Mötet med Percy Barnevik

Det var skönt att idag få djupdyka ner i jobbet. Dagen har idag gått i ett. Möten till stiftelsens projekt nästa år, träffa kunder och under kvällen väntade ett event med Hand in Hand. Det var mycket som berörde mig under dagen, dels att läsa alla era kommentarer. Sedan kom en tidigare anställd uppe till kontoret för att lämna en liten present. Hannah och Lina jobbade hos mig i många år och har idag startat ett eget företag som heter Anyhere. Idag fick jag ett pyjamas-sett från dom och en väldigt gullig lapp. Att ha tidigare anställda som fortfarande kommer förbi och hör av sig gör mig så otroligt rörd.

Andra tillfället som betydde mycket idag var mötet med Percy Barnevik:

237c1970 3d54 46e0 bc84 48c1fdccbd80.jpg

Vi klickade han och jag. Jag kunde känna igen mig i honom och jag tror att han gjorde detsamma. Jag har en enorm respekt för Percy och jag är så imponerad över det han har gjort för Hand in Hand. Han har skapat miljontals jobb för kvinnor i fattiga länder. Det är tusen nya varje dag. Det är ett så stort antal att det är svårt att ta in. Vi pratade om vikten av hjälp till självhjälp och hur den metoden slår varenda bistånd på lång sikt. Sedan pratade vi om misstag. Så mycket som jag behövde höra det idag. Mötet med honom kommer jag aldrig att glömma.

Cb647ac9 a1f8 4c2a 963f 7e317112c419.jpg

Efter att Percy hade pratat under eventet med Hand in Hand så blev det min tur att prata om mina upplevelser från resan. Under kvällen var också Rhoda på plats som var en av de kvinnliga entreprenörer som jag lärde känna i Kenya. Det var fint att få träffa henne igen. Hon är så modig.

Nu är jag hemma. Lovisa har nattat barnen och jag ska sätta mig och jobba. Just nu är vi i en fas där vi har dragit i handbromsen för att utvärdera allt vi gör och sedan landa i en väg framåt. Det är ingen rolig fas att vara i men nyttig. Vi slimmar ner allt för att kunna takta på ett tag framöver innan vi vet riktning. Visst känns mycket som ett totalt misslyckande men precis som ni skriver till mig (tack) så kommer jag säkert se tillbaka på denna fas och tycka att den var oerhörd viktig.

Imorgon är en ny dag. Baby step framåt.

 1. Anneli skriver:

  Heja dig!

  Det är min personliga erfarenhet att ”Det man Fokuserar på Växer”, och sprider man ut sig lite för tunt ibland så växer det inte lika mycket. Men det är bara att ställa in skärpan i siktet igen och köra framåt. Ibland ett steg i taget…Du är stark och modig och jag förstår att det känns för man tappar fotfästet om allt inte går bra och speciellt om man är så offentlig som du. Men jag vill säga att du har absolut inget att behöva gömma dig över. Bara att du skriver som du gör nu visar på en styrka som är få förunnad. Att så ärligt och öppet skriva om misslyckanden gör ingen svag person. Så Isabella, res dig upp, rätta till tiaran och gå rakryggad vidare i livet! All lycka till!

  Varm kram,

  Anneli

  1. Gkk skriver:

   Tiaran?!

 2. När man hör att du själv berättar om ditt Excel sheet över reaktionerna du önskar på dina blogginlägg per vecka, minskar bara trovärdigheten. När du då skriver ”djupare inlägg” så undrar man om det är en del av det, eller kom spontant? Vill du söka empati efter avslöjningen om bluffade läsarsiffror, eller menar du detta? Vad betyder egentligen något för dig?

 3. Sara skriver:

  Välkommen ner på jorden Isabella! Din falska lyxiga fasad med privatjet hit och dit har spruckit! Fokusera på att vara ärlig, ödmjuk och jordnära istället så kommer det gå bättre för dig och fler kommer heja på dig! Ingen ser upp till dryga orealistiska och skrytiga människor med perfekta fasader!

 4. (HÄR kommer rätt kommentar, vilken virrpanna jag var när jag skrev till fel inlägg imorse)
  En kompis med stor prestationsångest sa till mig en gång; ”Vet du vad, misslyckad omvänt blir ju LYCKAD MISS”! Jag tänker fortfarande på det, trots att vi var tonåringar då, för det är så sant. Ofta är det ju av misstag och motgångar vi lär oss mest.
  Allra varmaste lycka till nu Isabella, med allt❤️Dina inlägg de sista dagarna har verkligen berört, och det har även kommentatorsfältet gjort – på ett positivt sätt🤗💓

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..