Hos Collector

Jag flög till Göteborg igår, fick en rundtur på Balder (fantastisk personal!) och sedan väntade en kväll hos Collector tillsammans med Hand in Hand. Erik berättade om vår resa till Nairobi. Nästa vecka har Hand in Hand ett liknande event i Stockholm och då ska Percy Barnevik och jag prata. Jag har skrivit de många gånger förr men jag är så imponerad av Hand in Hands jobb och arbetssätt och jag ser fram emot att få engagera mig ännu mer. ILF kommer att jobba med kvinnligt entreprenörskap i Sverige och men när vi stöttar kvinnligt entreprenörskap internationellt så gör vi det via Hand in Hand. Jag lär mig massor genom hand in hand och kan ta med mig den kunskapen när vi jobbar med svenska kvinnor – pedagogiken bakom är samma. Jag vill lära ut bas-kunskaper genom våra starta eget kurser för jag tror att det är en stor tröskel idag till varför kvinnor inte startar.

Nu väntar Stockholm igen. Det är fullspäckade dagar med besök från USA med våra blivande partners. Vår byrå har tagit sin första amerikanska kund till Sverige för att etableras här. Vad det är får ni veta lite senare.

 1. Anna skriver:

  Varför är det så viktigt att just fler kvinnor startar företag?
  Och är det så att kvinnligt företagande är mindre vanligt för att det inte finns starta-eget-kurser eller är det för att eget företagande tar en himla massa tid som kvinnorna heller lägger på sina barn och sig själva? Vad skulle kunna avhjälpa den utmaningen?

  Jag bara spekulerar. Det skulle vara intressant att höra mer om den forskning/undersökningar som ligger bakom er idé.

 2. Vad kul Isabella, det känns så spännande att följa din resa!!
  Stor kram och stort lycka till verkligen

 3. Marie skriver:

  Undra om Balder tog dig med till de hus de äger där de slutat renovera saker i lägenheter/gemensamma utrymme och folk bor i misär. De topp renoverar bara när folk flyttar in, så de försöker tvångsflytta folk så de kan bygga flott. Ger inte mycket för de bolaget 🙁

 4. Jessica skriver:

  Har du sett Gretas tal i FN? Hur tänker du kring att välja flyget till Göteborg?

  1. Anna skriver:

   Bra fråga! Just sträckan Stockholm – Göteborg känns extremt onödig att flyga. Går lika snabbt med tåg.

 5. m skriver:

  Du påminner om Sofia Hellqvist när hon mötte kärleken CP och ändrade karriärfokus <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..