövde få valp-gosa, det har ju en lugnande effekt.

Några av er minns säkert att jag hade en mops som hette Christian, jag köpte honom när jag var 21 år och hade läkt och vilat efter ett magsår. Jag behövde göra om mitt liv som då bestod av kontorsjobbb till midnatt, sedan drinkar på krogen och där i mellan take Away-mat. Planen var att hitta ett mer hälsosamt liv med rutiner, komma ut i naturen och mer lugn och ro och där kom Christian in. Dock blev jag fruktansvärt allergisk efter mina graviditeter och när andningen blev tuff trots medicin så fick Christian flytta till min exmans bästa vän. Gillis säger att han minns Christian men jag är lite osäker på om det har med äldre bilder att göra. En tvååring kan väl inte komma ihåg en hund?

80d5d3a3 67af 4d57 abf9 2c63c94c37ca.jpg

Det var mysigt att vara hos mamma. Jag behövde få landa och få vara ledsen. Min syster Julia och hennes kille var även där. Dagen slutade med att både Julia, pojkvännen, jag, mina barn och två fåglar låg i Julias stora säng och spelade Mindcraft. Eller Gillis spelade. Han har önskat sig Mindcraft men jag har inget playstation hemma. Jag funderar på att köpa det till honom i födelsedagspresent. Spelet verkade så roligt och rätt utvecklande med allt byggande.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

När jag kom hem så insåg jag att Gillis och jag hade glömt att göra hans läxa. Trots att vi haft hela helgen på oss. Jag visste inte att läxorna skulle komma redan i nollan men jag tycker att det är bra. Då vet jag vad han jobbar med just nu och jag kan fortsätta att öva på det utöver läxan. Veckans övning var ”vilken ska bort” så jag fortsatte med det under kvällen fast muntligt med allt jag kom på. Roligt.

Nu sover barnen och jag ska förbereda mig inför en ny vecka. Det är en tuff vecka som väntar. Mentalt så ser jag det som en tsunami framför mig och det är bara att ta ett djupt andetag och simma in i vågen. Men allt kommer att gå bra. Jag har ny energi efter denna helg och jag orkar. Styrkan just nu är min ork och uthållighet, jag kommer alltid upp på fötterna. Men självförtroendet har fått sig en rejäl törn.

Imorgon väntar en dag i Köpenhamn.

 1. Jonna skriver:

  Ett tips ang minecraft, köpt ett nintendo Switch till barnen, du har ganska små barn och switchen är perfekt i den åldern, mycket barnvänliga spel och vilka barn älskar inte super Mario? Dessutom är den handhållen så barnen kan ta med sig den på resande fot, som vi har användning för våran, mina pojkar är 7 och 10 år och båda spelar. Haft med den på resor, i flygplan, i husvagnen, fjällstugan osv. Minecraft finns att spela på den. Mario party kan hela familjen spela tillsammans exempelvis. Super Mario maker kan man bygga egna banor. En super bra finess som den har är att det finns en föräldrar app till mobilen, där kan man ställa in tider och begränsningar, så kan man ha full koll på sitt barns spelande, hur länge osv.

 2. Åh, mopsar är så fina! Jag saknar min hund så mycket som jag skaffade tillsammans med min före detta man, han fick tyvärr behålla honom.

  Kolla gärna in min nya blogg. Jag har precis köpt hus med min pojkvän och bjuder på allt från inredning, renovering, till skönhet och goda recept.

  https://nouw.com/camillabarlund

 3. Förstår att du saknar hunden. Jag har en Coton de tulear, den kan man ha även om man är pälsallergiker. Ett tips. Ta hand om dig, ta en dag i taget och ta små steg. Du är snart på banan igen!

 4. Vi var många som avrådde dig från att köpa Christian och förstod att han inte skulle bli långvarig. Allergi eller inte så var det nog inte din grej att gå ut en regnig höstmorgon och plocka bajs i Vasaparken.

  1. Ellen skriver:

   Instämmer. Då har inte ens det faktum nämnts att det är en fruktansvärt sönderavlad ras där individerna lever med olika grad av andningsproblem och därmed daglig ångest. Avstå från fralla och mops till de ordnat upp aveln, tack.

 5. AnnaP skriver:

  Åh, nu duger både mamma och djur. Har aldrig sett en människa vara i närheten av en så snabb personlighetsförändring. Otroligt.

  1. Ewa skriver:

   Anna, det är inte farligt att förändra sitt sätt att vara, tänka och känna. Tvärtom skulle jag säga. Det farliga är när människor söker sig till jämlika och inte vill lyssna till någon annan. Då blir det farligt på riktigt. Människor slutar utvecklas. Jag förändras varje dag utifrån nya erfarenheter och i samtal med andra. Jag hoppas du gör detsamma. Det är demokrati.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..