ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mötet med Percy Barnevik

/

Det var skönt att idag få djupdyka ner i jobbet. Dagen har idag gått i ett. Möten till stiftelsens projekt nästa år, träffa kunder och under kvällen väntade ett event med Hand in Hand. Det var mycket som berörde mig under dagen, dels att läsa alla era kommentarer. Sedan kom en tidigare anställd uppe till kontoret för att lämna en liten present. Hannah och Lina jobbade hos mig i många år och har idag startat ett eget företag som heter Anyhere. Idag fick jag ett pyjamas-sett från dom och en väldigt gullig lapp. Att ha tidigare anställda som fortfarande kommer förbi och hör av sig gör mig så otroligt rörd.

Andra tillfället som betydde mycket idag var mötet med Percy Barnevik:

Vi klickade han och jag. Jag kunde känna igen mig i honom och jag tror att han gjorde detsamma. Jag har en enorm respekt för Percy och jag är så imponerad över det han har gjort för Hand in Hand. Han har skapat miljontals jobb för kvinnor i fattiga länder. Det är tusen nya varje dag.

Det är ett så stort antal att det är svårt att ta in. Vi pratade om vikten av hjälp till självhjälp och hur den metoden slår varenda bistånd på lång sikt. Sedan pratade vi om misstag. Så mycket som jag behövde höra det idag. Mötet med honom kommer jag aldrig att glömma.

Efter att Percy hade pratat under eventet med Hand in Hand så blev det min tur att prata om mina upplevelser från resan. Under kvällen var också Rhoda på plats som var en av de kvinnliga entreprenörer som jag lärde känna i Kenya. Det var fint att få träffa henne igen. Hon är så modig.

Nu är jag hemma. Lovisa har nattat barnen och jag ska sätta mig och jobba. Just nu är vi i en fas där vi har dragit i handbromsen för att utvärdera allt vi gör och sedan landa i en väg framåt. Det är ingen rolig fas att vara i men nyttig. Vi slimmar ner allt för att kunna takta på ett tag framöver innan vi vet riktning. Visst känns mycket som ett totalt misslyckande men precis som ni skriver till mig (tack) så kommer jag säkert se tillbaka på denna fas och tycka att den var oerhörd viktig.

Imorgon är en ny dag. Baby step framåt.

32
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00